Restul e Cancan. Si Click.

Astazi vreau sa ii felicit din inima pe colegii jurnalisti de la Cancan, care si-au permis sa utilizeze niste imagini pentru care Automarket are exclusivitate (sunt platite, in baza unui contract incheiat cu o companie suedeza) intr-un articol.

Ba mai mult, baietii au avut inspiratia motivational-deontologica de a sterge watermark-ul Automarket original pentru a-si indesa ei titlul plin de bale al unuia dintre cele mai jalnice tabloide din Romania.

Later edit: Cotidianul de analiza si comportament politic si filosofic Click! reuseste sa dubleze efectul Photoshop pe site-ul propriu. Tara de ratati.

Un mare si sincer “Bravo, bai idiotilor!”. Muriti!

Later edit 2: Zoso ne ajuta. Thanks.

Later edit 3: Libertatea reuseste sa le dea o lectie de jurnalism (in cazul asta) celorlalte doua pseudopublicatii: ne-au sunat, ne-au intrebat daca se poate, le-am spus ca da. Am mutat watermark-ul si a iesit un articol corect. Cu link. Bravo.

Later edit 4: Cancan a scos pozele din articol. Am fost sunat de autorul articolului care mi-a spus, textual, ca fotografiile care apar pe Cancan au watermark-ul lor by default. Eu unul imi doresc un soft care scoate in acelasi timp watermark-ul sursei originale.

Later edit 5: Click! au schimbat foaia si au pus pozele cu watermark-ul Automarket. Totusi, nicio referire la site-ul nostru in text. Au primit pozele pe mail, probabil :)

Later edit 6: Raspuns de la Click: “Raspunsul e foarte simplu. Pozele incarcate initial au fost cele din
editia tiparita, care a folosit poze “curatate”.

Later edit 7: Click a pus sursa si link spre noi. S-a ajuns la normal.

5 comentarii la “Restul e Cancan. Si Click.”

 1. gigi spune

  pai si nu v-ati luat de ei ? adica presupun ca asta nu o sa ramana doar o plangere pe blogul de aici nu ??

 2. Mircea Mester spune

  Evident. Vor plati.

 3. mEE spune

  Astea sunt ziarele de la noi…si mai grav e ca romanii chiar le citesc :|

 4. bleah spune

  eu zic sa nu va mai plangeti asa pt ca poza 2 nu este trucata
  daca specialistii vostri in foto s-ar uita unpic mai atent ar observa ca sunt 2 poze diferite, facute problabil consecutiv de acelasi fotograf
  pup

 5. Mircea Mester spune

  @bleah: Exista doar o fotografie, pe care CarPix – compania suedeza – ne-a trimis-o doar noua. Si pe care noi am pus watermark. Poza despre care vorbesti este editata in marele Photoshop. Check it more carefully.

  Mircea.