Viitorul suna, noi raspundem

Desi ne aflam intr-o perioada trista din punctul de vedere al industriei auto, Salonul de la Detroit nu a facut decat sa ne arate ca viitorul exista. Si exista bine.

Majoritatea premierelor mondiale de la Salonul american au purtat in coada denumirii particula “Concept”. Ceea ce inseamna ca, pe langa faptul ca am avut ceva treaba ieri cu duzinele de prototipuri prezentate cu fast la NAIAS 2009, viitorul industriei este asigurat pentru inca niste ani de acum incolo.

Practic, premierele de serie se pot numara, la limita, pe degetele unei maini: Buick Lacrosse, Ford Taurus, Lexus HS250h, Jaguar XF-R, XK facelift si XK-R facelift si, in afara show-ului, Mercedes E-Klasse. In schimb, cand trecem de cealalta parte a baricadei, se termina tusul in imprimanta:

Audi Sportback, Volkswagen Bluesport, Mercedes Bluezero, Chevrolet Spark, Toyota FT-EV, Jeep Patriot EV, Dodge Circuit EV, Kia Soul’ster, Cadillac Converj, Chrysler 200C EV.

Toate poarta denumirea “Concept” in coada. Si sunt care mai de care mai de viitor, ele prefigurand, printre altele, viitoarele Audi A7 sau Chevrolet Matiz/Spark. Bine-ar fi sa existe mai multe astfel de evenimente de-a lungul anului. macar ne mai bate si noua inima.

Comments are closed.