O noua saptamana, un nou RCA cadou pentru povesti din trafic

Dupa o saptamana in care am primit peste 20 de povesti cu intamplari din trafic in care ati avut nevoie sa folositi formularul de constat, am ales castigatorul primului RCA pe un an pe care il acorda prietenii nostri de la RCA-ieftin.ro merge la Denisa Bargau, cea care ne-a povestit o intamplare spumoasa pe blogul personal.

Incep o a doua saptamana de concurs, in care subiectul va fi, de aceasta data, neintelegerile pe care le-ati avut in trafic cu politistii. V-au oprit si v-au cerut adigurarea RCA, actele masinii sau alte hartii mai mult sau mai putin utile? E momentul sa varsati tot fie in comentariile de la acest blog, fie pe blog-ul personal. Trebuie sa ne povestiti ce vi s-a intamplat, iar cea mai tare poveste primeste RCA pe un an de la RCA-ieftin.ro.

Reguli saptamana a doua (1 – 8 aprilie)

1. Scrii pe blogul tau sau in comentariile de la aceasta postare o insemnare in care sa ne povestesti o intamplare amuzanta/fun/interesanta/aiurea/neobisnuita/etc in care ai fost implicat atunci cand te-a oprit politia in trafic.

2. La sfarsitul insemnarii adaugi textul: “Aceasta insemnare participa in concursul organizat de Automarket.ro (n.m. cu link spre acest post) si RCA-ieftin.ro (n.m. cu link spre site)“. Evident, daca scrii in comentariile de mai jos nu mai e nevoie de acest text.

3. Toate textele scrisepe blog vor fi primite prin trackback, deci ai grija sa ai activata optiunea. Eventual verifica daca postul tau exista in comentariile de aici si, daca nu, adauga-l tu printr-un comentariu normal.

4. Eu iau textele si le analizez. Nu exista o regula anume pentru a castiga. Sa spunem doar ca favorite sunt cele mai interesante si mai amuzante intamplari descrise de voi.

5. Anunt castigatorul pe site si stabilim impreuna cum intra in posesia premiului.

Atentie: se considera intrate in concurs in prima saptamana doar textele primite prin trackback sau comentarii pana in 8 aprilie la 23:59.

Bafta tuturor.

P.S. Castigatoarea premiului din aceasta saptamana este rugata sa ia legatura cu departamentul de marketing al Automarket la adresa nicu.sandoiu@imedia.ro

14 comentarii la “O noua saptamana, un nou RCA cadou pentru povesti din trafic”

  1. Denisa spune

    Merciii! :)

  2. Rusu Claudiu aka mowgli spune

    Ma bag si eu cu o povestioara, ciudata si comica dupa parerea mea.

    Acu doi ani, ma intorceam de la servici noaptea.Inainte sa intru in pacarea paralela cu soseaua principala, trag pe dreapta sa verific discul de frana deoarece aveam o mica problema.In timp ce “inspectam” problema, trece pe langa mine un Logan de politie, era patrula de noapte.Am obserat ca se uitau insistent la mine (probabil intrebandu-se ce cauta un tip in costum la ora 1 dimineata inchinandu-se la masina).In fine, nu le dau atentie, ma urc la volan, si intru in parcarea din fata blocului.Cobor din masina si apare patrula care opreste in spatele masinii mele.Am incercat sa-i ignor, sa intru in bloc, dar unul din ei striga “Buna seara”.Ma opresc, iar dansii se prezinta dupa care imi cer actele (buletin, talon si permis).Le dau actele fara sa-i iau la intrebari, intrebari precum “de ce v-as da permisul si talonul daca nu sunteti de la circulatie si nici macar nu eram la volan cand m-ati oprit?”.Nu vroiam discutii asa ca ma conformez.Dupa cateva intrebari legate de talon, intrebari fara prea mult sens, se vedea clar ca habar nu au baietii ce vorbesc dar vroiau sa ma incurce cu ceva.In fine, pana aici totul este cat se poate de plictisitor, mai ales pentru mine.Asta pana in momentul in care unul din ei imi spune “deschide-ti portbagajul”.Mirat, ii intreb cu ce motiv dar nu am primit un raspuns care sa ma satisfaca.Din nou ma conformez.Deschid portbagajul in care aveam 4 vasle de la o barca, barca care am aruncat-o pentru ca sa spart.Vederea vaslelor a fost aparent o lovitura de ciocan in tampla pentru domnii politisti.Bulversati ma intreaba aproape in cor, “Domnu’ Rusu, ce faceti cu vaslele astea?”, politicos raspund “Vaslesc domnule, ma dau cu barca” de parca puteam sa pictez sau sa sudez cu ele.Din pacate i-am bagat si mai mult in ceata.Se uita unul la altul cu o privire tipica Garcea, iar dupa 3 secunde de gandire (parea un mare efort intelectual pentru dansii) intreaba smechereste “Auzi dom’le? daaaa … barca unde e?” Ma abtin cu greu sa nu rad la care raspund “am aruncat-o”.
    La care ma intreaba “si totusi, cu vaslele? ce faceti?”.Va dati seama ca tentatia era foarte mare sa le spun ca le port cu mine pentru a vasli in caz ca fac pana.Le raspund ca la copii ca nu am avut timp sa le scot si sa le duc sus deoarece erau foarte lungi si din aluminiu.Par multumiti cu raspunsul, dar inainte sa plece observa sacoul de pe bancheta din spate.Ochii incep sa le sclipeasca si fara ezitare “Va rog sa ridicati sacoul sa vedem ce aveti sub el”.Enervat le raspund “domnule, vin de la servici, e cald afara, este sacoul meu pe care l-am pus pe bancheta, nu ascund droguri sau arme sub el, vin de la munca si vreau sa ajung si eu acasa”.La care, “da, da, totusi, va rog, ridicati sacoul”.Deschid usa, rabatez scaunul si ridic sacoul, il intind in fata lor pe toate partile si ii intreb: “doriti sa intorc si buzunarele pe dos sau…?”
    Dupa 2 secunde de pauza in care incepeau sa priceapa baietii ca deja e trasa de par toata faza raspund sec “Mdea…. este suficent domnule Rusu, o seara placuta va dorim”.Le urez si eu noapte buna dupa care intru in bloc razad, mirat si enervat de tupeul si prostia celor doi politisti.Au mai fost si intrebari de genul unde lucrez pana la ora aia, de ce m-am oprit in mijlocul drumul, ce faceam la masina si sa le spun numarul de inmatriculare fara sa ma uit la placute.Mi-e greu sa cred ca era un control de rutina in urma unui furt auto din zona deoarece masina era un Bmw e30 alb cu pachet Mtechnik, singurul din oras.

    In timp intamplarea asta a devenit o amintire placuta si ma prapadesc de ras ori de cate ori o povestesc cuiva.Din pacate nu se pot reproduce in scris expresia fetelor celor doi, nici tonul pe care vorbeau si felul stupid in care puneau intrebarile.Cine s-a uitat macar odata la Garcea, isi poate forma o idee deoarece pentru cei doi, Garcea era un model in viata, probabil apogeul sau ultima treapta de evolutie intelectuala a unui politist.

    Uneori am talent cind vine vorba de a reproduce intamplari reale sau nu in scris.Asta nu este una din acele zile, dar m-am straduit sa va fac cunoscuta intamplarea mea care pentru mine este cel putin ciudata.

  3. Mircea Mester spune

    @Denisa

    Cu mare drag, felicitari si te mai asteptam pe la noi. Sa-l porti sanatoasa si neaccidentata :)

  4. ally_great spune

    Hai sa va povestesc si eu o intamplare cu politisti, pe care eu o includ la rubrica aiurea.
    Mergeam intr-o dimineata insorita la munca. Imediat dupa ce mi-am lasat matusa in centru, am coborat usor geamul si am dat muzica 1 nivel mai tare pentru a nu “adormi” pana ajung la munca. Era aproximativ 8 fara 20 minute, cand am trecut printr-un filtru de politie, erau vreo 6 politisti, care opreau tot ce misuna si li se parea suspect, pe ambele sensuri, de la biciclisti, la soferi de camion. Am trecut frecvent prin filtrul respectiv, cand, in acea dimineata mi-a venit “randul”. Precizez ca sunt de principiu de a purta mereu centura de siguranta si nu circul fara RCA nici macar o zi. Ma opreste un nene politai, s-a prezentat, dar cine l-a inteles ce a mormait? Am oprit pe dreapta, am oprit motorul si farurile. Stiam ca daca m-a oprit doar pentru o verificare de rutina a actelor, sunt in regula, deci nu aveau ce sa imi gaseasca. Am gresit!  Mi- luat toate actele timp in care se invartea in jurul masinii, si zice : “porniti motorul, aprindeti farurile : pozitie, faza de drum, faza lunga”. Ma conformez (totul functiona, deci nu aveam de ce sa am emotii), dar nenea politaiul continua :”semnalizare, stanga dreapta, si in spate, avarii, apasati frana”.
    In final, cand am terminat cu verificarile, a zis “ unde mergeti?” Say what? Am spus ca merg la munca, de ce? Nu am mai primit raspuns, nici nu mai doream, mi s-a urat o zi buna, la care eu am replicat “multumesc, la fel sa aveti”.
    In cele maxim 5 minute cat mi-au trebuit sa ajung de la locul cu pricina pana la munca, m-am tot intrebat care ar fi fost motivul pentru care a verificat toate semnalele luminoase….si am gasit raspunsul : circulam doar cu pozitia aprinsa. Asta a fost problema lor, cand altii circula noaptea fara a aprinde macar un felinar!

  5. Alex spune

    Cu frate-meu intr-o seara linistita de vara la Unirea. Masina un Porsche inmatriculat in Prahova…. noi nascuti si crescuti in Bucuresti. Oprim la stopul de vis-a-vis de Han in directia Calea Calarasilor… in paralel cu noi o masina de politie coboara geamul lateral

    - Ba mai usor cu figurile ca aici sunteti la oras

    ……WTF?!

  6. matrixu spune

    La mine a fost si funny si enervant.
    Intr-o seara, dupa iesirea cu baietii de pe forum, se facuse deja vreo 3 dimineata si ma indreptam agale spre casa. Veneam pe chei la un cruise control de 70 si la targul vitan politia. Eram convins ca o sa ma opreasca pentru ca nu mai era nimeni si stiu cum fac cand se plicitisesc noaptea. Binenteles ma opresc chiar aproape de curba sa o iau in sus pe vitan barzesti.
    Actele, consum de alcool tot tacamul. Dupa ce se conving oamenii ca nu consumasem alcool, aveam inclusiv rovigneta (desi eram in oras dar nu aveam chef de stat la taclale cu ei) ii intreb daca totusi e ceva neinregula pentru ca e cam tarziu si chiar am chef sa ajung acasa. Raspunsul a fost de-a dreptul comic . “Domne’..cu un numar de inmatriculare ca asta (GOE) trebuie sa fi facut dumneata vreo prostioara. Ma bufneste rasul, asta zambeste si ma lasa sa plec (10 minute pierdute).
    O iau in sus pe vitan, ajung pe oltenitei, stanga spre Popesti si trebuie sa recunosc ca aveam vreo 90 (la fel..nimeni pe sosea).
    Chiar la intrarea in popesti 2 masini de politie (una chiar din popesti dupa cum aveam sa aflu a doua zi)
    Fac semn si ma opresc. Deja ma enervasez. Ma iau tare cu” Domne, tu sti cu ce viteza mergeai? Eu stau, ma uit ca vitelul la poarta noua si zic na ca m-au prins. Dar nu vedeam radarul la masina. Si intreb. “Dar dumneavostra stiti?” Si ma iau ca au vazut ca veneam tare etc. Zic sa imi dea amenda pentru viteza sa vad ce o sa scrie. Incep sa ma controleze pentru acte, stopuri etc. Dupa 20 de minute imi dau drumul cu mici injuraturi printre dinti din partea mea.
    Ajung acasa, deschid poarta la garaj, urc in masina si exact cand sa intru o pala de vant misca una dintr porti si direct in portiera. O adancitura serioasa. Injur si mai tare. Dimineata ma trezesc sa plec la servici si zic sa ma duc sa imi fac dovada de reparatie (am zis ca o fac pe banii mei pentru ca nu merita sa imi stric casco pentru asta). Ghici peste cine dau la ghiseu. Amicul politist care ma intrebase de viteza cu cateva ore inainte. Numai ca se schimba tura si am dat peste altul care mi-a dat dovada fara sa ne prelungim la discutii inutile.
    Eu cred ca a fost blestemul ca nu le-a iesit si lor macar de un ceai in seara aia cu mine.

  7. Sandel spune

    Paste Fericit ,Mircea tie si intregii tale familii! Apropo esti din Bistrita?

  8. Mircea spune

    Aham. Oras frumos :)

  9. Catalin Dicu spune

    Uite asa ma plimbam eu cu tico pe linia lu 9 prin Timisoara cand il vad pe unu cu Igisul. Ne oprim la semafor, turam motoarele, el rade ca prostul. Pana la urma ii dam blana, era in fata mea, eu nervos inchid geamurile pt aerodinamica, parca am prins 1 km/h pana la urma. Ajunsesem deja pe la 160 amandoi, cand deodata, observ ca avansez. Pana la urma am castigat cursa.

    In final, am aflat ca toate suzuki ignis sunt limitate la 160 km/h.. Trist..

  10. chchch spune

    povestea mea aici:

    http://mamicutze.ablog.ro/2010-04-07/in-trafic.html

  11. grad lavinia spune

    daaaaaaaaaa………..
    de cand doream sa povestesc la toata lumea ce mi s-a intamplat anul trecut de Valentine’s day…
    deci,povestea mea e cam asa: in 14 februarie am fost programata la dentist pentru o simpla lucrare la masea.Destul insa ca ,deoarece n-am mai fost demult la dentist aveam niste emotii…de sa va spun drept am avut deranjamente la stomac,atat de tare incat,,,ma apucase cufureala(pardon).M intorc urgent de la dentist spre casa,,,rugandu-ma ca sa ajung cumva pana la bloc sa merg la toaleta!

    toate bune si frumoase,mai aveam cam doua strazi pana la locuinta mea,cand,in fata,,,ce sa vezi!masina de politie cu radarul!!!Iese politistul din masina si-mi face semn sa trag pe dreapta! Spre bucuria mea,vad ca este un fost coleg de liceu cu care nu prea discutam eu,el fiind in clasele de mecanica si eu la filo,dar totusi,tot coleg de liceu se chema! Se prezinta si-mi cere actele.Caut eu repede buletinul si carnetul ,in tot acest timp fata mea era crispata de necesitatile ce ma ardeau,……….!!!
    -Va rog sa iesiti din masina!aud ca-mi zice…
    Nu-mi venea sami cred urechilor!de cand ma pune sa ies din masina?
    _imi pare rau domnule politist dar nu pot iesi ca fac pe mine!!Va rog sa ma credeti…daca ma ridic de pe scaun fac pe mine ca am diaree!!!
    Crezi ca il interesa putin de ce sufeream eu?noroc bun!
    Imi ia frumos buletinul si-mi zice:
    -Mergeti acasa ,va faceti treaba si pe urma veniti la sectie dupa amenda si buletin! Ati fost prinsa conducand cu 65 la ora!Si pe viitor daca va apuca asa ceva nu va mai urcati la volan!

    Oricum ,nu ma mai interesa ce zice domnul fost coleg…ca am si taiat-o acasa! Dupa masa ma duc la sectie sa-mi iau amenda si actele si ma intalnesc cu dragul meu fost coleg….care imi si rade in nas zicandu-mi ;
    -Acum stiu sigur ca ma tii minte, ca in liceu cand noi baietii de la mecanica doream sa venim la chefurile voastre de filo…ne priveati cu nasul pe sus!

    Si uite asa m-am procopsit cu o amenda de 150 lei si parca vreo 6 puncte pe carnet !

    Aviz viitoarelor soferite!Daca sunteti cu nasul pe sus in liceu…cine stie ce fost coleg din ultimele clase va deveni politistul ce iti trage o amenda cand iti lumea mea draga! AAAAAAAAAAAAAAAAAA…….si dupa acest incident mi-am cumparat si detector de radar,,,ca de cateva luni imi tot zicea sa luam dar eu nu….ca nu-mi trebuie…ca eu merg incet !!!!!

  12. Truica Alexandru spune

    O intamplare cu politistii…am carnet de aproape 2 ani, dar am fost oprit de politie de vreo 3 ori…din fericire totul a fost in regula, erau doar controale …..Insa am luat o amenda anul trecut, un prieten isi luase scuter, si m-a luat la o scurta plimbare sa il probam :) , a fost frumos…pana in fata noastra a aparut un politist cam dur, si ne-a luat la boabe marunte..pana la urma am luat o amenda destul de usturatoare …pentru ca nu am avut casca nici unul din noi:( de atunci m-am invatat minte si am inteles ca nu te poti pune cu politia.. Fiti atenti!!

  13. Mircea Mester » Blog Archive » Pe service, pe mama lor! spune

    [...] multe premii. Dar, pentru ca trebuie sa existe un singur castigator, acesta este Rusu Claudiu, care ne-a povestit o intamplare amuzanta in care personajele principale sunt niste [...]

  14. Rusu Claudiu aka mowgli spune

    Multumesc automarket si RCA-ieftin.