Eurovisionul auto

Daca ziarele ar face cotele la casele de pariuri, ar iesi haos. Ultimul eveniment important din industrie este licitatia dintre companiile Fiat, Magna-GAZ si RHJ pentru cumpararea Opel. Dupa ce ieri s-au depus ofertele finale, astazi au inceput discutiile despre favoritul la preluarea constructorului german. Si, la fel ca la fiecare concurs in care popoarele trebuie sa isi voteze favoritii, presa din fiecare tara voteaza cu sufletul. Si scrie la fel.

Der Spiegel, una dintre revistele economice din Germania, spune ca austriecii/canadienii/rusii de la Magna/GAZ sunt favoriti, plasandu-i pe cei de la Fiat pe ultimul loc. Acestia citeaza surse interne GM. Motivul pentru care Fiat sunt ultimii pare preluat din fata blocului, din jocurile copilariei: “sunt partenerii Chrysler, rivali ai GM in SUA”.

La Stampa, publicatie italiana, il citeaza pe Sergio Marchionne (seful Fiat), care spune ca Fiat are mai mult de 50% sanse sa castige concursul de oferte. Oficialul italienilor sustine ca acest lucru se intampla deoarece, intre toti pretendentii, Fiat e singurul care are baza industriala propice pentru dezvoltarea ulterioara a unei colaborari cu Opel.

Despre al treilea candidat, fondul de investitii belgian RHJ, nu vorbeste nimeni nimic. Ziarele belgiene sunt ocupate cu altele.

Pronostic? Depinde de cine alege. Si cum aici alege guvernul german, merg pe Magna/GAZ. Ca la Eurovison. Ii alegem pe-ai nostri.

Etichete: / / / / /

4 comentarii la “Eurovisionul auto”

 1. cineva spune

  daca il ia magna/gaz ar fi putin cam ironic as zice eu , totusi sa-l ia fiat nu prea mi-ar placea , o marca mediocra se aliaza cu una la fel ca sa faca masini de jucarie :) , nu ca as avea ceva cu fiat sau opel , dar nu am agreat niciodata masinile astea

 2. un concurent spune

  Mircea dar ce proactiv ai fost astazi, ai bagat patru posturi pe blog. Oare incerci sa ingropi scandalul cu Magureanu cat mai jos in analele acestui blog? Pleci capul domnule Mester?

 3. Mircea Mester spune

  Nu am ce sa ingrop. Am fost acuzati pe nedrept, am reactionat corect.

  De cand e gresit sa ai activitate pe blog?

  Nu voi pleca niciodata capul atat timp cat stiu ca ceea ce fac e corect.

 4. prudentul spune

  De când este Der Spiegel revistă economică??