Exclusiviteapa

Daca visul tau de o viata este sa primesti (mostenire, cadou, premiu) o masina cu adevarat exclusiva, mai gandeste-te. Sa va povestesc…

Acum cativa ani, cand regulile GT1 ii obligau pe constructori sa construiasca pentru fiecare model scos pe pista si o versiune de strada, germanii de la Mercedes au fost nevoiti sa creeze o serie de modele CLK GTR pentru colectionari. Faptul ca aceasta serie a fost constituita din doar 5 exemplare era culmea exclusivitatii.

Asa a gandit si un colectionar american care a pus mana pe singurul model de acest gen din Statele Unite. Si totusi, americanul a decis sa ii dea in judecata pe cei de la Mercedes deoarece exemplarul pe care l-a cumparat cu 1.7 milioane de euro (masina a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai scump model de serie construit vreodata) nu este capabil sa parcurga decat cativa metri. Motivul? Presiunea defectuoasa a uleiului. Asta fara a mai socoti problemele anexe, cum ar fi aceea ca geamurile sunt uzate dupa doar cativa ani.

Cum Mercedes a refuzat sa repare masina (probabil aceste reparatii ar fi costat cat cinci S-Klasse-uri nou-noute), americanul a decis ca tribunalul este locul unde trebuie sa isi sustina cauza. Pentru a fi foarte argumentat la proces, unul dintre punctele pe care acuzatorul le va sustine va fi acela ca Mercedes a construit sase exemplare CLK GTR, depasind numarul promis (cinci) cu 20%, ceea ce nu explica pretul ridicat al modelului. Frumos, nu?

Oricum, concluzia este clara: masina asta nu va aparea niciodata in topul fiabilitatii…

mercedes_clkgtr_roadster_1.jpg

Comments are closed.