Nissan Juke – succes sau esec?

N-am stiut niciodata daca sa rad cand vad forme ciudate pe modelele de serie sau sa ma gandesc ca respectivul constructor va da tonul unei schimbari masive in designul auto.

Acum ceva vreme, cand BMW a lansat X6 si apoi Seria 5 GT, era clar ca designul celor doua modele nu se pupa cu nimic din ce se intampla pana atunci pe piata. Evident, prima reactie normala este sa te indoiesti de succesul viitor al unui model care nu se incadreaza in liniile cu care te-ai obisnuit, in virtutea filosofiei metapsihologice “Ce dracu-i asta?”. Iar cum noi, romanii, tindem sa fim prin natura reticenti la schimbare, efectul este si mai apasat.

Normal, X6 a avut succes, deci teoria schimbarii in bine poate fi sustinuta si practic. Desi o parte insemnata din vanzari poate fi atribuita mai degraba marcii decat modelului.

Ei bine, astazi avem in fata o noua incercare de design, care vine de aceasta data de la Nissan. Se numeste Juke si este o combinatie de model de segment B spre C si SUV compact, toate intr-o coaja care poate fi numita oricum, doar clasica nu. Nissan spune ca se bazeaza pe faptul ca anteriorul lor crossover urban, Qashqai, a avut succes, deci exista premise pentru un nou hit. Ce uita japonezii e ca, totusi, Qashqai avea un design si un profil cu care lumea era obisnuita, n-a fost nevoie ca publicul sa sape in propriile arhive pentru a gasi asemanari in natura.

Stau si ma uit la Juke, model pe care il gasesc interesant si absolut diferit de ceea ce s-a facut pana acum in segment, si ma gandesc daca sa-l bat prieteneste pe umar spunandu-i ca nu-i loc de experimente atunci cand e foamete sau daca sa-l privesc ca pe un sablon al viitoarelor modele de oras. Pareri?

Etichete: / / /

9 comentarii la “Nissan Juke – succes sau esec?”

  1. Zed spune

    Nissan Juke? Bad joke. Pardon, juke.

  2. Eu spune

    …daca ar trebui sa ne incadram intotdeauna in linii “familare” oare am mai progresa?
    PS: cum poti spune despre un model aproape lansat “bad joke” cind nici macar nu sti EXACT despre ce este vorba? oare cine este bad joke, pardon – juke?

  3. DavE spune

    Blocul de pozitie+semnalizare asezat sus mi se pare cam prea ciudat, in rest nu arata rau. Oricum, e o masina dupa care sigur as intoarce capul pe strada!

  4. Vlase spune

    Fiat Multipla va spune ceva? Cred ca e un fel de Fiat Multipla SUV actualizat.

  5. Carlos spune

    N-are nicio treaba cu multipla… mutipla se stie ce este: un monovolm urat cu draci. Punct ! Nissan Juke in schimb e interesant prin atributele care le combina… pozitia de condus inalta da vizibilitate si sentiment de siguranta; are un design original si pare compacta, deci ar trebui sa aiba o oarecare manevrabilitate citadina. E simpatica si-n mod clar te scoate din anonimat. Mie-mi place!

  6. .marius. spune

    Daca s`ar vinde sub sigla Bmw, cu siguranta ar avea succes.
    In felul acesta, nu`i putem anticipa succesul sau insuccesul decat in momentul in care vor fi comunicate cel putin preturile de achizitie.
    Oricum, promite multe in segmentul sau…alaturi de Tiguan, Q5 sau X1.

  7. oceanida spune

    Cred ca va fi un succes :)

  8. John spune

    dap! mi-as cumpara asa ceva

  9. Meşter » Blog Archive » Cu scuzele de rigoare… spune

    [...] ceva vreme, când am dat ochii cu formele foarte neobişnuite ale lui Nissan Juke, nu am ezitat să-mi vărs aici amarul într-o perioadă în care nimeni nu mai vindea nimic, iar luminiţa de la capătul tunelului se [...]