Cand chinezii fac un bine, fanii lui Schumi jubileaza

Marea dovada a faptului ca industria auto nu are vacanta, concedii si pauze a venit astazi, intr-o miercuri care nu anunta nimic in afara de temperaturi civilizate. In doar 10 minute, am primit doua vesti OFICIALE  naucitoare. Schumacher revine in Formula 1 in 2010 (am castigat cu aceasta ocazie pariul pe nimic facut cu specialistul redactiei in Formula 1, Daniel), iar Volvo a fost vandut chinezilor de la Geely.

Daca pentru prima veste ma bucur enorm, mai ales datorita faptului ca Schumacher mai avea multe de demonstrat atunci cand s-a retras cu cantec de la Ferrari (dedesubturile retragerii din 2006 sunt incurcate si tin mai mult de Ferrari decat de Schumacher), pentru a doua veste totul pare ceva mai complicat, dar nu indeajuns. Probabil ca este cazul. Desi in mintile noastre de romani putrezi avem impresia ca tot ce este atins de mana chinezeasca se transforma in plastic, puterea financiara si ambitia chinezilor nu pot sa faca decat bine unei marci care a impresionat si inca impresioneaza prin inovatie.

Da, ma bucur ca Volvo a fost cumparat de Geely. Jaguar si Land Rover o duc din ce in ec mai bine dupa ce au fost cumparati de Tata Motors si nu vad de ce nu s-ar intampla acelasi lucru cu suedezii. Pentru ca sefii marcii nordice au mari sanse sa aiba surpriza de a dispune de mult mai multi bani pentru dezvoltare si cercetare decat pana acum. Da, Volvo a scapat la mai bine. Si da, sper sa ii urmeze si Saab.

2 comentarii la “Cand chinezii fac un bine, fanii lui Schumi jubileaza”

  1. scuderia spune

    da…ai dreptate mircea…tin mai mult cu ferrari decat cu schumi…ii naspa..pana la retragere schumi era favoritul meu (nu ca acum nu este) dupaia am inceput cu raikkonen (nu ca nu ma bucuram de victoriile lui massa) dar la anu cred k o sa fie altcumva…ca echipa va fi ferrari si la piloti …hmm…in top o sa fie schumi, secund vettel, dupaia massa, alonso de ce nu un heifeld…pacat ca nu a ajuns la mercedes. sper sa-si gaseasca echipa. talent pur

  2. Misi spune

    daca te rog, poti sa scrii un articol despre lasatul motorului pornit pentru a se incalzi, mai ales iarna, daca este bun
    am gasit pe un forum un mic reportaj, sper sa te ajute :
    http://www.zerowaste.ca/articles/column171.html