Elvis is (not) alive

4232796759-elvis-car-sells-bargain-half-price

Suntem înconjuraţi de idei preconcepute. Cum ar fi cea care spune că germanii sunt cel mai productiv popor din Europa. Una falsă, de altfel. Sau că România e o ţară frumoasă, dar o strică faptul că e locuită. Din nou o idee falsă. Atât conotativ, cât şi denotativ. O altă idee de acest tip este faptul că orice i-a aprţinut lui Elvis are o valoare de câteva ori mai mare decât cea iniţială.

Ieri a avut loc la Londra o licitaţie în cadrul căreia a fost vândut un Mercedes 600 care i-a aparţinut timp de doi ani regelui rock’n'roll-ului. Deşi organizatorii licitaţiei se aşteptau ca maşina să adune cel puţin 200.000 de lire, preţul final al maşinii a fost de 80.700 de lire. Eşec total pentru vânzător şi casa de licitaţii, care considera că respectiva maşină este cel mai important obiect de la şedinţă.

Evident, preţul nu este unul mic. Vorbim, totuşi, de aproape 100.000 de euro. Cu toate acestea, la aceeaşi şedinţă au fost vândute un Mercedes 300 SL Gullwing din 1955 pentru suma de 441.500 de lire şi un Rolls-Royce Silver Ghost din 1913 pentru 419.500 de lire. Deci de vreo cinci ori mai mult.

12 comentarii la “Elvis is (not) alive”

  1. EU spune

    o caruta de umpluturi si azi pe site la voi. noroc de unii ca m-ai fac si jurnalism si mai si filmeaza…..

  2. Mircea Mester spune

    @EU

    Epic fail.

  3. Vlad spune

    ca Romania e o tara frumoasa dar e pacat ca e locuita nu e deloc o idee preconceputa, e un crud adevar, marea majoritate sunt hoti si lenesi si se pricep la toate :)

  4. Mihai C-tin Alexandru spune

    Si eu sunt de acord cu ce spune Vlad.

  5. viteza maxima spune

    Nu mai zice si tu asa mai Vlad… Ideea este ca o sa-i superi pe marea majoritate a romanilor cand le spui adevarul…. Din pacate chiar ai dreptate….

  6. as21ro spune

    @ comentatorii de mai sus: daca voi va promovati tara in felu’acesta, atunci imi pare rau ca faceti parte din ea.

  7. ccb spune

    Mircea neinspirat titlu ai ales.
    Elvis will allways be alive!

  8. Mircea Meşter spune

    @ccb

    A murit de ceva vreme. Grow up :)

  9. mihai spune

    @Mircea Mester

    In primul rand ar trebui sa stiti ca legendele nu mor. Iar unul dintre motivele pentru care exista o atat de mare diferenta intre Romania pe care ne-o dorim si Romania reala este tocmai acela ca nu mai dam doi bani pe valori. De asta distrugem cladiri de patrimoniu ca sa construim cladiri de birouri, de asta marii nostrii artisti mor in mizerie, de asta Romania e o tara frumoasa dar pacat ca e locuita.
    In al doilea rand, ce este senzational in stirea in sine? Ca o masina ce a apartinut lui Elvis s-a vandut mai ieftin (dar totusi scump asa cum spuneti) decat altele. Poate erau modele mai rare, poate ca au apartinut altor personalitati care desi au incetat din viata, nu au murit in inimile opiniei publice. Nu pomeniti nimic despre anul de fabricatie al masinii in cauza, insa cu profesionalism impecabil mentionati toti anii de fabricatie ai celorlalte masini care s-au vandut la preturi mai mari. Nu cumva si vechimea masinii este un factor de care se tine cont la o licitatie ? Faptul ca valoarea de vanzare nu a fost cea asteptata nu are nimic de-a face cu imaginea si cu memoria lui Elvis. Insa titlul articolului poate explica motivul pentru care cenzurati cu o stradanie demna de o cauza mai buna posturile celor care ironizeaza manelismul si lipsa de educatie. Si pentru ca ati tratat atatea adevaruri ca fiind idei preconcepute, haideti sa va mai spun si eu unul : SPUNE-MI CAT DE MULT RESPECTI VALORILE CA SA-TI SPUN CINE ESTI !

  10. cineva spune

    Germania nu e ce-a mai productiva din europa?….de aceea are cea mai buna economie din Uniune si este practic ” motorul ” ei.
    Si uitati-va la ce datorii externe are Germania din cauza WW1 si WW2, si ce datorii au alte tari catre ea. Nu sunt fanul lor , chiar ii urasc pe nemtii ce lucreaza la mine la munca, dar ce este un adevar, este. Daca nu credeti ce scriu cititi stirile financiare.
    Anul asta au terminat de platit transele din WW1 catre Anglia:)

  11. @cineva, @EU spune

    Când vom învăța să vorbim și să scriem corect românește înainte de a îndrăzni să atacăm și să lansăm afirmații nefondate, bazate pe preconcepții și paradigme eronate. Felicitări Mircea pentru articol, mesajul se pare că a ajuns iarăși distorsionat la mulți cititori…

  12. Meşter » Blog Archive » Cât ai plăti pe maşina lui Beckham? spune

    [...] al preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad care a primit o ofertă de un milion de dolari sau Mercedes-ul 600 al lui Elvis, care s-a vândut cu 80.700 de lire în ciuda faptului că organizatorii licitaţiei (a se citi cei [...]