Salonul Auto al Sultanului Bruneiului (SASB)

Vreau sa fiu, pentru macar o zi, Sultanul Bruneiului. Ati auzit de Hassanal Bolkiah? A fost cel mai bogat om de pe planeta ani de-a randul si inca isi permite absolut orice, la cele peste 14 miliarde de dolari pe care le are in seif.

Hassanal Bolkiah: hassanal.jpg

Si pentru ca un om care a stiut sa faca bani stie si cum sa ii cheltuiasca, aflati ca in garajul sau se afla 2500 de masini. Cele mai rare, cele mai scumpe, cele mai frumoase, cele mai rapide si asa mai departe. Pe scurt, le are pe toate.

Locurile de depozitare sunt reprezentate de cinci garaje imense (imaginati-va cinci saloane auto de gen Frankfurt si vreo 15-20 de SIAB-uri). Unul dintre vizitatorii acestui rai auto a afirmat, la un moment dat, ca “iti trebuie o ora si jumatate doar pentru a aduce o anume masina parcata in spatele unuia dintre garaje”.

Masinile sunt conduse de Sultan, de membrii familiei sale, dar si de ministrii, oficialii si membrii cercului regal al Bruneiului.

Dar sa trecem la ce ne intereseaza: 350 de Rolls-Royce-uri, 8 McLaren F1, 6 Dauer 962 LM, singurul Mercedes CLK-GTR din lume cu volan pe dreapta, un Lamborghini Diablo Jota, doua Jaguar XJR-15 si numeroase alte modele Ferrari, Mercedes, Jaguar, Porsche si Bentley.

Aveti mai jos o galerie a unora dintre cele mai inedite modele pe care Hassanal Bolkiah (incepe sa imi placa numele) le poate face varza, pentru ca a doua zi sa isi comande alta. Interesant, nu-i asa?

Aston Martin AM3: Aston Martin AM3.jpg Aston Martin DB7 Pininfarina: Aston Martin DB7 Pininfarina.jpg

Bentley Dominator: Bentley Dominator.jpg Bentley Java: Bentley Java.jpg

Dauer 962 LM: Dauer962LM.jpg Ferrari 456 GTA Venice Estate: Ferrari 456 GTA Venice Estate.jpg

Ferrari 550 Barchetta Speciale: Ferrari 550 Barchetta Speciale.jpg Ferrari FX: Ferrari FX.jpg

Ferrari Mythos: ferrari Mythos.jpg Ferrari Testarossa F90 Speciale: Ferrari Testarossa F90 Speciale.jpg

Jaguar XJR-15: Jaguar XJR-15.jpg McLaren CLK GTR: McLaren CLK GTR.jpg

McLaren F1: McLarenf1.jpg

 

edit: thx fot the richest guy on earth tip, TLGsoft ;)

5 comentarii la “Salonul Auto al Sultanului Bruneiului (SASB)”

  1. Editurbatu spune

    cred ca mi-ar place sa fiu si cea mai “nashpa sluga” angajata in garaju ala!!! Cateva ore si dupa aia sa ma dea afara!

  2. John spune

    S-ar mai putea spune despre seicul Bruneiului ca mai are propria flota de avioane Boeing (cam 7 la numar daca imi aduc bine aminte), propria masina de formula 1 placata cu platina, aur si diamante…si multe multe altele printre care si o ditamai casa in centrul New York-ului pe care nici un membru al familiei nu a vizitat-o macar,dar pt care platesc sa fie intretinuta…si se poate continua…

  3. Automarket Blog » Blog Archive » Probleme cu parcarea? Ia-ti tara! spune

    [...] Mai tineti minte minunile auto ale Sultanului Bruneiului? Ei bine, Hassanal Bolkiah revine. Aveti mai jos lista celor mai mult de 2500 de modele care isi fac veacul (banuiesc ca unele dintre ele nici n-au fost atinse vreodata) in garajele enorme care, in enormitatea lor, cred ca acopera jumatate din micutul sultanat aflat intre Malaysia si Filipine. Rezumat: 130 Rolls-Royce, 160 Porsche, 185 BMW, 188 AMG, 199 Ferrari, 362 Bentley, 531 Mercedes si…un Fiat. Punem mana de la mana sa ii trimitem un Logan? [...]

  4. victorgeorgescu spune

    mie mi-am place sa fiu responsabil cu achizitiile la garaju lu’ Sultanu’

  5. chisu spune

    un logan da………:))e tare sultanul asta