26.000 de euro pe un numar de inmatriculare

Cand vine vorba de depasirea unor limite, chinezii sunt primii care sar la aparat. Daca pentru noi, romanii, numerele de inmatriculare nu inseamna mare lucru (si cele care inseamna nu reprezinta ceva extraordinar ci doar modul unora de a-si exprima personalitatea si de a o lega de masina proprie), in China lucurile stau cu totul altfel.

Motivul este cifra 8. Da, ati citit bine. Cifra 8 reprezinta, in folclorul chinez, un element magic considerat norocos, un semn de bun augur care invoca norocul.

In aceste conditii, in momentul in care placa de inmatriculare este insemnata cu numarul “APC 888″, este usor de dedus isteria iscata de aceasta. Mai mult, este foarte clar ca aceasta nu poate apartine decat unora dintre cei mai bogati chinezi. Intr-o licitatie organizata intr-una din provinciile chinezesti, femeia din imagine a reusit sa isi adjudece aceasta placa de inmatriculare cu suma de 26.000 de euro. In plus, alte doua placute, una continand numarul 288, cealalta 088, au fost vandute pentru 6000 de euro fiecare. Chinezii n-au bani, nu-i asa?

Problema e sa nu puna respectiva placuta pe un supermodel chinezesc care copiaza unul din mai celebrele europene, ca s-ar ajunge la un paradox uimitor: placa de inmatriculare costa dublu in comparatie cu masina.

Banii stransi din aceste licitatii sunt utilizati inteligent, totusi: acestia vor reprezenta principalul venit pentru reparatia infrastructurii de transport, din cauza careia au murit 100.000 de oameni in 2005, conform unei statistici oficiale.

dsfd33332222.jpg 758449.jpg

Comments are closed.