Loebgiunea de Onoare

Sebastien Loeb va primi Legiunea de Onoare in Franta. O decizie foarte inspirata si deopotriva laudabila a presedintelui francez, care il va decora astfel pe unul dintre cei mai cunoscuti sportivi din Hexagon. Dupa cinci titluri mondiale consecutive in WRC si dupa un loc doi la Le Mans in 2006, alsacianul merita cu prisosinta cea mai mare decoratie a statului francez.

Problema e ca multi dintre francezii de rand s-au cam oparit cand au aflat ca Loeb va primi aceasta distinctie. Mai corect, cand au aflat ca DOAR Loeb va primi aceasta distinctie. OK, monegascul Daniel Elena, copilotul sau, reprezinta alta tara, insa exista in echipa un om care ar merita probabil la fel de mult ca Loeb aceasta decoratie.

Este vorba de Guy Frequelin, cel care a fost Dumnezeul primelor patru titluri mondiale pe care Loeb le-a adunat la Citroen. Un fel de Jean Todt pentru Michael Schumacher. Sub obladuirea sa a urcat Citroen, sub bagheta sa magica a iesit dintr-un C4 o masina recunoscuta de toti ca fiind cea mai tare din WRC si sub privirea sa a reusit Loeb sa conduca clasamente peste clasamente. El este cel in bratele caruia Loeb a sarit de fiecare data cand castiga un raliu sau o proba speciala. Pentru ca, in WRC, masina conteaza cel putin la fel de mult pe cat conteaza pilotul.

Etichete: / /

Comments are closed.