Doar 2.1 milioane-s norocoase

Date oficiale proaspete de la Toyota: cele doua recall-uri initiate pana acum (covorase si pedala de acceleratie) aduna 8.1 milioane de masini rechemate in service-urile din intreaga lume.

5.8 milioane sunt chemate din cauza covoraselor care ar putea sa apese pe pedale iar 4.5 milioane din cauza faptului ca pedala de acceleratie poate sa se blocheze pe pozitia apasat. Evident, asta inseamna ca exista 2.1 milioane de masini norocoase care au ambele bube.

Costurile totale ale rechemarilor: doua miliarde de dolari si 100.000 de masini in minus ca vanzari in SUA si Europa.

5 comentarii la “Doar 2.1 milioane-s norocoase”

  1. Cristian spune

    Ca sa nu mai vorbim de cele 21 miliarde $ pe care le-au pierdut saptamana trecuta la bursa actionarii Toyota !

  2. doru spune

    In mai 2008 am suferit un accident cu o Avensis (30000 km) , la care aparent s-a blocat acceleratia. Oricui i-am spus,nu a crezut iar Toyota a musamalizat cazul (nici pe mine nu m-a prea interesat, masina fiind a firmei, in leasing, iar eu fiind multumit ca nu am patit nimic).
    PS Din multele airbaguri, desi m-am lovit frontal si masina a glisat pe usile din stanga, revenind pe roti ce airbaguri credeti ca s-au deschis? (apropo de reclama cu n-spe airbaguri) . Cele cortina de pe dreapta. Desi mai aveam o Avensis (pe care o conduceam de obicei), primul lucru a fost sa ma indrept spre un alt producator auto, cu a carui masini am parcurs ff multi km

  3. Mircea Mester spune

    Poze de la accident ai?

  4. doru spune

    Da

  5. doru spune

    Daca intereseaza le pot trimite pe o adresa de mail