Spagatata

Se mai da spaga in Bulgaria dupa ce am intrat – si noi si ei – in UE? O, da!

M-am intors ieri dintr-o vacanta de o saptamana in Grecia. Eu n-am avut niciun fel de problema la bulgari, insa am stat in acelasi hotel din Grecia cu cateva cupluri de romani care au cotizat din greu la economia familiei politistilor bulgari de care au dat pe traseu. Este adevarat, nu erau in deplina legalitate cand au comis infractiunile, insa spagi de 50, respectiv 100 de euro se dau doar din partea romanilor, ca bulgarii se inteleg intre ei.

Oricum ar fi, atentie maxima pentru cei care pleaca in concediu cu masina inspre sud. Vara, hienele bulgaresti zboara la nivelul soselei.

3 comentarii la “Spagatata”

  1. BOGDAN spune

    intreaba-l pe mircea badea cat a cotizat ca si el a fost oprit de politisti bulgari

  2. AndreiRN spune

    Nu e fraier cine cere ci cine da.
    Stiu un politist roman care isi face vila la munte pe bani de spaga.
    Si nu ii este rusine de loc.

  3. :) spune

    Prin Mai, trecand prin Bulgaria la drum de zi nu am avut nici o surpriza. La intoarcere insa, la drum de noapte ,m-au luat 2 politisti cu radar camuflat f bine, atat de camuflat ca nici ei nu au putut sa mi-l arate cand i-am rugat si nici nu erau siguri daca il au sau nu si nici cu ce viteza rulam ,ci numai de faptul ca aveam “viteza maaare”. Variante:spaga sau plimbare pana in “nu stiu care” localitate, unde puteau sa imi faca formele de amenda. La vama, un vames obosit de cele cateva sticle de zeama de muraturi umplute cu vodka m-a intrebat clar: cine da berea?. Am dat-o eu !
    Asadar un drum-3 spagi. Cred ca m-am incadrat in medie deoarece am auzit ca se poate si de 5 ori ,dat fiind ca nu se coordoneaza bine actiunile si exista riscul redundantei excesive din partea politistilor bulgari.