Recordurile lui Schumacher

Michael Schumacher e un nume cunoscut din stepele aride ale Africii pana la malurile inghetate ale Alaskai. Astazi, la 13 ani de la debutul sau in Formula 1, germanul de la Ferrari a castigat a 85-a cursa din cariera, dupa ce ieri a reusit al 66-lea pole-position.

Exista voci care il venereaza si voci care il dispretuiesc. Si totusi…

Anul trecut, cand Formula 1 era dominata copios de Renault si Fernando Alonso, despre Schumacher a continuat sa se scrie. Se astepta acea dezlantuire tipic nemteasca, acel sprint spre victorie care l-a facut pe celebru pe german. In toata aceasta nebunie, am uitat un lucru: Schumi nu a mai castigat o cursa de foarte multa vreme. Lasand la o parte gluma de cursa de la Indianapolis de anul trecut, Schumacher nu a reusit sa castige o cursa din 2004. Un an si jumatate de seceta. Astazi, “neamtu’” a revenit din concediu si a facut-o in mare stil: conducand plutonul intreaga cursa si avand primii timpi pe tot parcursul weekend-ul.

Iata cifrele care l-au facut celebru pe Michael Schumacher. Macar pentru acestea, lasand la o parte obiectivitatea, trebuie sa ne felicitam pe noi insine ca am asistat in direct la mare parte din cariera sa. Pentru ca astfel, indirect, am asistat la scrierea istoriei Formulei 1.

TITLURI MONDIALE
Michael Schumacher – 7
Juan Manuel Fangio – 5
Alain Prost – 4

CURSE CASTIGATE
Michael Schumacher – 85
Alain Prost – 51
Ayrton Senna – 41

POLE POSITION
Michael Schumacher – 66
Ayrton Senna – 65
Alain Prost si Jim Clark – 33

CEL MAI RAPID TUR IN CURSA
Michael Schumacher – 70
Alain Prost – 41
Nigel Mansell – 30

PUNCTE
Michael Schumacher – 1.247
Alain Prost – 798,5
Ayrton Senna – 614

PODIUMURI
Michael Schumacher – 144
Alain Prost – 106
Ayrton Senna – 80

Comments are closed.