Focusul pe Fluence

Imediat dupa prezentarea imaginilor oficiale ale noului Ford Focus, a sarit in ochi fotografia lui Focus Sedan vazut din profil. Da bine de tot cu Renault Fluence?

Raspunsul, mai jos.

Untitled-1

10 comentarii la “Focusul pe Fluence”

  1. eu spune

    e una din putinele dati cand sunt de acord cu tine. pe de alta parte dezvoltarea ambeleor modele a inceput cam odata. asemanarile sunt pur intamplatoare.

    cine de la cine s-a inspirat……..

  2. InflatableNinja spune

    E o coincidenta, mai ales ca ambele incearca sa arate mai coupe-ish asa. Dupa mine, profilul arata mai degraba ca un Mondeo intrat la apa si un pic modernizat, mai ales ca imparte cu acesta solutia celui de-al treilea gemulet lateral.

  3. xss spune

    Mie imi place ca la Fluence ai ceva portbagaj, pe cand la focusu asta fundul e taiat din scurt. Fluence intareste mai mult notiunea de masina in 3 volume, pe cand Focus sedan aduce mai mult a hatchback…

  4. Carlos spune

    Focus seamana cu Ford Escort !

  5. Aditza spune

    Nu ma atrage nici un model din cele 2 dar parca e mai “barbat” Focusul. Fluenceul parca e o “domnisorica” ce doreste sa fie scoasa seara la plimbare. :)

  6. octav spune

    Seamana, dar joaca in ligi diferite. Focusul se bate cu Golful, iar Fluence… cu Kia, Hyundai?
    Focusul pare mai studiat, desi spatele seamana cu cel de la Lancer, iar liniile sunt mai pline.
    Fluence… este un Clio ceva mai mare, se observa un pic asemanarea (ca linie din profil) cu Megane 1.

  7. Carlos spune

    Golf, Fluence, Kia, Clio… ai facut o varza ba baiatule :) ) tu si domeniul auto sunteti pe doua drumuri diferite… vbesti de marci&modele de masini cand de fapt tu crezi ca vbesti de avioane ! Daca ai fi intrat in ultimii 2 ani intr-un showroom Renault cu permisul in mana, ai fi vazut ca pe fiecare segment in parte Renault ofera masini mai bune decat Ford.

  8. octav spune

    @carlos: daca mi te adresezi mie, pot sa iti spun ca am intrat in showroomuri destul de des, inclusiv Renault.
    Daca vorbeam de avioane, cred ca iti dadeai seama de asta din primul rand :)
    Hai sa luam preturile: cat costa un Golf, Focus, Ceed, I30, Fluence si Megane? Vezi fiecare in ce liga joaca.
    Da, ai dreptate, Renault acopera toate segmentele, insa conform rationamnetului tau, fratele mai mare, Megane, se bate cu Mondeo? Sau sunt de vina cei de la Ford ca nu au o varietate atat de mare ca si Renault!
    Ma abtin sa imi exprim parerea despre cum esti tu si domeniul auto si asta din respect pentru cei care frecventeaza acest blog!
    Pace!

  9. Carlos spune

    @octav
    Mie nu trebuie sa-mi spui f. multe pentru stiu ce hram porti…”pretul” a declansat pt tine un automatism comportamental de genul “scump=bun” , insa nu se aplica intotdeauna sa stii… Asta pt ca traim intr-o lume imperfecta. Esti naiv sa crezi ca raportul calitate/pret e respectat cu strictete de fiecare constructor in parte… intotdeauna va fi cineva care vrea sa te pacaleasca… pt ca lumea e rea si avida dupa castig… Principiul asta al tau se aplica de cei care nu au cunostinte intr-un domeniu, dar vor sa-si formeze o opinie rapid si eventual sa ia o decizie…
    In privinta marcii Renault poti sta linistit: raportul calitate/pret este foarte bun. Nu pot spune acelasi lucru si de Ford sau vw…
    Dar tu mai ai o problema in a face o comparatie corecta intre modelele diferitelor marci. O sa te ajut eu: Noul Megane-Focus hatcback, Fluence-Focus Sedan, Laguna-Mondeo, Scenic-C Max, Espace-S Max, Koleos-Kuga samd. Ok? Multa bafta!

  10. octav spune

    Oops, nu te potolesti! Ce este greu sa intelegi ca este un loc in care oricine/cineva/eu/tu, avem dretul sa ne exprimam parerea? Daca nu concide cu a ta, asta este, ce vrei?
    Te-ai urcat in Fluence vreodata? Eu, da, de curiozitate si au fost multe chestii care mi-au placut. In primul rand calitatea, care se apropie (atat cat poate la pretul asta) de cele mai bine cotate pe piata.
    Acum despre afirmatiile tale: sa spui ca ca Ford sau VW sunt sub Renault, denota ceva lacune mari din partea ta in domeniul auto.
    Si nu, nu am nevoie de parerea ta, nu suntem “ba baiatule” si nici nu sunt naiv, da? Am vreo 39 de ani din care 10 petrecuti in industria auto, ce zici?
    Si da, am avut 4 Renaulturi pana acum, inclusiv cele de firma.
    Nu fi troll si incearca sa scrii numele proprii cu litera mare.
    Succes si tie