Tehnologie

Joi, 19 Ianuarie 2012 | Formula 1

Ferrari ar putea utiliza un sistem F-duct frontal în 2012

Ferrari lucrează la un sistem F-duct pentru aripa faţă asemănător cu cel evaluat anul trecut de Mercedes, potrivit publicaţiei Autosport.
Miercuri, 27 Iulie 2011 | F1 TOP

FEATURE: Evoluţia volanelor de Formula 1

Automarket vă prezintă modul în care au evoluat volanele în Formula 1 de la un simplu 'covrig' la un dispozitiv electronic cu peste 20 de butoane.
Miercuri, 08 Iunie 2011 | Mediu

Un român lucrează la o nouă generaţie de baterii electrice, de zece ori mai eficiente

O echipă de la MIT din care face parte şi un român lucrează la o invenţie care ar putea revoluţiona vehiculele electrice: bateriile semi-solide, care pot stoca de zece ori mai multă energie decât o unitate Litiu-ion.
Miercuri, 18 Mai 2011 | F1 TOP

FEATURE Computational Fluid Dynamics, tehnologia computerizată din F1

Automarket va explică cum funcţionează Computation Fluid Dynamics, tehnologia computerizată utilizată de toate echipele din Formula 1 pentru dezvoltarea monoposturilor.
Miercuri, 04 Mai 2011 | Formula 1

Red Bull a remediat defecţiunile la sistemul KERS

Red Bull a eliminat problemele de supraîncălzire înregistrate la sistemul KERS în primele etape ale sezonului, potrivit consultantului Helmut Marko.
Vineri, 01 Aprilie 2011 | Mediu

Maşinile viitorului ar putea fi construite din cenuşă

Un cercetător de la Universitatea Politehnică din New York declară că a găsit o metodă de a transforma cenuşa volantă în materie primă pentru construcţia de automobile.
Luni, 28 Martie 2011 | Mediu

BRAZILIA: Maşinile ar putea fi construite din ananas şi banane

Maşinile ecologice ale viitorului ar putea avea o amprentă de carbon mult mai mică graţie plasticului ecologic. Noul tip de plastic ar putea debuta peste doi ani şi este realizat din frunze de ananas şi fibre obţinute din banane.
Joi, 17 Martie 2011 | Formula 1

Brawn: "Noile evacuări, mai importante decât dublu-eleroanele"

Ross Brawn susţine că noul sistem de evacuare al monopostului Renault este mai performant decât dublu-eleroanele care au jucat un rol esenţial în sezonul 2009 al Formulei 1.
Marti, 01 Martie 2011 | Formula 1

Red Bull şi Infiniti ar putea colabora pentru dezvoltarea KERS

Infiniti ar putea juca un rol important în dezvoltarea unui sistem KERS pentru Red Bull Racing, în urma parteneriatului semnat de cele două părţi până în 2012.
Miercuri, 23 Februarie 2011 | Auto Tech

Cum funcţionează: BMW Connected Drive, relaţia om-maşină

BMW expune la Geneva un amalgam de tehnologii noi, ce vor debuta pe modelele sale viitoare: sistemele sale vor detecta pietonii, vor evita colizunile laterale, vor parca maşina prin telecomandă şi vor oferi prim-ajutor în caz de infarct.
Miercuri, 16 Februarie 2011 | F1 TOP

FEATURE: Regulament F1 2011: Tehnologia KERS

Tehnologia Kinetic Energy Recovery Systems va reveni în Formula 1 în sezonul 2011, prilej cu care Automarket vă reaminteşte avantajele şi dezavantajele utilizării acestui sistem.
Joi, 10 Februarie 2011 | Formula 1

Sistemul de evacuare McLaren, un mister şi după prima zi de teste

Presa internaţională este circumspectă în privinţa poziţionării sistemului de evacuare al monopostului McLaren, chiar dacă echipa efectuează deja teste pe circuitul de la Jerez.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 19 Ianuarie 2011 | Auto Tech

Proiectul SARTRE - Vom conduce maşinile fără ajutorul mâinilor!

Al treilea episod ale seriei Auto Tech de la Automarket vizează un proiect al viitorului care abia a trecut de primul test în viaţa reală - SARTRE.
Vineri, 07 Ianuarie 2011 | Tehnologie

Viitoarele modele Ferrari vor monitoriza gradul de oboseală al şoferului

Un sistem pe care Ferrari îl dezvoltă în această perioadă promite să schimbe automat caracteristicile dinamice ale maşinilor Căluţului Cabrat în funcţie de starea şoferului.
Vineri, 10 Decembrie 2010 | Formula 1

FIA va ratifica vineri noul regulament al motoarelor

FIA va adopta vineri noul regulament pentru 2013, care prevede introducerea unor motoare turbo de 1.6 litri, potrivit informaţiilor din presa internaţională.
Luni, 06 Decembrie 2010 | Formula 1

BBC: Motoare turbo de 1.6 litri în F1 din 2013

Formula 1 va trece la motoare turbo de 1.6 litri de 750 CP începând din sezonul 2013, potrivit unor informaţii dezvăluite de BBC Sport.
Vineri, 26 Noiembrie 2010 | Tehnologie

GM vrea să recupereze energia pierdută pe evacuare

General Motors lucreză la un sistem care va recupera energia calorică pierdută de motoarele termice prin sistemul de evacuare pentru a reduce consumul de carburant cu 5 până la 10 procente.
Marti, 16 Noiembrie 2010 | Tehnologie

Cercetătorii de la Harvard au inventat asfaltul pe care nu se poate pune polei

Poleiul, cel mai mare duşman al maşinilor pe timp de iarnă, poate fi combătut eficient cu ajutorul nanotehnologiei. O echipă de cercetători de la Harvard a dezvoltat o suprafaţă de rulare care promite să facă inutilă prezenţa utilajelor de deszăpezire.
Joi, 16 Septembrie 2010 | Modele noi

Un multimiliardar brazilian vrea să-şi deschidă propria marcă de automobile

Al optulea cel mai bogat om din lume va deschide în 2013 o fabrică de vehicule electrice care va produce 100.000 de unităţi pe an. Numele său este Eike Batista şi este brazilian.
Luni, 06 Septembrie 2010 | Formula 1

Toro Rosso testează sistemul F-duct la Vairano

Sebastien Buemi va efectua o zi de teste aerodinamice pentru Toro Rosso în cadrul căreia va evalua performanţele sistemului de ventilaţie F-duct.

Tag-uri similare

Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Nissan, regulament
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru