La revedere, Saab!

In locul unor texte idioate care nu-mi vin acum in cap din cauza faptului ca-s prea nervos pe incapacitatea GM de a sustine o marca incredibil de misto, am facut un colaj in timp ce mintea-mi zbura in Suedia si in Budapesta, acolo unde am realizat unul dintre primele mele teste ca jurnalist auto. Cu vechea generatie a lui 9-5.

Este cel mai prost cadou de Craciun pe care l-am primit verodata. Si ii invit pe americanii de la General Motors sa si-l bage-n fund. Cu tot respectul, evident.

Multumim,  Saab. Sunt sigur ca intr-o zi vei reveni cel putin la fel de puternic.

blog

Etichete: /

13 comentarii la “La revedere, Saab!”

  1. Teo Stefan spune

    De acord cu tine, Mircica! Saab a fost, este si va ramane marca mea de suflet! :( ((

  2. Gabi Boaca spune

    Eu intotdeauna l-am considerat un demn urmas al Calibrei pentru ca incapabilii de la GM nu au fost in stare sa readuca pe piata unul dintre cele mai reusite modele ale lor. Asta este, asa cum zici si tu: sunt convins ca SAAB va reveni mai devreme sau mai tarziu.

  3. mowgli spune

    Sunt convins si eu ca va reveni pe piata.Nu am avut privilegiul sa conduc unul dar am vazut cateva “in actiune” ca sa zic asa si am ramas placut impresionat mai ales de SAAB 900.Numai cuvinte de lauda am auzit de la cei care au condus un Saab.Pacat, am spus-o si acum cateva luni si o spun si acum.Pe zi ce trece imi dau seama ca am gresit cand ma luam in gura cu ceilalti utilizatori care spuneau ca americanii is prosti.Poate ca nu sunt, dar cu siguranta habar nu au ce inseamna industria auto.End of the road for saab? NEVER!

  4. Ztele spune

    Ca si posesor de 9-5, nu stiu daca acum ar trebui sa ma mandresc ca detin o bucatica de istorie…
    Saab a avut mereu un alt unghi de a privi masinile, unghi de neinteles, se pare, pentru indeajuns de multi clienti incat sa continue.
    Asteptam cu nerabdare noua generatie 9-5 si eram 100% decis sa-mi cumpar.
    Saab nu a murit. Saab nu va muri niciodata!

  5. Fane Spurcatu spune

    Haideti sa fim seriosi, Rover asa a patit si a mai revenit? Raspuns global—NU
    deci sansele sunt mici ca Saab sa reapara , poate doar ca versiune Saaaaaaab China,asa cum sunt pantofii sport PUMNA sau LOTTOT.Adio SAAB, cei slabi sa pice ca cei mai buni sa mearga inainte!!!

  6. Devorattor spune

    Iar cei mai buni, care sunt, dupa mintea mataluta: Dacia-renault care vinde Loganuri pe banda rulanta? Kia sau Hyundai, care nu sunt altceva decat niste masini de unica folosinta? Nu te-ai saturat de Mercedes si BMW la toate colturile, ii lasi pe cocalarii manelisti sa se bucure? Care ar mai fi cei mai buni dupa tine? Indienii de la Tata Motors? fane Spurcatu, ai mare dreptate: ti-ai ales bine numele. Oare cat de multi neuroni lipsa trebuie sa ai ca sa gandesti in halul asta? Chiar daca Saab are, intr-adevar, putine sanse de a-si mai reveni, nu poti sa spui o asemenea tampenie!

  7. Di Livio spune

    de masini de pensionari? nu va uitati la fata lui 95 ala, nu vedeti ce design imbatranit are? mi se pare si normal sa de-a faliment! pai cine sa-si mai cumpere fratilor saab in 2008 si 2009, decat cateva mii de batrani cu bani dar senili? saab si volvo sunt masini de mers la pescuit cu ele, un barbat care se respecta iar fi si rusine sa-si duca prietena acasa cu un Saab 93 daca are bani de Bmw seria 3 sau Audi A4!!! Am bmw316i din 99 si va spun cu mana pe inima ca nu l-as da nici impuscat pe ciudateniile alea de masini! f bine ca dispare saab, abea se mai face curatenie, acum urmeaza volvo! :) )

  8. Dreagosh spune

    Ar mai fi totusi o solutie pt salvarea acestui brand de valoare: sa se lase convinsi odata nesimtitii aia din guvernul suedez sa nationalizeze compania! E singura solutie care ar mai sta in picioare! Am inteles ca majoritatea parlamentarilor suedezi au votat impotriva nationalizarii marcii si ma intreb cum naiba se poate asa ceva? Ori corectitudinea scandinava a ramas doar un mit, ori politicienii lor sunt duysi cu pluta rau, frate! Cat de iresponsabil sa fii tu, ca politician incat sa-ti lasi calcat in picioare una din cele mai mari mandrii ale tarii tale: automobilul Saab! Suedezii ar trebui sa fie constienti de faptul ca IN REALITATE, GM NU S-A OSTENIT DELOC SA VANDA SAAB! Numai in presa au fost anuntate minim 20 de oferte pt preluarea actiunilor firmei, dar din atatea oferte n-a ramas niciuna in picioare? mai lasat-o jos bre americani cretinic c-a inceput sa macane! Cine mai pune botul la vrajelile lansate de GM? In realitate, astea sunt intentiile gigantului american: sa elimine, pe cat posibil, concurenta constructorilor auto din europa. Dupa ce au pus cruce Saab, probabil vor urma: Volvo, Lancia, poate chiar si Porsche… Suntem cu totii victimele globalizarii excesive! Pacat de posesorii de Saab: am cunoscut cativa si sunt printre cei mai seriosi, civilizati si manierati soferi ever!

  9. Ztele spune

    Di Livio stai linistit, Saab nu e pentru tine. Tu nu vei intelege niciodata ceea ce a insemnat si inseamna Saab pentru noi.

  10. adrian spune

    mircea, fa-ne o favoare si sterge-i com-ul lui cap sec di livio ala.. pentru tipi ca el imi doresc ca tehnologie sa fie mai avansata cu 25 de ani sa pot sa ii trag un cap in gura prin monitor

  11. Mircea spune

    Oricat de amuzant ar fi ce spui, opinia exprimata civilizat – chiar daca usor caustic – e binevenita aici.

    BTW, hai sa ne bucuram ca Spyker a facut o ultima oferta pentru Saab si ca GM o va analiza serios. Poate-poate :)

  12. Fane Spurcatu spune

    Eu unu sincer sa fiu nu vreau sa mai revina SAAB deoarece era oricum ceva care era fara sare si piper mai mult ceva care nu se incadra in nici o categorie.La fel sper sa se intample cu Volvo care este tot la fel si cu Jaguar.Bmw si Mercedes sunt cele mai tari restu din parte mea nu au decat sa se duca direct spre faliment.Poate sunt considerat de unii cocalar dar imi exprim doar o parere personala!!

  13. mowgli spune

    foarte bine Fane, oricine are dreptul la o parere.Dar di livio cand spune ca ar trebui sa-ti fie rusine sa-ti duci prietena intr-un saab e un pic cam mult.Nu stiu frate, prietenei mele ii place Saab, destul de mult, o fi batrana si senila.Oricum, incearca sa faci diferenta intre design imbatranit si conservator.Ar mai fi o varianta destul de plauzibila totusi, nu sunt un barbat care se respecta.DA!!! asta e!!!…… si totusi, conduc bmw, deci sunt cocalar si de aici rezulta ca ma respect si am valoare…. hmmmm dileme dileme.