Criza se termina

Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel pentru economie, sustine ca economia mondiala a evitat o “catastrofa imensa” si ca statele intens industrializate ar putea sa inregistreze cresteri ale economiei chiar la sfarsitul acestui an.

“Nu sunt surprins sa vad ca bursele se stabilizeaza, ca productia industriala se stabilizeaza la nivel mondial si ca economiile vor creste incepand cu jumatatea acestui an”, afirma Krugman intr-un articol publicat astazi de Reuters. Paul Krugman este profesor de economie la Princeton si redacteaza o rubrica saptamanala in The Times.

Conform profesorului Krugman, economiile mondiale vor putea sa isi revina in conditiile in care marile corporatii vor investi mai mult si printr-o revolutie industriala care sa echivaleze cu cea a IT-ului in anii ‘90.

Nu stiu de ce, dar am incredere in ceea ce spune americanul. Mai mult decat in ceea ce spun mogulii si oamenii de afaceri din Romania si Mircea Badea, fatalisti prin convingere. Poate si pentru ca sefii Fiat si Honda au declarat cam aceleasi lucruri acum ceva vreme.

Rasare soarele.

3 comentarii la “Criza se termina”

  1. george spune

    Daca nu include si America in adunatura de tari despre care vorbeste acolo, tind sa cred ca dom` profesor are dreptate…Mi-ar placea sa ne povesteasca oarece si despre cauzele de-a dreptul hilare pentru care s-a ajuns aici…

  2. cineva spune

    sper sa se termine odata ca sunt satul deja de televizor, numai criza e in gura tuturor , oricum , daca ar fi cineva dragutz sa-mi explice de unde a pornit criza asta , am eu o anumita ipoteza dar as vrea sa aud si alte pareri

  3. george spune

    @ cineva

    Din ce mi-au soptit si mie niste pasarici, se pare ca e vorba despre oarece baeti destepti (mult mai destepti decat astia de pe la noi) dar cu mult mai infometati, daca poti sa-ti inchipui asa ceva. Au aranjat lucrurile in asa fel incat puterea (adica banul) sa se concentreze in mana mai putinor oameni, pentru o gestionare mai eficienta.
    Ce nu-mi dau seama inca este daca situatia la care s-a ajuns se datoreaza faptului ca au cam scapat caii in lucerna sau faptului ca ei chiar au vrut sa se ajunga pana aici.