Fiat: "Avem peste 50% sanse sa preluam Opel"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 21.05.2009
Seful Fiat sustine ca italienii sunt favoriti in lupta pentru preluarea companiei germane Opel.

Seful Fiat, Sergio Marchionne, sustine ca grupul italian are sanse reale pentru a castiga licitatia de oferte pentru preluarea Opel. Termenul limita pentru anuntarea oficiala a ofertelor a fost ieri, in cursa pentru Opel ramanand trei companii europene importante: Fiat Group (Italia), Magna-GAZ (Austria/Canada/Rusia) si RHJ International (Belgia).

"Fiat are mai mult de 50% sanse sa castige lupta pentru Opel pentru ca, in final, oferta noastra este singura bazata pe o istorie in industria auto. Ceilalti ofertanti nu au baza industriala necesara pentru dezvoltarea ulterioara a companiei Opel sau sunt companii financiare si atat. Am vazut cu totii cat de usor se naruie totul in cazul in care o companie financiara preia o companie auto dupa ce Cerberus a preluat Chrysler", sustine Sergio Marchionne intr-un interviu acordat publicatiei italiene La Stampa.

Decizia finala legata de viitorul proprietar al companiei Opel si al tuturor operatiunilor GM Europe (inclusiv Vauxhall si Saab) va fi luata dupa consultari intre guvernul german, General Motors si guvernul SUA.

Termenul pentru anuntarea deciziei a fost stabilit saptamana viitoare.

via | AFP

Comentarii (15)

  • vise
    pe alt site romanesc, se spune ca oferta MAGNA e mai buna pentru opel.....
    sa vedem ce va iesi...................
    fiat se agita pentru banii de la guvernul german, atat!
    3 3
  • mila
    Nu vad nici un viitor pentru Opel, Fiat e sub nivelul lui Opel, MAGNA nu este un constructor de automobile(doar asambleaza), ceilalti nici atat.
    4 4
  • @@@@
    Daca preluarea Opelului inseamna renuntarea la Lancia mai bine nu :(
    2 2
  • Opel
    as vrea sa cumpere Fiat pe Opel dar nu vreau sa renunte la Lancia:(
    3 2
  • @thenuts
    la ce masini hidoase produce lacia mai bine da! in afara de delta(eu am o retinere si la asta ) ce avem?? avem urmatoarele oribilitati: musa , phedra,ypsilon,thesis
    4 0
  • Daca Ficat v-a preluat Opel sa cautati pe autovit la oferte ca voi posta anuntul cu OPELUL meu 2007,benzina 1.6, aproape full.
    0 3
  • Fiat are management bun
    Lucruri general valabile pt orice.
    In momente de criza se cumpara (pt ca se vand pe pret bun) si se vand la pret maxim cand e boom. Acum e criza, va veni si boomul economic. Economia este ciclica. Fiat face treaba buna, Opel nu va dispare ca marca, va avea sub capota motoare fiat si celelate tehnologii fiat. Practic isi asigura piata de desfacere pt motare, piese, subansable fiat. Daca se produce mai mult (chair daca sigla si caroseria va fi Chrysler sau Opel) costul de productie per total companie scade, in felul acesta pretul automobilelor din concern va scadea. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure pe noi consumatorii.
    1 1
  • NeoGalaxy
    Mda
    Fiat o fii sub nivelul Opel dar se pare ca Fiat are sanse sa cumpere Opel si nu invers. Pana la urma oricate masini produce Opel este o problema financiara undeva. Sunt cateva pareri aici: Opel produce masini bune dar costa foarte mult sa le produca si le vand la subpret ca sa se vanda, o idee interesanta; alta idee ca sunt proaste rau si evident desi se cumpara mult, se revand si astfel nu stim exact cat de buna este masina; o idee ar fi ca totusi multe masini se strica si stapinii acestor masini, evident nu au curajul sa spuna asta. Pana la urma cred ca ultima idee este din pacate, una adevarata. Personal daca as avea o masina... mi-ar fi rusine sa recunosc cat de mult se strica pentru ca am dat niste bani pe ea si o sa ma ia lumea de prost. Sau cea mai naspa idee este ca muncitorii si logista Opel costa mai mult decat pot sa acopere cu vanzarea masinilor, ceea ce probabil este o idee buna si asta.

    Daca lasam fanboy'si de mai sus, care isi vand Opelurile pentru ca o sa fie cumparati de Fiat, ceva ma face sa cred ca nu-si iubesc masinile si probabil le-au primit de la parinti. Mai grav este ca Opel este o masina de fitza si o sa vedeti cate fete isi cumpara Opel doar pentru a da bine. Nu stiu si nu vor cunoaste nimic despre masina lor si nici nu le pasa. Nici nu-si adora masina si nici nu le pasa de cum merge. Conteaza doar ca si-au cumparat un Opel. Si asta este idee foarte adevarata despre vanitatea oamenilor. Cica... nu suntem perfecti, iar femeile sunt si mai departe de perfectiune decat cam orice altceva.
    Dar... idea de baza ramane: FIAT POATE CUMPARA OPEL, dar invers nu merge :))))). Deci ganditi-va ca Opel nu a reusit nici macar sa-si rescumpere actiunile... deci va dati seama ce pierderi au avut de-a lungul timpului?
    3 1
  • @se stie el
    Ai fost vreodata cu o lancia thesis ? Se vrea o masina eleganta. Te-ai uircat in ea sa vezi cum se priveste dinauntru ? Ma gandeam. Salut
    0 1
  • @thenuts
    ne lasi !!!! sti ce vanzari au facut cu masina aia???masina aia poate sa placa sau nu...vanzarile spun cat de mult a placut! cei de la lancia inca nu au vazut ca au o grila verryyyyy ugly???oricum dc thesisul e cat de cat ok ...de restul imi pare rau nu prea ai ce sa comentezi nici tu ...si nici nu ai facut-o....
    0 0
  • @
    Asta e a fost un esec designu la restu poate vor face niste facelifturi sau stiu eu ca intradevar nu sunt cap de lista la design masinile astea in afara de delta care arata mult mai bine decat multe compacte. Sa recunoastem ...si live arata superb
    0 0
  • phanter
    cata prostie
    Ar vrea Fiat, din pacate nu o sa vrea guvernul german si nu vrea nici Opel.....mai sunt si altii in joc.

    Se pare ca s-au strans toti fanii Fiat aici :)

    Si vorbesc numai prostii, dar nu ceva mic, ceva de se lasa cu dureri de cap.

    S-au trezit si ei ca taranu la oras si acum isi dau aere si fac planuri :)

    Mai tata, puneti mana si mai cititi ca sunteti in urma rau de tot.

    De exmplu: jumatate din motoarele pe benzina de la Alfa romeo sunt de la Opel, iar platforma de Punto e de la Corsa.

    In caz de castiga Fiat se vor completa tehnologiile cele mai bune de la fiecare, motoarle si platformele vor urma acelasi traseu.

    Se pare ca voi nu ati auzit de Voltec sau Ampera
    3 1
  • @phanter "luminatorul"
    Noroc ca ai venit tu acuma sa ne luminezi. Si jumatate din motoarele diesel de la opel sunt de la fiat. Asta de ce nu zici ? Mare cunoscator ce esti tu. Mai sunt si altii in joc dar dintre ceilalti potentiali cumparatori cine mai fabrica automobile ?

    Si mi se par total aiurea cei cu "daca ia fiat opelul imi vedeti masina pe autovit ". Dovada de inteligenta nemarginita
    1 0
  • @ thenuts
    Ai comportament de ""!!!
    Jignesti aiurea si sunt sigur ca in maxim 5 minute ultimul neuron isi da ultima suflare.

    De ce nu intelegi ca fiat sunt de pe langa opel.Daca ai gresit si te-a pacalit agentu' de vanzari cu ficat te autocompatimesti sau nici macar nu ai masina e masina lu tactu...
    0 0
  • phanter
    pt thenuts
    Magna fabrica piese si componente pentru foarte multi producatori de automobile.
    Iar Gaz fabrica tot felu de automobile.
    Deci nu sunt nici macar pe departe straini de aceasta industrie.
    Imi pare bine ca ai inteles faza cu motoarele pe benzina si pe motorina.
    V-am adus putin la realitate ca prea aberati aici.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru