Frica de recall-uri pazeste pepenii

Daca toata povestea asta cu Toyota si recall-urile sale care tine prima pagina a publicatiilor auto de peste trei luni aduce ceva bun in peisaj, acest lucru se numeste in termeni simpli frica. Pentru ca le e frica sa nu ajunga in situatia celor de la Toyota, toti ceilalti producatori vor fi de acum nu atenti, ci extrem si uneori exagerat de atenti cu masinile pe care le vor vinde.

In umbra scandalului in care au fost implicati japonezii, Volkswagen, BMW, Hyundai si Chrysler s-au apucat sa recheme in service anumite modele din America de Sud si de Nord din cauza care pe alocuri ni se par, noua, superficiale. Exemplul cel mai elocvent se afla in curtea BMW, care recheama in service Seria 7 si Seria 5 GT pentru ca pe etichetele care indica presiunea corecta in pneuri scrie ca masinile respective pot gazdui 5 pasageri in loc de 4. Evident ca noi, romanii, nu am fi conceput ca un producator sa opereze un recall si sa piarda niste bani (nu multi, e adevarat, dar sunt bani pierduti, nu castigati) dintr-o cauza atat de mica in conditiile in care pe soselele noastre circula ca la circ masini vechi de 30 de ani care n-au frane. Dar acest amanunt minor care a dus la un recall anuntat oficial este dovada faptului ca intram intr-o era a grijii pentru client. Care vine dintr-o grija pentru propria piele.

Sper ca starea asta de frica sa tina cat mai mult.

2 comentarii la “Frica de recall-uri pazeste pepenii”

  1. george spune

    Frica asta o sa tina mult si bine…
    Orice manager care are macar un pic de bun simt isi da seama ca o situatie de acest gen poate genera o catastrofa de imagine urmata indeaproape de un dezastru la nivelul vanzarilor… pedala asta poate sa insemne sfarsitul Toyota (ce-i drept si cu sprijin consistent din partea lu` coana Criza si cu “ajutorul” unor baieti si fete care i-ar putea da in judecata pentru neglijenta criminala si sa le ceara despagubiri de vreo cateva roabe de bani)…

  2. gabriel spune

    poate sunt un pci cu capul in nori dar intreb si eu …
    Lucrurile merg bine doar de frica “parului”?