Sandero, Dacia si olandezii

Lansarea lui Dacia Sandero, organizata in Croatia, nu mi-a dat de inteles vreun moment ca am fi avut de a face cu un model low-cost. Intreaga nebunie construita in jurul acestui model pe coasta dalmata a facut ca Sandero sa fie privit de multi locuitori sau turisti ai zonei ca o mica vedeta a locului. Era si greu, de altfel, sa fie privit altfel: coloanele de masini albastre si rosii nu se terminau pe sosea iar imaginea noua a lui Sandero combinata cu sigla Dacia aduceau in fata simplilor privitori un model pe care nu il mai vazusera pana atunci.

Pe de alta parte, la cina de pe insula Hvar, pe care va invit cu mare caldura sa o vizitati daca va doriti un loc asemanator paradisurilor exotice dar apropiat ca distanta, discutiile au alunecat spre obiceiul interesant al unor europeni – fani ai marcii Dacia – de a se intalni de cateva ori pe an pentru a discuta si pentru a schimba impresii. Desi la noi ar fi privita ca o curiozitate fara nicio logica avand in vedere ca astfel de intalniri au loc in fiecare intersectie romaneasca, fara exceptie, faptul ca olandezii sau chiar germanii se strang sa povesteasca despre Dacia e un punct de reper intreresant in economia imaginii marcii.

Ultima astfel de intalnire a avut loc in Alesheim, Germania, unde s-au strans 65 de masini, majoritatea dintre ele MCV-uri. Cativa dintre olandezii care au initiat astfel de intalniri – si pe care ii gasiti pe blogul special gandit pentru acest concept – au fost prezenti acolo si au facut cateva fotografii. Nu-i asa ca nu v-ati fi gandit ca un neamt ar putea arbora cu mandrie steagul Romaniei pe geam? Iata ca se poate!

Sursa fotografiilor: dacialoganmcv.nl
dacia_treffen_alesheim.jpg
06213290.jpg

06213291.jpg
06213278.jpg

2 comentarii la “Sandero, Dacia si olandezii”

  1. cornelis vv spune

    indien mogellijk kan ik nog meer foto,s verzenden.

  2. Sandero. Dacia Sandero « Profil virtual spune

    [...] Dacă sunteţi curioşi să aflaţi cum au reacţionat croaţii la lansarea Dacia Sandero mergeţi pe blogul Automarket. [...]