Organizator al unei competitii FIA: “Ma pis pe blogul tau”

Totul a început acum două zile, când am primit pe adresa de mail a redacţiei un comunicat în care eram anunţaţi că circuitul din jurul Casei Poporului va găzdui în 25 iulie 2011 o cursă. Evident, prima întrebare a fost “din ce competiţie?”, iar mesajul nu a fost în stare să ne lămurească: în unele locuri se vorbea de defuncta A1 GP (care a murit cu zile în 2008), în altele locuri din comunicat era vorba de Auto GP. Big fail încă din start. Iar veştile astea nu pot decât să ne facă să strâmbăm din nas. Până la urmă, am fost martorii atâtor ţepe, încât ne îndoim de bunele intenţii ale unora încă de la prima eroare de acest tip.

Am aflat apoi că această cursă A1 sau Auto GP va fi organizată de Nic Şerbu, despre care nu am auzit foarte multe până ieri.

La conferinţa de presă organizată cu ocazia acestui mare anunţ a fost prezent Daniel Popescu, specialistul nostru în Formula 1 şi WRC, care a scris o însemnare savuroasă ieri legată de ce s-a întâmplat acolo. Pe scurt, Nic Şerbu habar n-are ce competiţie organizează, nu ştie dacă există sau nu piloţi români, nu prea ştie bugetele necesare pentru o astfel de competiţie şi, mai mult, nu ştie (sau nu vrea să ştie) faptul că circuitul din jurul Palatului Parlamentului, care până în 2008 a organizat o etapă de FIA GT, nu este omologat de FIA decât pentru desenul realizat de celebrul Hermann Tilke, deci va avea nevoie de o nouă omologare. Deci da, circuitul în sine e omologat, dar pentru cu totul altceva. E ca şi cum ai spune că berea X e omologată de Ministerul Sănătăţii, deci poţi să speli rufe cu ea.

După ce Daniel a subliniat pe blogul său multe dintre ciudăţeniile apărute în peisaj după respectiva conferinţă de presă (inclusiv cea că România va avea – Atenţie! – trei circuite de Formula 1 în următorii ani), Nic Şerbu a ţinut să contraatace. Printr-un comentariu postat ca răspuns la însemnarea de pe blog.

Vă redau integral respectivul comentariu semnat – vă repet – de UN OFICIAL, un PRESUPUS ORGANIZATOR al unei etape dintr-o competiţie FIA. Nu schimb nimic din ortografie, punctuaţie şi topică. Pentru conformitate, comentariul poate fi găsit AICI.

  • “Partial prietene ai dreptate.Conferinta nu a iesit asa cum mi-asi fi dorit eu,a iesit asa cum v-ati dorit voi cei care i-ati supt-o neamtului de doi bani si care s-a imbogatit in Romania,furandu-mi impreuna cu Videanu & Co proiectul.Nu ati avut noroc pentru ca totusi mai exista o farama de justitie in tara asta.Stiu ca ti-ar fi placut sa-i platesti unui cacat de neamt sau orice alta natie numai sa nu-i bagi cumva bani in buzunar unui roman,ca de, treaba cu capra.Cand tu dormeai si trageai din plin aghioase eu organizam conferinta de presa care normal trebuia sa aibe loc pe data de 3 oct.Enzo Coloni care nu poate fi utopic cacaciosule si ai reusit sa respiri in aproapierea lui(fii sigur ca pt ultima oara)avand inchiderea campionatului mondial m-a rugat vineri pe 18 sept.adica numai cu 4 zile inainte,conferinta sa aibe loc pe 22 sept.si mi-a recomandat sa schimb numele evenim.din Grand Prix in GP,pt a evita un conflict cu Bernie.A trebuit sa refac totul incepand cu grafica.Atat am putut sa facem intr-un timp atat de scurt intr-o tara in care se spune ,,stai linistit ca maine la ora X e gata” si gata sa fie poimaine la ora Y sau deloc,fiind nevoit sa o iei de la capat.Nu inseamna ca daca nu ne pricepem la poezii cum ti-ai dori tu,nu ne pricepem la curse.Curand noi vom organiza curse iar tu le vei privi prin gard si vei tine lectii de gramatica boschetarilor ,,intelectuali” ca tine.Nu-l credeti oameni buni ca e unul din slugoii neamtului care-i cumpara la pret mic.Au fost atatea lucruri bine facute de care nu pomeneste nimic.Au fost si mici greseli care m-au mahnit foarte tare dar numai cine nu munceste nu greseste.Am vazut greseli la case mult mai mari.Priviti fata hidoasa a acestui individ si judecati singuri. Paginile pe care le-a postat sunt modificate, intentionat amesteca borcanele,minte cu nerusinare si am sa-l dau in judecata ca sa-i iasa smecheria pe nas.Ma pis pe blogul tau.”

Superb.

LATER EDIT: Pentru că Nic Şerbu a postat astăzi vreo 10 comentarii care nu pot fi reproduse pe site, am un mesaj pentru dânsul: Nea Nic Şerbu, nu vă mai obosiţi să găsiţi cuvinte şi expresii care nu pot fi publicate vreodată undeva, nu vor apărea niciodată între comentarii. Apropo, după semnele de punctuaţie se pune spaţiu. Pierdeţi timp preţios din cel pe care ar trebui să-l folosiţi la construirea unui circuit de Formula 1. Baftă şi ne vedem în Eau Rouge.

Etichete: / /

32 comentarii la “Organizator al unei competitii FIA: “Ma pis pe blogul tau””

  1. .marius. spune

    Stii, cand muncesti asa mult precum sustine acest individ si totusi ceva nu iese bine, ai senzatia ca o intreaga gloata de oameni au complotat impotriva ta.
    Deci e paranoic.

  2. Stefan cel Mare spune

    Dl. Mester, de ce credeti ca acel comentariu e scris chiar de Nic Serbu?

    Credeti ca acest comentariu e scris chiar de Stefan cel Mare?

    Nu vreau sa fiu malitios, dar presupun ca poate fi oricine, tastatura suporta orice.

  3. Mircea Mester spune

    @Stefan cel Mare

    Să spunem că avem toate dovezile necesare în spate :)

  4. razvanis spune

    Nimeni nu e perfect , dar cred ca si voi exagerati aici.

    Bun rau, destept prost , omu vrea sa aduca un sport cu motor in Romania , care este la furat la acest capitol .

    Poate ca ar trebui sustinute eforturile astea indiferent de cat de cunoscut sau necunoscut este personajul.

    Apoi stati si va plangeti ca nu exista sport cu motor romanesc la nivel de performanta internationala.

    De undeva trebuie sa incepem , si daca ne asteptam la profesionalismul celor care fac asta de 100de ani , nu prea se poate , dar putem ajunge acolo.

    Oricum atitudinea voastra mi se pare un pic dubioasa si malitioasa .

  5. Mircea Mester spune

    @razvanis

    Indiferent de opinia unui jurnalist (una absolut fondată având în vedere cele scrise pe blogul lui Daniel), reacţia de mai sus îl descalifică pe Nic Şerbu. Punct.

  6. unckle spune

    sunt curios cum o sa dovedeasca “modificarile” daca a dat un comunicat de presa catre presa … presupunand ca “presa” inseamna mai mult decat Automarket :)

  7. Mircea Mester spune

    @unckle

    Şi eu sunt curios de asta. Încă o dovadă a profesionalismului oamenilor de acolo: http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-7813516-iulie-2011-vor-organiza-noi-curse-auto-jurul-palatului-parlamentului-promite-controversat-afaceri.htm

  8. Florin spune

    Cum am mai spus inca o data ieri, pe mine putin ma intereseaza cate clase are organizatorul, daca reuseste sa aduca sporturi cu motor in Romania, SA-I DEA DUMNEZEU SANATATE. Si sper sa vina si la Constanta, nu numai in Bucuresti.

  9. Marieta spune

    Are dreptate Băsescu, şcoala românească produce numai tâmpiţi(agramaţi şi mârlani aş adăuga eu)
    Te pomeneşti că a absolvit la Spiru Haret. După ortografie şi exprimare aşa pare.

  10. Vlad spune

    Noi cum vom stii vreodata daca cel ce a fost acolo a meritat o asemenea reactie sau nu. Raspunsul este nu vom stii decat ce relatati voi si intotdeauna exista o a doua fata a fiecarei dispute. Eu cred ca totusi s-a intamplat ceva acolo de a determinat o asemenea rectie din parte lui.

  11. Mircea Mester spune

    @Vlad

    Conferinţă de presă, întrebări, revenire la redacţie. Nimic special :)

    Reacţia lui Şerbu a venit după articolul de pe blog.

    Omul ăsta a mai încercat să organizeze curse, dar totul s-a soldat cu eşecuri fără glorie. Şi noi vrem organizarea unor evenimente de acest tip, dar vreau în acelaşi timp ca organizatorul să fie unul de încredere, de cuvânt şi de caracter. Nu mă interesează alte aspecte.

  12. Vlad spune

    ca sa nu fiu inteles gresit continui ce am zis mai devreme asa: sau poate omul e un fel de Becali caruia ii place sa injure si sa vorbeasca ca la usa cortului, nu ocolesc nici varianta asta, dar ideea e ca nu putem stii sigur si ca si voi la randul vostru ati avut greseli de-a randul timpului, multiple chiar si cu toate astea unii dintre noi se afla in continuare pe site-ul pe care voi va expuneti munca.

  13. unckle spune

    tari baietii de la HotNews — cica masinile alea au motoare mai mici decat cele din F1 – au doar 8cilindri , 3.4litri si 550 de cai …. clar sunt mai mici – dar din ce punct de vedere?
    ( probabil stirea a fost redactata de o “pitzi” care face cafeaua … )

  14. Alex spune

    Asta nu era “cantaret de rep” acum ceva vreme?

  15. razvanis spune

    @mircea

    Eu imi doresc sa vad sporturi cu motor in romania chiar daca le aduc rromii expulzati din franta .

    Domnu in cauza se descalifica clar ,dar nu asta e important , important e ca vrea sa faca ceva si am impresia ca voi ii cautati cuie in “p—-”

    Rafuiala personala Serbu -Automarket nu ne priveste pe noi , si nu cred ca aveti nevoie de suporteri sa fiti convinsi ca omu greseste , in schimb repet ce am spus mai spus . Ma bucur daca vin in romania competitii sportive cu motor chiar daca sunt aduse de gigi becali .

    Pana la urma asta e ideea principala.

  16. Mircea Mester spune

    @razvanis

    Nici pe noi nu ne interesează răfuielile, ci modul în care alege un oficial să se comporte :) Atât.

    Dar un om ca ăsta nu cred că are cum să facă ceva bun. Orice. Sau mi-a scăpat mie ceva? :)

    @Vlad
    Atunci şterg discuţia noastră de aici, e off-topic.

  17. mad79 spune

    in urmatorii,cel putin 30 de ani,nu v-om avea,un circuit(dara-mi-te 3)/o cursa de Formula1,din simplul motiv ca nu avem infrastructura necesara si chiar daca am”importa”70000 de chinezi care sa o construiasca,nu avem veziunea si nici vointa de a face acest lucru!De ce sa nu mai luam noi spaga,pe autostrazi care nu se construiesc,pe drumuri care sa aduca bunastare si dezvoltare economica,cand mai important este viitorul familiei si apropiatilor mei,carora trebuie sa le umplu buzunarele.Asa ca lasa romane,ne ocupam noi de dezvoltare,ar tu daca vrei Formula1,munceste ani de zile,pentru ca sa-ti iei un bilet in tribuna la Spa?,Monza,Istambul,Hungaroring,e liber sa ciculi prin Europa si cu buletinul:))

  18. Catalin spune

    CINE ESTE NIC SERBU ? In urma cu 8-10 ani si-a incercat talentul in muzica impreuna cu fiul sau – dati cautare pe google si-i gasiti figura – o sa-l recunoasteti imediat. Mai apoi, cu ocazia unei posibile curse de Formula 1 la Bucuresti, s-a plans in presa ca i s-a furat proiectul, ca nu are succes din cauza altor mahari etc. Despre asta e vorba in propozitie.

  19. ally_great spune

    Am cautat ieri informatii desApre Nic Serbu, pentru ca ieri era prima data cand am auzit de persoana lui. Tot ce am gasit au fost alte bloguri in care scria acelasi lucru, si anume despre conferinta de presa sustinuta cu ocazia GP Bucuresti (si nu mai stiu cum:))) Deci pana la urma totul a fost o aberatie a unui om care vrea sa incerce marea cu degetul, sau minte cu desavarsire. Daca acel comentariu a fost scris de insasi dl. Nic Serbu, si-a dat arama pe fata si ne-a aratat tuturor celor de aici ce fel de om si ce putere intelectuala detine. Parerea mea personala e ca omu’ e un mitoman. P.S. are mutra de bisnitar :) )

  20. ally_great spune

    @ mad79 -corect! Ajung mai repede la Budapesta decat la Bucuresti. Cu buletinul, pe autostrada in 4 ore :)

  21. ally_great spune

    @Automarket nu mai puneti totul la suflet. Sunteti cei mai buni din RO la ora actuala! Se pot p*** altii pe blogurile voastre pt simplul fapt ca ei nu pot :D

  22. GTR spune

    Eu ma uit la voi si nu vad mari diferente intre vocabularul lui Serbu si comportamentul vostru. Pe mine nu ma intereseaza ca il chama Becali sau Vadim atat timp cat are o intentie foarte bine vazuta de toti pasionatii auto. Voi in loc sa promovati si sa va oferiti ajutorul in realizarea oricarui proiect de gen v-ati trezit mari filologi (cu zeci de greseli in articole) si ati venit numai cu critici de 2 bani referiotare la o conferinta poate tot de 2 bani, dar total neimportanta.

    Pe noi nu ne intereseaza nici vocabularul organizatorului, nici profesionalismul in conferinte, ne intereseaza strict proiectul care stim cat de greu este de realizat in scumpa noastra Romanica. (birocratie si spagi)

    Aceste discutii demontreaza inclinatia romanului catre “tatism” si prostie. Sunteti atat de lipsiti de profesionalism cat este si Becali de vocabular, tipic comportamentul de care-mi este lehamite in Romania, prostie, invidie, barfa, etc..

    Cand o sa va puteti voi lauda cu o realizare organizatorica de orice fel de eveniment sportiv auto “pe muschii vostrii” atunci sa veniti cu comentarii de gen.

    Eu personal pe langa multele competitii ilegale organizate am reusit cu mare efort si cu ajutorul unor prieteni cu pile sa organizam si ceva legale si cunosc foarte bine birocratia si spagile exagerate cerute pentru orice fel de oragnizare de gen.

    Voi de ce nu ati fost in stare sa oferiti absolut nimic de gen?

    Halal romani, halal caracter, halal uniune asa Romanie.

  23. Mircea Mester spune

    @GTR

    Fiecare cu ce-şi alege să facă în viaţă. Noi scriem, suntem jurnalişti, el… organizează. Toată lumea îşi doreşte competiţii în România. Până la urmă, să dea Domnul să organizeze până la urmă şi vom scrie asta. Însă a mai dat greş de câteva ori, de anunţat un proiect e uşor, la capitolul etic mai are de învăţat. Astea sunt “acuzele”. Pentru încercarea de a face ceva în ţara asta nu pot decât să-mi ridic pălăria în faţa lui. Dar, din ce ne spune el cu aplomb în comentariu, tot ce vrea e să ia el bani, nu “neamţul”. Deci lasă-mă să fiu sceptic.

    Nu suntem comentatori necalificaţi. Suntem jurnalişti, avem dreptul de a opina. Treaba mea nu este să organizez proiecte de genul ăsta, ci să le prezint aşa cum sunt ele şi să le comentez.

    Asta e presa, îmi pare rău dacă aveai impresia că jurnaliştii organizează evenimente :)

  24. GTR spune

    Atunci nici nu trebuie sa se lege cineva de faptul ca este agramat, nici nu trebuie sa comentam o conferinta de 2 bani.
    Se stie foarte bine ca orice planificare de competitie este absolut o incertitudine in Romania atat timp cat nu o organizeaza un Basescu, un Videanu, etc..
    Trebuie ca orice redactor, sau pasionat auto sa-si ofere orice tip de ajutor, inclusiv cel de corectare sau imbunatatire al viitoarei conferinte.
    In locul vostru nu as fi comentat nimic pe vre-un blog, m-as fi dus direct la agramatul respectiv sa-i spun ca-i apreciez initiativa si ca-mi aduc ajutorul in functie de posibilitatile mele, in cazul vostru chiar i-as fi oferit o varianta de imbunatatire a declaratiilor de presa si a coneferintelor ulterioare.
    Doar in cazul in care ati fi primit un refuz categoric poate ati fi avut dreptul sa faceti comentariile cu care ati inceput voi.

    Ar trebui sa va schimbati radical viziunea si atitudinea, sa nu mai tranformati domeniul auto intr-un Can-Can romanesc de proasta calitate, asta doar daca nu va place prea mult mediocritatea.

  25. Mircea spune

    Trebuie să comentăm orice ni se pare aiurea. Trebuie să comentăm şi să le explicăm celor care ne urmăresc faptul că lie se vînd gogoşi ieftine. Observ însă cu tristeţe că în cazul tău şi al altora gogoşile au fost date gratis şi primite cu drag.

    Ce trebuie să vezi: eu sau Daniel Popescu nu avem niciun fel de interes în nicio afacere de genul ăsta. Singurul nostru interes este ca oamenii care ne urmăresc să fie informaţi corect, nu cu gogoşi penibile. Omul ăsta – care vorbeşte cum ai văzut mai sus – are interese şi induce lumea în eroare. Implicit pe cei de la Auto GP, probabil.

    Eu mi-am făcut datoria să te informez corect despre cine vrea să facă ceva şi despre CUM alege acel om să se comporte cu presa, care presă e deschisă la orice eveniment de genul ăsta (vezi cum am primit FIA GT, circuitul de karting de lângă Braşov sau orice alt proiect organizat de oameni cu coloană vertebrală, nu pe furiş şi în cadru restrâns). Ba mai mult, vezi cum am primit chiar şi vestea organizării acestei competiţii (http://formula1.automarket.ro/stiri/circuitul-din-jurul-casei-poporului-va-gazdui-in-2011-o-cursa-de-33380.html). După ce am văzut cu cine avem de-a face, am hotărât să vă anunţăm că s-ar putea să vă faceţi iluzii degeaba.

    Hai să-ţi spun altceva. Oamenii care scriu pe acest site au fost prezenţi, cu acreditare oficială, la o mulţime de evenimente motorsport, de la etape de Formula 1 la etape de WRC, de la CNR la FIA GT, de la etape din campionate de karting la deschideri de circuite. De FIECARE dată am fost primiţi cu respect, am fost priviţi cu respect şi am respectat pentru că organizatorii ăia aveau tot interesul să îşi promoveze competiţia pe site-ul ăsta cu 30.000 de unici pe zi. Într-o ţară civilizată, postarea lui Daniel ar fi fost primită cu un comunicat oficial care explica toate acele neconcordanţe între ce se spune că se vrea şi ce se face. Aici, reacţia a fost cea de mai sus.

    Alegi tu pe cine crezi, vorbim la anul, în iulie.

    Baftă!

  26. razvanis spune

    @mircea @gtr

    Va invartiti in jurul cozii .

    @mircea
    oricine are cateva clase si ii umbla un pic mintea poate vedea foarte clar ca , atitudinea cu care ati prezentat evenimentul este una nu prea pozitiva si sustinatoare .

    gtr – ca si mine vorbim de total altceva . nu e interesant cat de prost , recidivist , analfabet sau ca minte in legatura cu numele competitiei , ideea e ca vrea sa aduca o competitie auto internationala in romania – pt mine asta e ideea principala – si cum spunea si @ gtr @ este aproape imposibil sa organizezi ceva fara sa dai plicuri pe sub masa , asa ca din punctul meu de vedere orice initiativa care poate aduce romania in calendare internationale de motorsport merita laude , indiferent cine si cum o face .

    Am dreptate Mircea?

  27. Mircea Meşter spune

    @razvanis

    Ai dreptate, e de lăudat cine VREA să aducă. Nu cine se face că vrea. Simţi diferenţa, nu?

    Ce nu înţelegeţi voi e că nu sprea am ce să susţin, pentru că acest eveniment nu va avea loc. Din păcate.

  28. razvanis spune

    Daca e adevarat e pacat , oricum suntem ultimii papuasi la capitolul sport cu motor .

    Va apreciez insa pentru sustinerea pe care ati dovedit-o pentru Mihai . Sper ca nu ramane fara competitie in 2011 , ar fi mare pacat si rusine pentru cei cu putere din Romania care nu au decat fotbal in cap.

  29. Mircea Mester spune

    @razvanis

    Nu ai cum să susţii orice dement pe care-l vezi în autobuz şi care zice că va face din România un paradis fiscal, de exemplu :) Oricât ai vrea, nu poţi.

    Da, îl susţinem pe Marinescu. Apropo, tocmai am publicat un material despre intenţiile sale din 2011. E interesant :)

    http://formula1.automarket.ro/stiri/mihai-marinescu-vrea-sa-concureze-in-formula-2-si-in-sezonul-2011-33454.html

  30. roxana spune

    Doamne fereste! citesc si nu-mi vine sa cred cine ne organizeaza noua circuit si cursa la anu! asta e doar o bataie de joc. La oamenii astia nu e vorba de pasiune pt asa ceva, astia vor doar sa incaseze ei cat mai multi bani si sa-i fraiereasca pe prosti! chiar asa scrie si vorbeste un organizator al unui eveniment care se vrea important?!? Va dati seama in ce tara traim!!!!!??? in loc sa-si ceara scuze pt toate balariile si erorile pe care le-a facut la conferinta de presa, nici nu stie cate roti are o masina daca-l intrebi, vine si se da lovit acum! Vai de capu nostru!!!!!

  31. mecca spune

    e felul romanului de a fi tigan. jurnalistii de aici sunt la fel de tigani ca si tiganul ala din PRM.

    cum poti sa te cobori la nivelul unui asemenea specimen Mircea Mester? se vede, nu ai demnitate si nici moralitatea necesara sa depasesti momentul. cat despre intelepciune….oricum cer prea mult.

    cata vorbarie pentru ce? oftica, flegma, pisat, comunicat de rahat. asta e act jurnalistic, chiar si pe un simplu blog.

    JENANTUS EST IMPERATOR.

  32. Adrian M spune

    Sunt uimit cati sunt dispusi sa inghita becalisme de dragul organizarii unui eveniment auto sportiv in Romania. Ca de obicei, mesagerul e cel impuscat, el e de vina, nu?

    Dragii mei, poate n-ati inteles: un individ care se pisa pe presa desi n-a organizat nimic in viata lui nu urmareste catusi de putin sa cladeasca ceva, ci sa pacaleasca lumea.

    Dupa ce a reusit sa blocheze evenimentele organizate deja in jurul Casei Poporului, acum pretinde ca va reusi el. Poate nu stiati, dar indiferent cine avusese ideea circuitului (aici controversa ramane), organizarea de la FIA GT-ul din jurul Parlamentului se imbunatatise vizibil. Oamenii incepeau sa prinda experienta – si ma refer la organizatorii romani. Evenimentul incepea sa aiba traditie. Iar ca jurnalist erai respectat, caci fara jurnalisti totul s-ar rezuma la cei 1-2000 de oameni prezenti acolo in tribune si atat.

    Atunci cand te pisi pe cel mai citit site auto din Romania inseamna ca ai o mare problema. Inseamna nu doar ca nu ai macar bani sa-ti iei un om de PR care sa te reprezinte, inseamna ca de fapt esti un neica nimeni care viseaza sa faca performanta desi habar n-are pe ce lume e.

    N-avem nevoie de un nou Becali, rezultatele sunt stiute dinainte pe acest drum. Iar gestul Automarket de a relata mojicia acestui individ ar trebui salutat, nu acuzat. Dar in Romania, din nou, orice este posibil…