Cecenia, acest garaj al producatorilor de lux

Avem tendinta sa spunem ca diferentele dintre cei bogati si cei saraci din Romania sunt imense. Probabil asa este, insa putem fi siguri ca avem o patura de mijloc care se dezvolta.

Ca sa vedeti ca la altii poate fi mult mai rau, va dau exemplul Ceceniei. O tara abia iesita dintr-un razboi de uzura cu Rusia, in care invingatorul era cunoscut dinainte de inceperea ostilitatilor. Una dintre cele mai sarace tari de pe Glob, Cecenia a ramas in fundul gol dupa razboi, nivelul de trai fiind extrem de scazut.

Si totusi, exista exceptii. Am aflat astazi ca presedintele cecen, Ramzan Kadyrov, are o coloana oficiala, asa cum au toti marii sefi de stat din lume. Insa, daca Obama are Cadillac blindat, omul nostru traieste ceva mai periculos: ultima sa achizitie este un Lamborghini. Si nu orice fel de model made in Sant’Agata Bolognese, ci Reventon, care a fost produs intr-o editie limitata la doar 20 de exemplare.

Mai mult, in coloana sefului de stat al Ceceniei intra fara probleme cateva exemplare Cayenne, ML, SLR, 599 GTB Fiorano, Phantom Drophead Coupe si alte “maruntisuri” de peste 30.000 de euro fiecare. Toate pentru o coloana oficiala de 50 de masini, pentru care Politia cecena opreste traficul pe toate strazile.

Deci se poate si unde e saracie. La munca!

4 comentarii la “Cecenia, acest garaj al producatorilor de lux”

  1. marius spune

    beton articolul…nea` Mester sa mai adaugati un 0 la acei 30.000 :P

  2. prudentul spune

    599 GTB Fiorano la vreo 30.000 bucata??? Iau şi io vreo trei…văd eu cum fac, mă-nprumut, etc….apoi le revând, iar cumpăr 9 bucăţi, le revând, apoi mă retrag de la muncă şi o să lenevesc toată viaţa liniştit.

    Deci…de unde pot să cumpăr??

  3. Mircea Mester spune

    “in coloana sefului de stat al Ceceniei intra fara probleme cateva exemplare Cayenne, ML, SLR, 599 GTB Fiorano, Phantom Drophead Coupe si alte “maruntisuri” de peste 30.000 de euro fiecare”

    versus

    “in coloana sefului de stat al Ceceniei intra fara probleme cateva exemplare Cayenne, ML, SLR, 599 GTB Fiorano, Phantom Drophead Coupe si alte “maruntisuri”, toate de peste 30.000 de euro fiecare.

    Simti? :)

  4. dogy spune

    asa fac toti comentatorii astia ,,sportisti”…..citesc dar nu inteleg sau citesc din 3 in 3 cuvinte probabil…….
    ……bati gura de pomana….sau tastele…