Cand Politia n-are Logan

Italienii au inventat amenda pe care o primesti cu zambetul pe buze.

Imaginati-va urmatorul scenariu: esti pe autostrada, rulezi cu 170 km/h si nu ai niciun fel de problema sa faci asta pentru ca masina si traficul iti dau voie. La un moment dat, vezi pe margine niste girofaruri care stau pe banda de urgenta, dar nu iti dai seama exact ce ai vazut. Din cauza vitezei, evident. Si te gandesti ca, eventual, iti trimit oamenii amenda acasa daca o fi fost vreun radar.

La doua minute dupa acest episod te trezesti ca girofarurile se apropie de tine. Rapid. Si tu esti cu aceeasi viteza de croaziera, pentru ca autostrada e goala. Si nu intelegi. Esti tras pe dreapta, trage si masina politiei pe dreapta. Din aceasta iese o femeie-agent, iti trage o amenda de nu te vezi si pleaca in treaba ei. Si tu inca zambesti.

Stii de ce? Pentru ca te-a oprit ASTA.

11 comentarii la “Cand Politia n-are Logan”

  1. eu spune

    daca ai macar putin respect pentru oamenii care iti citesc articolele, scrie corect! “ASTA” este plina de greseli, de scriere. atat eu cat si alti cititori ti-am atras atentia de mai multe ori. nu exista graba, exista lipsa de respect!
    nu cere obiectivitate cand tu practic iti bati joc de cei ce acceseaza site-ul! esti redactor – sef Mircea, nu maturator de strada!

  2. Mircea Mester spune

    Salutare.

    Din cate inteleg eu, avem doua probleme: una de intelegere si una de logica. O sa incep cu prima.

    Cred ca ai tendinta sa confunzi un mesaj cu faptul ca n-ai mancat astazi de dimineata. Un jurnalist, oricare ar fi el, scrie o informatie care contine un mesaj pentru cei care o citesc. Aici, informatia e simpla, e ordonata extrem de corect din punct de vedere jurnalistic si nu vad exact care ar fi problema daca ai incerca sa comentezi informatia in sine, nu altceva. Mesajul e la fel de logic si complet.

    Next: problema de logica. Nu vad la ce greseli te referi. Este absolut normal ca in scriere sa existe erori de tastare, erori logice care uneori iti “sar” din rand chiar si daca citesti textul de doua ori. Pentru ca, spre deosebire de alt tip publicatii, internetul nu beneficiaza – in general – de un corector dedicat. Nu cred insa ca vei vedea, in niciunul dintre textele semnate de mine, erori gramaticale, de sintaxa, de morfologie, de logica, sau de oricare alt tip iti vine in minte in acest moment. Atunci cand am gresit am recunoscut acest lucru, dar de aceasta data exagerezi. Si o faci high-end.

    Probabil trebuie sa ai o viata extrem de plina de putine lucruri pentru a continua sa critici fara noima. In conditiile in care comentariile tale trebuie lecturate de cel putin doua ori pentru a putea fi intelese. Insa nu te cunosc, nici tu nu ma cunosti. O sa incercam sa mergem fiecare pe drumul sau. Eu voi scrie in continuare despre masini si despre tot ce inconjoara industria auto, tu vei continua sa postezi comentarii anonime pline de venin agramat prin care nu demonstrezi decat ca esti conectat la internet.

    De obicei le multumesc celor care imi sustin sau nu munca. Am o senzatie ca de aceasta data nu voi face acest lucru.

  3. eu spune

    respira! ia o pauza! nu inteleg de ce te ataci atat de tare. ce vrei sa demonstrezi? nu ma cunosti asa ca nu judeca viata altora. nici eu nu am judecat-o pe a ta. am judecat doar cum scrii tu. nu ce scrii, pentru ca nu sunt in masura.
    si, comentariile mele NU SUNT ANONIME! exista acolo o adresa de e-mail pe care mi-o cereti voi.

  4. Mircea Mester spune

    Nu s-a atacat nimeni. Insa in conditiile in care atacurile tale vizeaza fantome, am impresia ca iti permiti mult prea multe. Expresii de genul “nu iti respecti publicul” sunt mult de un nivel mult prea coborat pentru ceea ce stiu ca fac pentru oamenii care ma citesc. Iar motivul acestui atac nu exista.

    Ai evitat, in continuare, raspunsul la intrebarea legata de erorile pe care le-ai prezentat cu atat aplomb in primul comentariu. Vreau sa le vad si vreau sa mi le asum. Cand nu am ce sa imi asum, dar sunt atacat de un anonim cu o adresa de e-mail la fel de anonima, raspunsurile sunt direct proportionale.

    Am incheiat discutia. Daca ai chef de scandal, ai o multime de campuri in jurul oraselor pe care poti merge sa iti strigi problemele.

    Sporuri.

  5. marius spune

    @eu …du`te tu la Automarket si posteaza`tzi propriile articole sa vezi cum e…de altfel sunt de acord cu domnu` Mester…nu `ai nici un argument pt care sa zici ca dansu` si`ar bate joc de publicul sau …exagerezi…take a break ! …

  6. eu spune

    ai corectat toate greselile din “ASTA”! daca ai urmari commenturile mele, ai vedea ca nu este un atac personal. au fost cazuri in care te-am aprobat si ti-am luat si partea.
    in rest, chiar nu mai am replica! cearta-te singur!

  7. eu spune

    Adevarul e la mijloc, nu va mai ambalati, ca va pierdeti timpul, si ni-l pierdeti si pe al nostru.

    Acest “ASTA” este intr-adevar un “diftong”, matematica limbii romane este intr-adevar un pic suparata, dar eu cel putin am ajuns sa stiu ca nici carcoteala nu e constructiva. Hai sa nu ne dam rotunzi, si sa facem din tantar armasar. ACEASTA ar fi fost mai potrivit in context dintr-un anumit punct de vedere. Din punct de vedere semantic este perfect in regula; si cum inchidem ochii zilnic sau frecvent, se accepta si asa.
    Un “diftong” care ma supara si il aud zilnic este “Dansul/ Dansa”, in loc de Dumnealui/ Dumneaei ; si din pacate in unele cazuri il aud de la oameni cu pretentii, care chiar dau impresia ca vor sa fie politicosi, dar ei sunt fratii lui Vanghelie. De la presedinte, la oameni de presa, oameni publici, pana la o secretara de rand.

    Avem dreptul la o parere, dar nu avem dreptul sa ne jignim gratuit.
    Asha ca ar fi bine pt toti sa vb frumos… e clar ca avem de invatat unii de la altii, dar doar lucrurile bune.
    Daca aveti sa imi spuneti ceva, invatati-ma sau corectati-ma daca gresesc cu ce aveti voi mai bun.

  8. acelasi eu spune

    Ar fi trebuit sa scriu “alt eu”, pt ca am postat tot cu “eu”, dar sunt tert.

  9. acelasi eu spune

    A disparut ce am scris… interesting.

  10. Jiji spune

    @eu… vezi ca se suna de intrare! fugi repede in clasa cate pune absent :) )

  11. Jiji spune

    @eu.. sper ca te si enerveaza ca am scris gresit =))