Ceausescu traieste

Am gasit solutia pentru a construi extrem de rapid autostrazi. Nici macar nu avem nevoie de multe materiale. Iar modelul vine – se putea altfel? – din fotbal.

Dupa ce oficialii din Ghencea si-au dat seama ca ne vom face din nou de rahat cu perje in fata lumii cu gazonul demn de plantat pepeni al stadionului pe care joaca Romania cu Austria, oamenii au recurs la cea mai inteligenta solutie gasita vreodata in istorie. La concurs cu Edison si cu necunoscutul inventator al rotii. Observand ca terenul se vede ca dracu’ din tribune, cu smocuri de iarba intre care se arata mandra glia stramoseasca maronie, oamenii au purces la vopsit pamantul cu verde, pentru a da bine la televizor. E adevarat ca solutia rivalizeaza cu vopsitul in verde al copacilor iarna, cu prilejul vizitelor oficiale ale fostului, dar eternului dictator Ceasca, dar ce mai conteaza? Am gasit solutia, nu vom avea de suferit atunci cand pe Eurosport se vor transmite imagini din timpul meciului Romania-Austria.

898-175067-gayonvopsit

In aceste conditii, zic: tocmim frumos o echipa de 50 de zugravi (la negru, fara contract si mai ales fara vreo licitatie prealabila), cumparam 50.000 de cisterne cu vopsea neagra si vreo 50 cu vopsea alba. La o ora de varf, in prezenta oficialitatilor si a televiziunilor maneliste, le dam muncitorilor startul peste islazuri, cu galetusa si bidineaua in mana, si ii punem sa vopseasca, frate, niste autostrazi. Nu tre sa taiem padurile si sa sapam dealurile, pentru ca astea se pot vopsi usor. In spatele echipei vin alti cinci zugravi care traseaza liniile de marcaj si voila: avem autostrada, frate. Iar atunci cand Google va reface harta din satelit a Romaniei, vom avea o tara atat de plina de autostrazi incat se vor mira aia din Uniunea Europeana de harnicia proverbiala a poporului roman.

Dupa asta, ne vom ruga sa ploua putin si sa lanseze dracu’ Dacia odata SUV-ul ala, sa putem sa si circulam pe autostrazile noi. Pana la urma, ce mi-e o autostrada desenata pe deal, ce mi-e una asfaltata pe campie? Tot SUV-urile se baga-n fata.

Suntem penibili. Hai Romania!

P.S. Punem pariu ca un litru de vopsea va costa cel putin 500 de euro?

Foto exclusiv: prima suta de metri de pe prima autostrada pictata de romani
road_01

Etichete: / /

4 comentarii la “Ceausescu traieste”

  1. illy spune

    genial , pur si simplu genial , dar te-as ruga domnule Mircea sa nu le dai idei ca astia sunt capabili de orice , dar oricum diferenta mare nu ar fi intre drumurile din romania si autostrazile gandite de tine , ca sa circuli pe ele nu ai nevie de un suv , ci de un bigfoot

  2. Ionita-Cristian Muresan spune

    Foarte romanesc, tipic romanesc si….. realizabil in cel mai pur stil romanesc, draga prietene din copliarie. Doar ca fii atent. De ce sa ne agatam noi de prezent? De ce sa nu ne gandim la viitor? Ca doar si francezii astia sau nemtii nu au facut autostrazi intr-un timp scurt si nu le-au facut acum 5 ani, ci cu multi ani inainte, deci pana sa ii ajungem ei vor fi inaintea noastra tot timpul. Asa ca pe cand vom termina noi autostrazile, se vor inventa masini zburatoare si atunci la ce sa ne mai foloseasca autostrazile? Asa ca pentru a da lovitura vom accesa fonduri europene si vom face turnuri de control, sa fim primii care fac acest lucru. Si vom impanzi Romania cu turnuri de control de se vor mira europenii astia de ceea ce facem noi. Dar noi o sa radem pe infundate, ca doar stim noi ce avem de cand sa facem si nu spunem la nimeni! Si cum le terminam, inventam si masinile zburatoare si le dam peste nas la strainii astia care rad de noi si sunt asa de aroganti! Ca doar cine rade la urma rade mai bine!
    Bineinteles ca vor costa o gramada de bani turnurile astea, ca deh….. licitatii, costuri, lipsa de bani, contestatii la licitatii, mai o campanie electorala, ba o disputa cu locatia turnurilor, ba niste companii care dau faliment, ba companii care castiga licitatii si nu au experienta in a construi turnuri de control, toate astea vor seca rezerva de bani a Romaniei noastre scumpe, dar ce nu facem noi pentru binele poporului? Si uite asa vom iesi si noi din acest ev mediu intunecat al prezentului in care se afla scumpa noastra tarisoara.

  3. Mircea Mester spune

    @Cristian

    Geniala ideea. Ma apuc sa fac un plan de investitii, dupa care cer bani de la Uniunea Europeana. Iar ei isi vor face cruce ca vreau sa bag banii in turnuri echipate cu tehnologie de ultima ora.

  4. Andrei spune

    Tara arata asa nu pentru ca ea de vina ci pentru ca oamenii sunt de vina. Daca romanii ca natie sunt prosti, lenesi si hoti… cu ce vina are tara? Cand noi promovam prostia si hotia peste tot in lume… cu ce vina are tara? Imi este rusine ca sunt roman, nu pentru ca suntem o natie de hoti si de lenesi ci pentru ca imi este rusine de cel care ne reprezinta si este cel pe care il numim presedinte. Avem nevoie de oameni noi, dar prostimea ii voteaza pe ala care le ofera o poza si o prajitura, ei cred ca un presedinte trebuie sa fie din popor. Gresit. Un presedinte este un simbol, nu are cum sa fie din popor. Stefan Cel Mare, Mihai Viteazu, Vlad Tepes nu erau din popor, erau nobili care au stiu sa faca si altceva decat sa dea prajituri oamenilor, au stiu ca tina distanta, au avut o prestanta pe care presedintele actual nu stie si nu cunoaste si oricum nu da doi bani pe asa ceva.

    Asa ca nu de idei ducem lipsa ci de curaj sa facem ceea ce trebuie. De curaj, de a ne folosi creierul constructiv si mai putin de furat si lenevit.

    Parerea mea.