Panaitescu

Tineti minte doua nume: Mihai Panaitescu si Cristian Sano. Sunt cei doi romani care au reusit sa intre “in style” in randul celor mai cunoscuti reprezentanti ai neamului prin minte, ochi si mana.

Daca ieri erau finalisti la Concursul International de Design Peugeot, astazi unul dintre ei este marele castigator al acestuia. Mihai Panaitescu a fost hulit la un moment dat pe Automarket pentru ca pe site-ul oficial al competitiei aparea trecut in dreptul Italiei ca tara de origine. A fost nevoie de interventia sa personala pentru a clarifica povestea: fiind in Italia intr-o bursa la Instituto Europeo di Design Torino, baietii de la Peugeot au trecut in dreptul sau tara adresei de contact. Evident, cuvintele mai putin ortodoxe adresate viitorului castigator al concursului nu au fost retractate, pentru ca avem un stil foarte tamp de a judeca inainte de vreme totul.

Ei bine, romanul ala negru care “si-a lasat tara si a plecat sa traiasca printre italieni” a castigat. Acum devine brusc romanul adulat de toti pentru ca meritele i-au fost recunoscute de o comisie si de voturile vizitatorilor siteului oficial al concursului. In dreptul numelui sau este scris acum doar “student la IED Torino”. E roman. E bun. E de-al nostru. Verde.

Mai trebuie sa castige si dementii de la Locomondo la Eurovision si vom cuceri Europa prin arta. Nu de alta, da’ prin bun simt de-abia reusim sa alergam printre cocotieri.

2 comentarii la “Panaitescu”

  1. Claudiu spune

    Multe felicitari lui Mihai Panaitescu pentru acest premiu, Conceptul Flux ar putea fi un veritabil “izvor” de idei pentru francezi, prin prisma numeroaselor aspecte practice si de design pe care le prezinta. Inca o data felicitari, si ii multumesc ca imi acorda inca un motiv sa fiu mandru ca sunt roman.

  2. AndreiRN spune

    Felicitari lui si oricui isi castiga o pozitie de varf oriunde si indiferent de nationalitate. Din pacate romanii inca se injosesc de o invidie si o rautate neplacuta si mai ales intre ei sau adresata celor ce au ales sa plece undeva unde isi pot realiza visurile mai bine. Realitatea este ca guvernul a cam “alungat” tineri cu capacitati deosebite si nediocritatea este la ea acasa in romania.