Un multimiliardar brazilian vrea să-şi deschidă propria marcă de automobile

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 16.09.2010
Al optulea cel mai bogat om din lume va deschide în 2013 o fabrică de vehicule electrice care va produce 100.000 de unităţi pe an. Numele său este Eike Batista şi este brazilian.

Eike Batista, un multimiliardar din Brazilia, a declarat miercuri că intenţionează să deschidă o fabrică de vehicule electrice în care va investi aproximativ un miliard de dolari. Fabrica respectivă va produce 100.000 de unităţi pe an în termen de patru ani şi va fi realizată cu ajutorul sprijinului mărcilor din Europa şi din Japonia. Astfel, brazilianul va investi în cunoştinţele străinilor pentru a-şi crea propria sa marcă de automobile electrice, care va debuta pe una dintre pieţele cu cea mai accelerată creştere din lume. Batista consideră că vehiculele electrice reprezintă o tendinţă ireversibilă şi că nu trebuie să rateze această ocazie.

În mod surprinzător, Eike Batista are şi o companie petrolieră, care va începe producţia în 2011. Compania lui se numeşte OGX şi a fost înfiinţată în 2007, iar intrarea în producţia de carburanţi în 2011 ar face această companie campioană în ceea ce priveşte perioada de timp trecută de la înfiinţare până la intrarea în producţie.

Cu toate acestea, investiţia unui antreprenor atât într-o companie petrolieră, cât şi într-o fabrică de vehicule electrice ne spune multe despre spiritul lui Batista şi cum a ajuns acesta să fie numărul opt mondial în clasamentul Forbes Cei mai Bogaţi Oameni.

Numele noii mărci nu este încă anunţat, dar putem presupune că va include un X. Eike Batista este cunoscut pentru superstiţiile sale legate de numărul 63, Soarele şi litera X. Toate companiile sale au litera X în numer deoarece Batista consideră că această literă atrage bani. Versiunile diferite ale vehiculului respectiv vor asigura o autonomie situată între 80 şi 120 de kilometri, iar costurile acestora vor fi diferite. Compania de logistică a lui Batista se va ocupa de construcţia fabricii şi de terminalele de încărcare electrice care vor fi utilizate pentru a dezvolta o reţea de încărcare în Brazilia.

Via | Reuters (înreg.)

Comentarii (1)

  • 63Km X Soare :))
    Se incadreaza in profilul vehiculelor electrice din prezent: autonomie 63 de Km sau numai cand e soare. ;)

    E blindata ca sa intre in favelas sau o vand numai la export ? ;)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru