VIDEO: Cea mai tare masina de politie din lume!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.10.2008
Politia italiana a primit din partea Lamborghini un Gallardo LP560-4 de ultima generatie pentru interventii speciale.

Lamborghini a donat astazi politiei italiene un exemplar al recent lansatului Gallardo LP560-4, personalizat si pregatit pentru interventiile fortelor de ordine din Italia. Noul model va inlocui primul exemplar Gallardo de politie, donat in 2004, care a parcurs 140.000 de kilometri in slujba autoritatilor italiene. Un al doilea Gallardo se afla inca in functiune la Bologna, a intrat in dotarea politistilor in 2005 si a parcurs pana acum 100.000 de kilometri.

Noul bolid poate fi pilotat de doar 30 de politisti (dintre care 3 sunt femei), acestia fiind cei desemnati de Ministerul de Interne din Italia pentru a tine in frau cei 560 de cai putere ai motorului V10 de 5.2 litri. Gallardo LP560-4 poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3.7 secunde, viteza maxima fiind de 325 km/h. Normal, cei 30 de norocosi au fost instruiti pentru a putea utiliza instrumentele speciale de la bordul modelului. Printre acestea se numara un radar care poate functiona in miscare si un monitor prin care vitezomanii pot sa isi admire "opera" in timp ce agentul completeaza procesul verbal.

Mai mult, noul Gallardo de politie dispune de o lada frogorifica medicala care poate sa transporte in regim de urgenta organe necesare unui transplant. Pe langa aceasta, bolidul politiei italiene vine cu un defibrilator care poate ajuta persoanele care sufera de lipsa activitatii cardiace imediat dupa un accident.

Exemplarul donat de constructorul din Sant'Agata Bologneze politiei isi va face rondurile pe autostrada A3, care leaga Salerno de Reggio Calabria.

via | Lamborghini

Comentarii (25)

  • Andrei
    Masina adevarata nu LOGAN de 60.000 d EURO
    Asa mai merge frate nu dai pe un LOGAN 60.000 d mii d EURO dai 200.000 d mii p un lambo si esti mandru da ce sa faci cu asemenea masina p strazile din romania???????
    0 0
  • cozappz
    escu
    Masina a fost donata, nu cumparata ;). Politia din Italia este singura politie militarizata din Europa (din cate stiu eu) asa ca manarii de genul Logan la 60KEuro nu se fac.
    0 0
  • Szakacs Szabolcs
    Marca italiana
    Mai, bravo lor... Nu cumpara masini din strainatate cum fac romanii... Italienii lucreaza cu marcile lor... de calitate.

    Normal, si la noi sunt sute de dacii, dar cand vezi alte marci din straintate si te gandesti cati bani au dat romanii pe asa ceva...

    Italienii fac bine ceea ce fac, ajuta piata proprie, folosesc ce produc... si... wow, ce produc...
    0 0
  • asta sigur e mai mok decat unul dintre x3-iurile cumparate de AITILOP
    sigur e mai ieftin decat mizeriile alea de x3 cumparate de boiii din AITILOP. Auzi sa cumpere x3 - bai idiotilor o sa stati cu ele toata ziua in service - alea sunt carutze nu masini - mi-a mancat ficatii un kkt de ala - dar na tre sa traiasca si bavaria....
    0 0
  • vreau si eu
    pentru asa ceva mas face si eu copoi sau vreun cap de creta, sa forjej o asemenea bijuterie, as renunta si la femeie :D
    0 0
  • Cristian
    $%#^&$&#&^
    DEFIBRILATOR, Mestere!
    0 0
  • veronica
    UAUUUUUU
    Aceasta masina, ar trebui facuta cadou si trupelor speciale din Bucuresti (mascatilor) .Asa vom extirpa mafia minoritatilor care au inceput sa se inmulteasca din ce in ce mai mult si nimeni nu face nimic!!!!
    Cum si-au luat aceste specii rare de corbi carnetele de conducere????? Cum circula ei cu numere false de Franta pe strada, si culmea tupeului si pe sub nasul Politiei Romane!!!! Cred ca acest Lamborghini ar extirpa toti CORBII din Bucuresti si bineinteles Romania...dar cea mai grea problema ptr aceasta masina sunt soselele Roamniei....sunt o mare rushine pentru aia jmecheri care ne conduc si ne prostesc in continuare.
    0 0
  • Bogdan M
    @Veronica
    Veronico... intai sa aiba strazi pe unde sa circule cu ea, ca daca aduc una d'asta pe la noi or sa stea in service mai rau decat X3-urile lui Iasi :D
    0 0
  • lamborghini
    domnilor, bravo lor! dar nu cred ca politia romana o sa primeasca o donatie de acest fel !!! oricit si-ar dori cineva acest lucru!
    ps. aveti dreptate cu x3 si cu service-ul trado motors de la iasi care este asa cum este!!!
    vai de capul lor , scump si cu mari pretentii !!!
    0 0
  • dacia de 60k
    toti spuneti ca domle au dat 60 de mii de E pe logan dar daca va ganditi putin ca masina propriu-zisa costa doar 10 mii de E si restu de 50 de mii sunt bani care au fost investiti in dotari. dupa aia spuneti ca domle cand am fost eu in vest.. ce masini aveau aia, ce dotari.. la aia nu sunt accidente ca la noi etc. eh atunci multumiti-va cu politisti pe dacia 1300 / dacia lastun care vor prinde tampitii care merg cu viteza exuberanta doar un felul urmator: scot capul pe geam, aproximeaza si ei cam cati km/h avea si fac din mana la celalt politist din colt sa-l opreasca. ca un set de statii si o frecventa..costa.. si iar apar discutii
    PS: si daca va intrebati.. domle ce dotari de 50 de mii de E. ei uite.. nimeni nu ti le da gratis, si decat sa iei chinezarii sa te tina un an, mai bine ceva de calitate + precizie maxima. cheers
    0 0
  • danutz.juravle
    super cool masina asa trebuie nu ca politistii romani
    0 0
  • lol
    stati linistiti ca daca ar primi politia romana asa ceva, pun pariu pe cat vreti voi ca o sa o conduca probabil vreun mare sef corupt al politiei in scopuri personale, si nici decat sa fie folosita in interventii
    0 0
  • Unu care da cu tunu
    Dotari si preturi
    Girofar Rosu-Albastru - $1500
    Aparat radar LASER - $3000
    Aparat inregistrare Radar - $2000
    Lada frigorifica - $1000
    Defibrilator - $1500
    Camera web + server rack - $800

    Ganditi-va ca aceste preturi sunt in dolari USA $9800 = 6800 Euro + 10% taxa import , plus shipping + 30% profit ... maxim 12000 Euro

    Mentionez ca aceste preturi sunt conform cataloagelor scoase in septembrie 2008.

    Unde dracu este diferenta de 48 de mii de euro ?
    Atzi ghicit .... la cineva in buzunar
    0 0
  • iulian
    politia italia
    am fost acum o luna in italia intru-un mic orasel in nordul italiei , aia de acolo aveau la politie alfa 159 2.4 jtd si pe autostrada ama vazut un a6 breaq nou tot de politie 3000 tdi quatro.....au cu ce baaaaaaaaaaaaa
    0 0
  • Andrei
    Coruptia Rutiera !!!
    Nu politia rutiera ci coruptia rutiera este neumele corect politistilor romani!!!
    Cand vad un politist imi vine sa vomit bineinteles un politist romani,in strainatate nu am acest sentiment, cumva politistii sunt altfeli ex:Germania !!! a fii politist in romania este mai josnic decat a fii un gunoier !!!
    0 0
  • NICI DACA
    NICI DACA NE-AR FACE CADOU ITALIENII O MASINA ASA CU DRUMURILE NOASTRE NU O PUTEM FOLOSI.APOI CINE DRACU SA O CONDUCA GARCEA CARE NU STIE SA CONDUCA NICI LOGANUL?
    0 0
  • gheorghe dracu de la balta ver
    caracterul jegos al romanilor
    daca maiine ar fi inlocuiti prin absurd toti politistii romani cu altii nemti nu ar dura mult si pe net ar aparea comentarii de genul-am incercat sa-i dau spaga politistului sa scap mai ieftin si nemernicul mi-a facut dosar penal, ce bine era pe vremea romanilor etc.

    suntem un popor sucit care nu apreciem ce avem decat atunci cand pierdem acel lucru
    1 1
  • O splendoare
    O splendoare de masina!De un Gallardo nu ai cum sa nu iti fie teama cand il vezi in carca ta :)) masinuta visurilor mele!!!
    0 0
  • amenda
    Posibil ca amenda de depasirea vitezei legale cu 500Km/ora inregistrata de pol.din RO era filmata din aceasta super-masina.
    0 0
  • bogdan
    mafie multa in italia
    sami suga pua toti gabori de jegosi care vor doar spaga ce le trb la romani asa masina aia nu iau spaga ca romani nostri la ai nostri lear trebui niste carucioare de buteli ca oricum nu circula umba dupa spaga
    0 0
  • pt politia italia :alea sunt alfa romeo 159 cu motor de 2000cmc BENZINA iar A6 de fapt cre ca e Saab! tot benzina! mai docu.
    0 0
  • Lucian
    Da nu va duce capul
    Ce sa faca cu alte masini pe unde dreaq sa mearga pe drumurile astea sau sa le dea la ai nostri masini bune sa stea la intersectii 3 ore
    0 0
  • Cosmin
    ce dreq vorbiti shi voi de masini ma:-j
    ce dreq vorbiti shi voi de masini ma:-j habar naveti;)
    0 0
  • ha ha ha
    masini
    nu mai pot de ras daca au o masina ca asta hotii nu mai pot scapa din cauza vitezei in plus peste vreo 2 minute de urmarire a si disparut masina din cauza accidentuluui
    0 0
  • ASA
    NU IMI PLACE MASINILE DE POLITIE AM SPUNSO
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru