Stergi, deci existi

Premisa: stai cu Fiat 500 la semafor si vrei sa iti stergi parbrizul prafuit din cauza ca ai indraznit sa mergi doi kilometri prin Bucuresti. Intr-un moment de maxima placere apesi pe comenzile stropitoarelor de parbriz, care la Fiat 500 au presiune, tata!

Desfasurarea actiunii: Imediat, din spate primesti claxoane si sudalme de la o doamna cu permanent in cap care conduce o Dacie uitata de Dumnezeu. Nu iti dai seama in prima faza de ce, apoi constientizezi faptul ca i-ai stropit parbrizul si motivele sunt oarecum clare. Te gandesti: OK, daca mie mi-ar sropi careva parbrizul as da drumul la stergatoare si m-as bucura in continuare de viata. Nimic! Femeia mai avea putin si rupea usa, ca de centuri de siguranta nu poate fi vorba.

Dupa cateva secunde, femeia suparata pe viata se ridica din cockpit, ia o carpa, isi intinde bratele calde prin geam si isi sterge parbrizul asa cum stergea Henry Ford parbrizul lui Model A la inceputul secolului trecut.

Concluzie: In loc sa-si ia spagi, oamenii legii ar putea sa incurce putin circulatia pe drumurile publice a masinilor care nu au faruri, stergatoare, parbriz si asa mai departe. Si, ca tot sunt la capitolul asta, in loc sa puna politia in mijlocul intersectiei sa vegheze la rosu si in loc sa blocheze juma’ de capitala lucrand concomitent la blocarea circulatiei pe bulevardele principale, autoritatile ar putea sa asfalteze naibii intersectiile in care liniile de tramvai ies la un metru din pamant si te fac sa pari ca SUV-ul in off-road.

4 comentarii la “Stergi, deci existi”

  1. jazz spune

    Cu o singura premisa nu poti sa tragi o concluzie.Iar cazul asta pare un exercitiu defect de logica in care concluzia nici macar nu are legatura cu premisa. Asta asa ca sa fiu rau. Ok, am iteles, sunt lucruri mai rele decat sa te clacsoneze cineva ca le uzi parbrizu, deci trebuie sa fim toti suparati pe acele lucruri si sa nu bagam in seama soferii de fiat 500 (banuiesc ca ala nou, ca nu s-a precizat) care ne uda noua parbrizu’. Sincer ai avut noroc ca nu era un interlop intr-un Z4, daca intelegi…

  2. Eugen spune

    Adica politia ar trebui sa aiba grija sa nu ii mai lase pe cei saraci care nu au stergatoare sa mearga cu masina. Mai mult de atat autoritatile ar trebui sa faca tot posibilul ca tu sa mergi cat mai bine pe linia de tramvai cu masina pentru ca tu ai bani si “prostii” din RATB nu. Banuiesc ca atunci cand te referi la politistii care iau spaga spui asta pentru ca tu te afli printre cei care dau…

    PS: Cred ca nu are rost sa intreb daca ti-ai cerut scuze ca i-ai stropit masina respectivei doamne pentru ca de … era saraca si mai bine faci misto de ea.

  3. Mircea Mester spune

    Nu conta daca era interlop. Pornea stergatoarele si gata. Se rezolva. Chestia asta se intampla frecvent in trafic, tocmai de asta am ales sa prezint ironic atitudinea de sefa de scara ocupata cu muraturile a doamnei in cauza.

  4. jazz spune

    Bine domnule Mester sunteti scuzat… :) )))) dar totusi…vorba lui Eugen, de ce trebuie sa ne luam de oamenii astia…nu are rost si nici nu e frumos, nu vom merge niciodata pe sosele perfecte ca daia suntem inca oamenii.