Sesam, parcheaza-te!

Click! Si BMW-ul tau dotat cu noul sistem self parking se misca singur, cand tu doar apesi un buton de pe telecomanda masinii sau, daca vrei sa nu iti parasesti masina, de pe bord. Tare, nu? Si e pe bune!

Se implinesc deja treizeci de ani de cand primii autori de science-fiction isi imaginau masinile care se vor parca singure. Ei mergeau chiar mai departe, gandind un sistem de autoturisme care se misca autonom, pe o imensa perna de aer. Nu s-a ajuns chiar pana acolo, insa un mic pas tot a fost facut.

Am inceput sa platim tribut designului tot mai interesant al masinilor noastre, care desi arata bine nu ne dau voie sa vedem aproape nimic in oglinzile retrovizoare (proprietarii lui Mercedes CLS inteleg foarte bine despre ce e vorba in propozitie). Manevrele de parcare tind sa devina astfel, in scurt timp, adevarate opere de arta. Ei bine, BMW vina sa revolutioneze sistemele Intelligent Park Assist (Toyota) sau City Park (Citroen), capabile sa efectueze, mai mult sau mai putin, manevrele necesare unei stationari sigure.

Dar sa lasam imaginile sa vorbeasca. A, era sa uit! Noul sistem vine abia in 2009, dar important e ca vine. Vezi filmul creat de BMW AICI.

Un comentariu la “Sesam, parcheaza-te!”

  1. Costy spune

    Incredibil…ramai fara cuvinte….de aici si adevarata zicala:”Exista doar 2 tipuri de masini in lume…BMW si restu’..”..sau…”Dak vrei tanc ia-ti Mertzan..dak vrei avion ia-ti BMW”:))
    Numai bine!!