Trei culori cunosc pe lume

Italienii au sarit ca arsi dupa ce designerul lui Lamborghini Estoque Concept a pus, pe una dintre aripile exemplarului expus la Salonul Auto de la Paris, un steag italian avand culorile inversate. Ne-am chinuit sa gasim tara ale carei culori sunt apropiate de ordinea “rosu, alb, verde”, iar aceasta este Coasta de Fildes, care are insa, in loc de rosu, o nuanta mai inchisa de portocaliu.

Prima mea reactie a fost: “OK, asta e spirit de observatie dus la extrem”. Al doilea gand care mi-a trecut prin cap a fost insa “Daca pe Logan se intampla acelasi lucru, ne-am fi dat seama?”

Raspuns: cel mai probabil nu. Si nu pentru ca spiritul nostru de observatie e subdezvoltat. Ci pentru ca multi dintre noi habar n-au care sunt culorile corecte pe steagul national. Pentru ca spiritul national e cultivat in scoli cam cat se cultiva curmalele in judetul Vaslui.

Untitled-1.jpg

3 comentarii la “Trei culori cunosc pe lume”

  1. marius spune

    shame on me …am raspuns la sondaj cu prima varianta.. :(

  2. Stefan spune

    Stiu care e ordinea culorilor pe steag, dar, conteaza? O sa imi pese de culoarea culorilor de pe steag atunci cand si steagului (statului) o sa-i pese de mine, deocamdata il tratez ca pe o bucata de panza cu rol decorativ. Natia romana, de cand se stie, a fost foarte si ultra-nationalista, si la ce ne-a folosit? numai de necazuri am avut parte tinand “steagul” sus, mai bine sa invatam sa fim nationalisti de la americani, britanici, spanioli, francezi samd…

  3. Stefan spune

    Pour les connaiseurs. Imnul de atunci era destul de inselator si poate de asta ordinea a ramas gresita in memoria unora :

    “Rosu,galben si albastru/
    E al tarii Tricolor/
    Se inalta ca un astru/
    Gloriosul meu popor

    Peste 20 de anu nici dracu nu o sa mai stie de imnul asta :) .