Struţocămile

“Cel mai uşor este să creezi designul unor maşini foarte scumpe. Pentru că în acele cazuri nu ai constrângeri legate de preţ” – Walter de Silva, designerul-şef al Grupului Volkswagen.

Plecat probabil de la Aston martin Cygnet, pe care toată lumea auto îl priveşte cu uimire, groază, interes şi amuzament în acelaşi timp, arhitectul belgian Frederic Louis şi-a imaginat cum ar arăta alte modele de lux transformate în maşini de oraş. Au ieşit Bentley Continy Speed şi Maserati Turismini, două struţocămile care acum doi ani mi se păreau imposibile. Acum, după povestea cu Toyota iQ şi Aston Cygnet, îmi rezerv dreptul de a analiza de două ori înainte de a da un verdict…

Bentley-Conti-Speed

turismini800

8 comentarii la “Struţocămile”

  1. unckle spune

    niste preteni d’ai mei, jucatori de WoW, ar spune

    /facepalm

    :)

  2. razvanis spune

    Da , deprimant ,
    Ar suferi clientela exclusivista
    Discutie intre doua pitzipoance

    “-Ce ai primit draga de ziua ta ?
    -Un Bentley ,
    -wow
    -Eh e un Bentley continy speed
    -a da ? e las’ ca merge si ala “

  3. tomita spune

    alta varianta:, intre 2 vecine, una pitzi, si una normala:
    - Vai draga vecina ce masina ai.
    - Da, prietenul mi-a luat Aston Martin Cygnet. Nu-i asa ca e grozava?
    - Da. Este superba. O spun in cunostinta de cauza, caci eu sunt pe deplin multumita de Toyota mea iQ.
    :) ))))

  4. Autogreen spune

    Se numesc bunuri Veblen (vezi wiki) sau bunuri create pentru snobi.

  5. smart fortwo spune

    open your mind… strazile nu se latesc, nu se lungesc… suntem din ce in ce mai multi… toti vrem sa mergem cu masina… daca s-ar putea, cit mai lunga, cit mai lata… si sa intram cu ea eventual si-n magazin, si-n scara blocului… locuri de parcare ioc… viteza ioc, pt ca esti prins in ambuteiaj… si-atunci singura solutie logica e sa scurtezi si sa ingustezi masina… personal, din bun simt pt tine, gipanezule, mi-am luat smart…

  6. unckle spune

    sa vezi cat loc de circulat o sa fie cand o sa te coste 10mil pe luna ca sa circuli in bucuresti ;) ( si in celelalte orase cu probleme, evident )

  7. vlad spune

    @smart fortwo

    sa-ti fie de bine; masinile mici sunt f bune pentru orasele aglomerate, dar nu sa dai 25000 euro pe una…

  8. prudentul spune

    Nu mă pot abţine. Incredibil, există oameni care-şi închipuie că dacă au maşină mai scurtă, stau mai puţin în ambuteiaje. Logică beton! În curând Smart-fanul va circula pe un Segway ca să stea şi mai puţin în ambuteiaje, pentru că, îl citez, “singura solutie logica e sa scurtezi si sa ingustezi…”.

    Genul ăsta de ciudaţi se cred teribil de superiori (de “smart”) celorlalţi, care în opinia sa “vor să intre cu maşina în magazin şi-n scara blocului” (??!). Probabil nu s-a găsit nimeni să-i spună cu sinceritate cât de penibil aratâ o persoană într-un Fortwo.