Revanşa

Probabil că mulţi dintre voi ştiu despre documentarul Who Killed the Electric car?, cel care în 2006 a scos pentru prima dată la iveală mecanismele care au dus la dispariţia lui EV1, primul model electric al celor de la GM, din peisajul auto mondial. Dacă nu l-aţi văzut până acum, încercaţi să vă sunaţi mătuşa din America pentru a-l vedea. Căutaţi pe Google adresa şi va veni.

electric

Vestea bună de azi vine din partea aceluiaşi Chris Paine, omul care a realizat respectivul documentar acum 4 ani. După ce Chevrolet a anunţat că va scoate pe piaţă noul Volt, care este de fapt un hibrid cu sistem în configuraţie de tip serie (motorul pe benzină încarcă bateria care alimentează motorul care învârte roţile), GM a începu să prindă din nou culoare în obraji după ce timp de câţiva ani buni s-au ruşinat când a venit vorba de maşinile lor electrice. Iar Chris Paine (foto, la filmările de pe linia de asamblare a lui Volt) va lansa un nou documentar, care se numeşte Revenge of the Electric Car. Şi care promite să ne arate partea optimistă a lucrurilor.

Filmul va fi gata, probabil, spre finalul anului viitor. Până atunci puteţi arunca un ochi în ograda producătorilor producţiei, care au lansat site-ul dedicat AICI.

3 comentarii la “Revanşa”

 1. Valentin spune

  Eu tot nu sunt convins de automobilul electric/hibrid. In momentul cand acumulatorii se vor incarca in cateva minute (nu ore) si cand autonomia va fi de sute km (nu de zeci) mai vorbim. Pana atunci eu ma chinui sa-mi iau un auto SH diesel (de unde bani de un auto electric/hibrid cand abia imi pot cumpara un SH?!).

 2. unckle spune

  Ca sa incarci in cateva minute ai nevoie de altceva, acumulatorii “clasici” nu pot face asta. Exista niste solutii, dar materialele necesare si tehnologia sunt mai mult decat prohibitive
  http://www.batteryuniversity.com/partone-8.htm
  ;)

 3. Ion spune

  @unkle: Corect, suntem la vreo 10-15 ani de automobilul electric de consum.
  Partea proasta e ca se muta poluarea de la tzeava de esapament la cosul termocentralei pe gaz sau petrol. Asa ca ne imbata americanii cu apa rece.
  Pana nu reduc productia de energie electrica din surse neregenereabile sun 10%, americanii si cei pe care i-au unvatat asa (chinezii) sunt cei mai mari poluatori.