Şi totuşi, ce înseamnă “tii”?

002626.2-lg

A fost un task mai dificil decât părea la prima vedere. Asta pentru că internetul nu ajută.

Ieri v-am întrebat ce înseamnă acronimul “tii” din denumirea modelului 2002tii. Au fost 34 de comentarii într-o zi, unele mai interesante decât altele. Şi mi-e clar că, dacă ar avea nevoie vreodată, BMW ar găsi fără probleme înlocuitor pentru sensul oficial al acronimului.

Până la urmă, BMW ne dă răspunsul oficial: tii = Tourismo Internationale Injection. A fost dificil şi pentru noi, cei cu surse oficiale, să facem rost de el. Dar am făcut-o şi sper ca de acum cei 30 de utilizatori care au răspuns la întrebare vor folosi corect sensul acronimului atunci când vor avea ocazia.

Aşa cum a spus şi Alex, cel mai des întâlnit sens al acestor trei litere este “Touring Internationale Injection”, însă un ochi aruncat asupra listei de modele BMW ne-ar fi arătat că în trecut am avut de-a face cu un 2002tii Touring, de versiunea de sus – atât de întâlnită pe net – cade.

Oricum, avem şi un câştigător. Primul care a răspuns corect la întrebare este userul tds, care va primi astfel o carte a istoriei BMW. În care, fie vorba între noi, tii e tradus neinspirat ca “Touring Internationale” :)

Vă mai aştept.

Etichete: / /

5 comentarii la “Şi totuşi, ce înseamnă “tii”?”

 1. tds spune

  Super! nu ma asteptam, cum pot intra in posesia premiului? :)

 2. Mircea Mester spune

  Te anunţ imediat ce aflu de la BMW. Am nevoie de un mail al tău pe mircea.mester@automarket.ro

  Merci şi felicitări.

 3. marian7 spune

  Voi raspunde aici la intrebarea “BMW – cel mai de succes constructor la “Engine of the Year Awards”. Câte premii a obţinut de la înfinţarea competiţiei?”,pentru ca nu am cont pe Twitter:
  Bmw a obtinut 50 de premii de la infiintarea competitiei.

 4. tds spune

  Am trimis mail-ul.
  Merci si eu :)

 5. marian7 spune

  Sper ca e bine daca am scris aici raspunsul la intrebarea de azi,adica mai sus.