Campionule!…

Am fost plecat pentru cateva zile in Spania, acolo unde Chevrolet a organizat primul test de presa cu noul Cruze. Am lasat in spate un campionat mondial de Formula 1 care era nesigur pe regulamente (vezi cazul deflectorului Brawn GP) si am gasit haos. De unde haos? Din cauza McLaren.

Dupa ce au urlat din toti rarunchii in ultimii 30 de ani ca FIA favorizeaza Ferrari, McLaren triseaza. Si, ce e trist, triseaza cu ajutorul unui pusti care a castigat anul trecut Campionatul Mondial si care a demonstrat ca, pe pista, poate sa faca ce nu pot multi altii.

Povestea e simpla: In Australia, sub Safety Car, Trulli a iesit de pe pista si a fost depasit de Hamilton. Ulterior, britanicul a redus viteza, iar Trulli a revenit pe pozitia a treia, cea pe care a si incheiat cursa. Stewarzii l-au descalificat apoi pe italian, pentru ca depasirea e interzisa in regim de Safety Car. Asta pentru ca si Hamilton a declarat ca Trulli l-a depasit dinadins.

Ulterior, studiind comunicarea radio echipa-pilot, FIA a realizat ca lui Hamilton i se spusese SA IL LASE in fata pe Trulli, ceea ce a dus la descalificarea pe nedrept a acestuia. Dar britanicul a ascuns asta. Iar acum s-a acoperit de penibil. Vreti mai mult penibil? Luati de-aici:

“Imediat dupa cursa am mers la intalnirea cu oficialii cursei din Australia si, instruit de catre team manegerul meu, am mintit”

Incepe sa sune ca-ntr-un banc prost. Hamilton face tot ce i se spune. McLaren – niste carnati.

“Nu cred ca a Dave Ryan (n.m: directorul sportiv al echipei McLaren) a facut-o intentionat…e un baiat bun”

Cum adica n-a facut-o intentionat, omule? Era euforic? Pentru un loc 4?

“Nu sunt un mincinos, sunt un jucator de echipa”

Am mintit, dar nu sunt un mincinos. Dumnezeule!…

“De fiecare data cand mi s-a spus sa fac un lucru, am facut. De data asta realizez ca a fost vorba de o greseala si voi invata din asta”.

Daca de fiecare data cand ti s-a spus sa faci ceva ai facut, hai sa ne amintim impreuna de un baiat numit Glock si de o cursa numita MP al Braziliei ‘08. Ce ti s-a spus atunci?

“Ne-am grabit in acele momente. Eram inca in combinezon, am mers direct la sedinta cu oficialii, si in timp ce asteptam sa iasa Jarno mi s-a spus ce sa fac. Am actionat ca un om de echipa.Nu am avut timp sa ma gandesc prea mult la ce fac”.

Totul ia o turnura atat de murdara si de idioata, incat mi se face sila. Personal, cred ca solutia era excluderea din campionat. Nu faci asta pentru tine, il implici pe un pilot care chiar nu are vreo vina. Asta nu inseamna ca lucrezi in echipa, ci ca iti bati joc de colegii de pe grila. Marele campion mondial…

“Incercati sa va puneti in situatia mea si sa va dati seama ca nu sunt un mincinos”

Nu, esti un pilot onest care si-a aparat corect sansele. Si un mare nesimtit, evident.

“Nu am vrut sa ii cauzez probleme lui Jarno, nu am vrut ca el sa fie penalizat. Imi castig punctele prin munca”

Aham. Vad… Nu ai vrut ca Jarno sa fie penalizat, dar ai spus ca te-a depasit ca un magar pe Safety Car. Si ca tu l-ai vazut venind si ca nu ai inteles ce vrea sa faca. Campionule!…

4 comentarii la “Campionule!…”

  1. michelle_b spune

    ai omis un mic amanunt “nesemnificativ” : McLaren a depus plingere ca Trulli a depasit sub incidenta safety-car-ului imediat dupa incheierea cursei ["McLaren have confirmed that the FIA are examining whether Lewis Hamilton should have been classified as finishing third in the Australian GP after the team accused Jarno Trulli of illegally retaking the position behind the Safety Car"]. Dar, cum spunea Lewis, era fara nici o intentie “Nu am vrut sa ii cauzez probleme lui Jarno, nu am vrut ca el sa fie penalizat”. Yeh, right !

  2. michelle_b spune

    Cea mai “frumoasa” declaratie a lui Lewis a fost facuta dupa cursa: “Strategia noastra a fost perfecta si echipa a facut o treaba fantiastica … asa ca sunt satisfacut”. Daca nu facea si cealalta declaratie, chiar aveau o “strategie perfecta”, cu un rezultat “fantastic” !

  3. Dpp spune

    Asteptam un nou campion mondial , si nu la trombon :) )

  4. bogdan spune

    d c l-a lasat hamilton pe truli sa il depaseasca daca era in fata lui? oricum lua mai multe puncte decat el la finalul cursei