Cum poţi să pici în capcană în traficul din Bucureşti

Domnilor, atenţie. Mare atenţie.

Ştim că Bucureştiul este plin de şoferi de duminică, ştim cu toţii că uneori mai bine circuli pe jos decât să te chinui cu maşina într-un oraş care ar fi mult mai prietenos cu şoferii dacă şi şoferii ar fi mai prietenoşi cu regulile de bun simţ şi cu cele rutiere. Dar ultima invenţie a unora este aparent infalibilă şi cu adevărat specială. Din păcate, ne priveşte pe toţi. Şi tot din păcate, oricare dintre cei care îşi văd de treabă poate deveni victimă.

Ieşi de pe o stradă de pe care ai cedează trecerea. Vrei să ieşi, iar cel de pe strada mare cu prioritate îţi face semn că poţi să intri. nu apuci să virezi, că te trezeşti cu cel care îşi făcuse semn accelerând în tine. Te loveşte, iar tu eşti de vină. Pentru că el avea prioritate. Accidentul e uşor, dar tu îţi pierzi carnetul. Şi aşa, din negocieri, ajungi să-i dai omului o sumă de bani pentru ca incidentul să fie trecut la capitolul “în parcare”. Iar cel cu maşina pleacă mai departe, pentru a găsi o altă victimă.

Spuneţi că şi el îşi loveşte maşina? Nu e o problemă. Omul a închiriat-o şi are franciză CASCO de 99 de euro. Aşa că, dacă o duce împachetată, plăteşte cei 99 de euro şi gata. Dar într-o zi poate să facă şi 1000 de euro doar din povestea asta. Iar tu nu ai ce să-i faci, eşti cu mâinile legate.

Li se întâmplă multora. AICI aveţi un astfel de exemplu, destul de concludent. Iar aceasta este doar una dintre sutele de poveşti de acest tip din Bucureşti.

Aşadar, circulaţi cu grijă. Singura soluţie e să vă încăpăţânaţi să nu ieşiţi decât după ce strada cu prioritate este liberă.

Etichete: /

57 comentarii la “Cum poţi să pici în capcană în traficul din Bucureşti”

  1. Stefan Murgeanu spune

    de ce sa iti ia permisul?! daca nu sunt victime, politia nici nu te baga in seama (poti sa suni la 112 ca nu vine nimeni daca nu sunt victime, te trimite sa faci “amiabila”)

    important e sa ai RCA si CASCO valabil mereu!
    si sa porti mereu la tine urmatoarele: un formular de “amiabila” + copie RCA, CI, permis si talon

    te-a pocnit idiotul, scoti amiabila, o completati in 20 de minute, ii dai un exemplar plus copiile mentinate mai sus si ii spui la revedere

    nu vrea?! ii spui sa sune la politie, iar politistul ii va spune sa faca exact ce ai vrut tu sa faci (amiabila etc)

  2. Un Priceput spune

    Bine, bine, intrebarea care se naste este urmatoarea: stii ce numar are masina care te loveste. De ce nu i-ai face o reclamatie la Politie? Se poate apoi verifica cine a avut-o in inchiriere, omul poate fi apoi urmarit datele lui fiind transmise tuturor firmelor de rent-a-car si povestea se incheie cu 2 alternative:
    a. I se refuza un rent-a-car
    b. I se organizeaza un flagrant

  3. Mircea Mester spune

    S-o crezi tu :)

    Nu ai acordat prioritate. Ştiu un tip care a plătit 400 de euro pentru a nu ajunge la permis.

  4. unckle spune

    exact cum zice colegul Stefan — tre sa fii bou rau de tot ca sa iti ia banii aiurea unu pe strada.

    Mai mult de atat (poveste reala aici) acum cam 2 luni un nene a lovit o masina de la noi din firma…. si i-a rupt frumusel bara, in trafic evident, si s-a oprit, s-a scuzat si a disparut. La politie ni s-a spus ca desi avem numarul si dam milioane de declaratii nu exista nici o posibilitate de a-l pune pe insul ala sa platesca. . .

    Deci poti sa-l lovesti pe unu , si daca la tine pe masina nu-s semne te scuzi frumos si “pleci” … n’are decat sa te caute ;)
    ( am primit si eu mailul ala “original” .. bullshit total dupa parerea mea )

  5. Mircea Mester spune

    @Un priceput

    Până la flagrant, tu rămâi fără permis. Fără să ai vreo vină.

  6. ketemeu spune

    Este o vrajeala. O stire preluata dintr-un mass e-mail.
    Ce nu luati voi in calcul este ca la politie te pune sa declari pe proprie raspundere ca daunele suferite nu au mai fost reclamate si in alt accident. Asa ca daca infractorul gaseste pe unul care are cap si putin timp il face de ii merg fulgii in instanta cu tot cu PV-ul de la politie.

  7. Mircea Mester spune

    Nu ştiu nimic despre un mass e-mail, dar cu atât mai bine dacă există. Am două exemple concrete de oameni care au păţit-o. Nu aş vrea s-o păţeşti şi tu, deci ia aminte.

  8. ketemeu spune

    Daca infractorul are mai multe acidente in ziua respectiva, ca asa se lauda, poate fii dovedit usor iar asta este o proba beton in instanta unde tu reclami ca ala a intrat intentionat in tine.

  9. Mircea Mester spune

    @ketemeu

    Tu vorbeşti de instanţă, care se pronunţă în doi ani. Eu vorbesc de un eveniment care te lasă fără permis azi. Acum.

  10. unckle spune

    trebuie sa intelegeti si faptul ca astia “vaneaza” femei, batrani, si oameni care nu au timp de umblat dupa acte …. d’aia care chiar pot pica in smekeria asta.
    Daca insul ala loveste unu mai sanatos la cap, care are si chef sa se ia cu ei, este destul de probabil sa nu ii fie asa de simplu sa repete “actiunea” de 20 de ori pe zi.

    ( si da, a fost un mass mail care a aparut azi … doamne cata ura am pe astia .. )

  11. anntony spune

    nu-i dadeam nici un ban …..am asigurare ii completam formularul ii faceam poze la masina cu ce pagube are si pa dute si iti repara masina …..

  12. Bethurbazal spune

    Asta-i veche. Si are si solutia data de SM. Daca 2-3 tipi ii fac asta intr-o zi amatorului de venituri obtinute usor ar trebui sa se sesizeze atat Politia cat si firmele de rent. Asta daca da in 2-3 cu RCA si CASCO. Oricum, trebuie retinuta faza. Normal ar fi ca voi (sau cei de pe site-ul mama al stirii) sa trimiteti astfel de materiale Politiei si asociatiei (cred ca exista) firmelor de rent-a-car nu numai s-o postati ca fapt divers pe site-urile voastre pentru audienta si luare la cunostinta. Vad ca Automarket face publicitate (si) blogurilor care-i fac audienta. Afacerile-s afaceri dar sa nu uitam si de responsabilitatea sociala.

  13. Bethurbazal spune

    Cred ca ne intindem prea mult cu acest subiect. Daca nu te lasi iti ia permisul o luna si iti iei concediu. Nu te da nimeni afara pentru asa ceva. Asta daca lucrezi la o firma serioasa. Cum am mai spus aduceti asta la cunostinta in primul rand firmelor rent-a-car si Politiei si apoi noua.

  14. ketemeu spune

    Nu ramai fara permis daca, contesti PV-ul in termen de 15 zile. Depunerea actelor in instanta amana intrarea in vigoare si aplicarea contraventiei pana la solutionarea dosarului, adica probabil 2 ani cum spui tu

  15. dan spune

    astia trebuie filmati si daca e cazul unui accident,politia sa vada cine e de vina.(daca ala care te-a lovit n-o fi vreo unu’ tare,cu relatii peste tot..)

  16. cristian spune

    @ketemeu : Nu vorbii daca nu stii! Identic i s-a intamplat si colegului meu de camera si a ales sa dea 100 de euro, asta dupa ce i-a descris cu lux de amanunte unui prieten politist totul la telefon!

  17. cristian spune

    Asta s-a intamplat pe Floreasca

  18. Catalin spune

    N-am inteles cum este cu fransiza de 99 Euro ? Cum face 1000 Euro ? cam ambigua . . .

  19. Reader spune

    @Stefan se ia permisul pe loc.

    iar intelegerea amiabila e atunci cand ambele parti vor. oricum, daca nu prea sunt urme, poti face pe prostu si sa pleci …. daca se tine dupa tine pui frana si te pupa-n … si ii ceri tu lui bani … (uite ca le-am mai dat o idee nenorocitilor)

  20. Allex spune

    EU unul sunt o persoana care daca ramane fara permis ramane fara mancare asa k te astept minunatule “VANATOR” si sa vedem daca ciung o sa mai poti inchiria vre-un autoturism sau in schimbul a 3000euro iti recuperezi manutza cu care faci lab…tza. Sunt nerabdator sa va cunosc.

    LEGEA JUNGLEI, NU????

  21. Bethurbazal spune

    @ catalin

    daca nu te-ai prins ai grija pe drum cand cineva iti da prioritate.

  22. Renderseg spune

    Nu se suspenda permisul de conducator auto, daca nu sunt victime sau consum de substante interzise, sau alcool, in acest caz.

  23. Alex spune

    Daca nu sunt victime nu iti pierzi carnetul iar amenda este de 150 RON pentru neacordare de prioritate. Drept urmare platiti linistiti amenda la politie si nu mai bagati bani in buzunarele escrocilor.

  24. victor spune

    Nu inteleg de ce se tot vorbeste aici de luatul carnetului. Majoritatea accidentelor usoare se intampla din cauza de prioritate si se rezolva cu constatarea amiabila.

    Daca intr-o astfel de situatie soferii se inteleg, adica macar unul dintre ei isi recunoaste vina (in cazul de fata victima isi va recunoaste vina), se rezolva amiabil si nu se ia niciun carnet. Nu cred ca doar pt ca respectivul nu vrea sa semneze constatarea amiabila, la politie iti vor lua carnetul.

    Mai mult, la politie se poate explica situatia, in special daca se confirma ca masina este inchiriata, si desi legal tot vina victimei este, politistul va dispune probabil sa dea doar vreo 2 puncte amenda si aia e.

  25. Reader spune

    @dan scuza-ma ca te intreb, dar tu stii ce scrie in codul rutier la capitolul cedeaza trecerea? scrie undeva ca cel care ti-a dat flash-uri isi pierde prioritatea in favoarea ta? poti tu sa-l filmezi si sa-i faci si simulari 3D ca tot el are dreptate.

    e fix acelasi lucru ca si pupatul in fund (ma refer la masini). se zicea ca vor sa bage o chestie cum ca daca opreste fara motiv e vina lui, dar spune ca i s-a parut ca un pieton vrea sa sara in fata masinii si … prinde obru scoate-i ochii. cum am zis mai sus, daca nu sunt urme vizibile, faci pe prostu si ai plecat. nu are cum dovedi ca a fost incident si ai parasit locul accidentului.

  26. Reader spune

    @ketemenu taticu, tu nu intelegi ca omu ala ia bani “la negru” (sa zic asa). ce daune suferite in alt incident? daca tu esti primu cu care merge la politie la tine a suferit daunele. daca maine merge cu altu, asta e, ghinionul aluia. el mergea regulamentar. daca eu circul regulamentar, ce treaba are politia cu faptul ca mi-am ciocanit masina de 100 de ori in acelasi loc?

    ce o dati atata cotita ca ai contestat, te judeci. nenorocitu are dreptate, tu nu ai. asta e legea – scurt clar si cuprinzator.

  27. LM spune

    http://rapcea.ro/2011/02/nu-erau-suficienti-parcagii-a-mai-aparut-o-meserie-in-bucuresti-aceea-de-tamponator-profesionist/
    …se pare ca totusi a circulat pe internet…

  28. 2C spune

    Am patit-o si eu, masina cu numar de bulgaria. Schema era combinata cu o alta masina pe banda 1. Am avut impresia ca opresc si ei, dar au intrat in mine.

  29. Andrew spune

    @ Stefan Murgeanu: Daca nu vrea poti sa mergi la politie si sa dati amandoi cu subsemnatul si ramai fara permis. Politia vine doar daca sunt victime, daca nu, te duci tu. Intelegerea amiabila nu e obligatorie.

  30. Liviu spune

    Mestere draga eu zic … nu ii mai invata (scoli) ca si asa sunt destui idioti destepti. Of of

  31. Mircea Mester spune

    @Liviu

    Nu-i vorba de şcolit, ci de anunţat că lucrurile se întâmplă. Mai bine eşti cu ochii şi atenţia în patru decât să te trezeşti buşit fără motiv.

  32. Buligone spune

    daca imi face vreunu faza asta…ma duc la politie,ii las sa-mi ia permisul,amenda,tot ce trebuie…dar aflu numele respectivului si adresa si tot…numai asta imi trebuie,si l-am rezolvat.

  33. cedrik spune

    la politie nu te baga nimeni in seama daca nu sunt victime… te trimit direct la RCA .. nu are nimeni cum sa-ti dea amenda si nici sa-ti ia carnetul.. nu mai vorbiti prostiii….

    si va zic un caz concret: un angajat de la noi de la firma a mers cu un papuc dupa marfa… era parcat pe margineaa drumului..cand sa plece nu s-a uitat daca vine cineva, a iesit si a ras un A6 pe toata lungimea: far, aripa,usile, aripa spate, stop….. urat…. l-a sifonat rau.. in audi era un shmecheras…. cum angajatul era italian, am mers eu sa vad ce se intampla… soferul din Audi facea istericale… ca vrea alta masina, ca e praf a lui, ca sa vina politia… ca vrea multi bani ca sa fie totul ok, ca altfel ii ia angajatului nostru carnetul, ca amenda e mare…a sunat la 112, aia au interbat sec: sunt victime? -nu – mergeti atunci la societatea de asigurari…. ala ca nu si nu, sa mergem la politie.. i-am facut pe plac.. am mers la sediul politiei rutiere .. tipul de acolo la fel: sunt victime? – nu – cine e de vina? ii pvoestesc cum s-a intamplat, ala cu audi confirma, politaiul intreavba pe al nsotru: – recunoasteti ca sutneti vinovat? ala zice da, ca era evident…… atunci nu la noi trebuie sa veniti…. mergeti la asigurari….
    la asigurari ii stiam pe aia.. intreb se poate cumva sa nu i se ia omului carnetul pt neacordare de prioritate? la care ala se uita la mine, rade si zice – prietene, noi suntem de la asigurari, nu putem nici sa dam amenda nici sa luam carnete…..

    asa ca mai lasati-o moarta cu chestii de astea .. astea functioneaza doar pt ca soferii “vinovati” sunt fraieri si nu cunosc legea….

  34. LauCalin spune

    Am patit si eu acum vreo 3 saptamani ceva asemanaor. S-a pus unul cu un Logan alb de Prahova in fata mea si a franat brusc si fara motiv. Noroc ca am fost pe faza si am franat puternic si nu l-am lovit. Evident ca eu eram de vina, daca venea politia imi lua permisul pentru nerespctarea distantei regulamentare fata de cel din fata ta.
    Sunt curios in Anglia sau Germania, daca faci bani din asa ceva, cum demonstreazi ca ai fost lovit intentionat.

  35. Lucci spune

    Teapa asta am patito si eu , nu in Bucuresti ci intr-un orasel din Moldova. Vroiam sa ies de pe o straduta pe una mai mare. M-am oprit, m-am asigurat apoi am iesit putin cu botul masinii cnd ma trezesc cu unu cu o epava de BMW k se freaca de bara mea din fata ( nu aveam vizibilitate buna din cauza masinilor parcate in intersectie). Strada pe care vroiam sa ies era cu sens unic . Jegosu de la volan + “martorul” din dreapta mi-au cerut bani k si-a stricat masina k nu i-am acordat eu prioritate.( nu a vrut constatare amiabila). Am vorbit cu un prieten care e politai si mi-a zis clar k raman fara permis dak se ajunge la politie pentru constatarea vinovatului. Nu acorzi prioritate ramai fara permis si primesti si o amenda. Nu ai ce le face decat sa le dai ceva bani ( nu cat cer ei) ori le rupi picioarele si le umfli okii .

  36. Andrei spune

    SALUT LA TOATA LUMEA !! TOT VAD CA VA CONTRAZICETI AIUREA AICI !! DACA CINEVA ITI FACE CHESTIA ASTA, NU AI CE I FACE DEOARECE LEGEA CIRCULATIEI E LEGE BATUTA IN CUIE, PANA DEMONSTREZI TU CA EL A INTRAT INTENTIONAT IN TINE EL FACE ZECI DE DEMONSTRATII CA TREBUIA SA I CEDEZI TRECEREA, IAR PENTRU SITUATII DE NEACORDARE DE PRIORITATE DA SE TRECE DE AMIABILA SI SE AJUNGE LA POLITIE, SE IA PERMISUL FARA NICI UN FEL DE VORBA, NU CONTEAZA CA SUNT SAU NU VICTIME, PRIPRITATEA ESTE CEL MAI ASPRU PEDEPSITA IN LEGISLATIA RUTIERA !! MAI CITITI SI VOI LEGISLATIA. SI STIU DESPRE CE ESTE VORBA PENTRU CA AM PATITO PE PIELEA MEA, MIA FACUT UNU SEMN SA MA BAG SI A DAT SA DEMAREZE IN MINE, NOROC CA AM OBSERVAT DIN TIMP SI NU “MAM BAGAT” CUM SE ZICE

  37. Claudiu spune

    Salut Mircea,

    Trebuie sa fii putin paranoic sa crezi asa ceva, uite si o parere interesanta referitoare la poza din link-ul http://okthx.info/sa-stiti-de-ce-sa-va-feriti-sau-cui-sa-ii-spa

    Omule zice cam asa:

    Madalin said…
    Se poate intampla dar ..
    1. Masina din poza nu e lovita. Or in articol zice ca era facuta varza.
    2. Zapada din fatza masina nu e calcata deci masina statuse acolo ceva timp nu doar cat s-au conversat ei.
    3. Something’s fishi

  38. Mircea Mester spune

    @Claudiu

    Îţi fac cunoştinţă cu doi paranoici care au fost nevoiţi să dea bani din conturile lor paranoice pentru a avea carnet în continuare? Sunt băieţi cu multă şcoală şi cu poziţii înalte pe scara socială :)

  39. alex spune

    si eu sunt patit, un tigan a oprit sa ma lase sa intru intr-un drum cu prioritate, si cand am ajuns in dreptul lui, a accelerat violent si a intrat in mine. Imi cerea 100 de euro ca sa facem amiabila, cand am vazut ce tupeu nesimtit are, m-am urcat in masina si am plecat si l-am lasat cu ochii in soare. Oricum aveam casco, iar lovitura era usora, am sters vopseaua lui de pe bara mea cu putina benzina si cam asta a fost.
    Astia merita sa le rupi mainile si picioarele!

  40. Cristian spune

    Mi s-a intamplat si mie. Individul era tot din Ialomita, dar din Slobozia.
    Masina (un PEUGEOT 406 NEGRU, CU VOLANUL PE DREAPTA) avea nr rosii si era lovita foarte rau in fata, iar masina mea doar bara sparta.
    Cel de la volan…un taranoi MARE si chelios, ajutorul lui tot mare, dar nu chelios.
    Am mers la Politie unde mi s-a spus ca raman fara carnet si trebuie sa platesc 480 ron amenda, asa ca le-am dat 2 mil (am negociat de la 7), ca sa nu raman fara carnet.

  41. Claudiu spune

    Repet, poza din link-ul la care ne trimiti spune tot: http://okthx.info/sa-stiti-de-ce-sa-va-feriti-sau-cui-sa-ii-spa

    1. Masina din poza nu e lovita. Or in articol zice ca era facuta varza.
    2. Zapada din fatza masina nu e calcata deci masina statuse acolo ceva timp nu doar cat s-au conversat ei.

    Are dreptate ? Asa ca prietenul cu articolul din link minte…

    P.S. : Si Vadim are multa scoala, dar tot paranoic ramane…

  42. herghe spune

    O sa ne fure cat timp ii lasam. Fac pe nebunu’ pana se aduna si altii care sa reclame acelasi jegos. Raman fara carnet dar mai intai fac toate contestatiile posibile. Facem pariu ca renunta? Pierde timp pretios :D 1000 de euro pe zi inseamna cateva accidente, din pacate tot atatia care sunt de acord sa plateasca si practic sustin astfel de indivizi. La asigurari nu-i repara masina de jur imprejur dupa o tamponare usoara. Daca are 10 culori pe bara din fata cam greu de explicat cum a avut un singur accident. Si daca tot raman fara carnet si platesc si amenda, le spun clar celor de la asigurari care-i treaba. Cand or sa plateasca multe daune aceluiasi individ pentru acelasi tip de accident si soferii vin cu aceeasi poveste, firmele de asigurari or sa devina mai competente decat politia. Uite asa intervin niste baieti cu avocati mult peste calibrul gainarilor din trafic. Mai terminati cu mentalitatile de genu’ “o fi el nenorocit dar legea-i da dreptate”

  43. Stefan Murgeanu spune

    @reader

    cine iti ia permisul pe loc?! chiar daca pagubitul suna la politie, aceasta NU vine, se merge pe amiabila ;)

  44. Reader spune

    @Stefan Murgeanu se merge pe amiabila in cazul in care amandoua partile vor rezolvarea asta (asta inseamna amiabil). daca eu te lovesc, tu fiind vinovat, eu nu am niciun interes sa-mi fac masina pe casco, asa ca mergem la politie si-mi fac masina pe RCA-ul tau.

  45. Adrian spune

    Am patit asa ceva.
    La iesirea de pe o strada secundara vroiam sa fac fac pe principala. Din stanga nu venea nimic. Era liber peste 1km. Din dreapta veneau masini. Aveam botul de la masina intrat in strada si asteptam sa se termine cu traficul din partea dreapta. In cele din urma am fost lovit de o masina din stanga chiar daca eram stationat.
    Mi-a strambat roata, aripa, far spart, intercooler spart, bara sparta, etc.

    Mi-a zis ca m-a vazut dar a crezut ca pana ajunge el apuc eu sa trec.

    I-am dat 400Euro pentru ca taxiul pentru 3 luni m-ar fi costat mai mult (Stau langa Bucuresti). El mi-a cerut 1000E.

    Initial am crezut ca este prost si atat dar dupa cateva sapt m-am intalnit cu o prietena care a patit fix acelasi lucru, in aceeasi zona cu acelasi conducator si aceeasi masina.

  46. Cocalaru SEF spune

    Ba baieti, nu va mai agitati atata ca nu e mare bai. La orice lovitura se poate face o expertixa tehnica (vopsea, potriviri ale deformatiilor pe ambele masini, unghiuri, viteza, etc.). Orice inscenare ca aceasta e sortita esecului. Sa va temeti doar de posibila spaga incasata de politisti ca sa va “aranjeze”.
    Altminteri, un smecher fara carte nu prea are ce sa va faca.
    Mai ganditi-va!! Chemati politia si nu miscati masina din loc! Explicati ca este vorba de o frauda si nu veti misca nici o masina pana nu vin specialistii in trafic de la politie!!
    Imediat de nu vor mai fi fraieri (scuzati, oameni naivi, nu vrea sa jignesc) sa dea bani si ii vor incurca pe smecheri cu politia, sa vedeti ce liniste se va face pe strada…

  47. Stefan Murgeanu spune

    @reader

    pai asta e ideea: daca eu sunt vinovat si am RCA, NU mergem la politie sa-ti faci masina pe RCA mea, ci facem amiabila si iti faci masina pe RCA mea

    asta inseamna amiabila ;) ca vinovatul isi recunoaste fapta si se repara pe asigurarea lui ;)

    numai daca nu vrea sa-si recunoasca vinovatia se ajunge la politie

  48. 651 spune

    am si eu un prieten care a patit asa ceva. a preferat sa dea 100 euro decat sa ramana fara permis pentru o luna. masina care a intrat in el era un S Klasse model vechi cu nr B 300 EXR. soferul avea numarul de telefon 0736420421. ar trebui informata politia si firmele rent-a-car si eventual indivizii respectivi bagati la parnaie

  49. stefan spune

    nu e nici un fel de vrajeala, e adevarat, chiar un coleg de-al meu a patit-o tot cu o masina de Ialomita. interesant ar fi sa aflam si parerea politiei despre asta.

  50. cutzu78 spune

    nu e cazul sa ramai fara permis.
    conform reglementarilor in vigoare in cazul in care nu sunt victime nu trebuie mers la politie, doar la asigurari. deci nici macar amenda.
    daca semnati amandoi formularul de constatare amiabila nu e cazul de politie. daca el vrea sa mergeti la politie, mergeti ca o va pati si el. spuneti ca semnaliza sa intre in parcare si va facut semn si in cazula cesta e culpa comuna.
    in concluzie nu da bani. iar daca insisti sa mergi la politie s-ar putea sa o dea el pe ocolite.
    in concluzie: domnia si prostia se platesc! daca nu cunoasteti legile intrebati pe cineva de incredere, chiar asiguratorul, daca e priceput o sa va sfatuiasca corect.
    ps: mi-ar face placere sa imi faca si mie cineva smecheria asta, ca sa va pot da exemplu cum am procedat.
    noroc si atentie

  51. seb@ spune

    Mda, cunosc cazul, a patit-o si un prieten de al meu care lucreaza in M.A.I si cand i-a zis cel care l-a lovit hai la politie, asta abia a asteptat…am inteles ca s-a rezolvat repede treaba….cu indoiturile…..

  52. octavian spune

    Ceva de speriat ce sporturi se practica in sud si moldova :) ). Nu am auzit de probleme de genul in transilvania inca…sper sa nici nu. Oricum sa patesc ceva de genul as pleca fara sa ii dau amiabila, etc etc. Sa ma dea la politie. Pana vin sa ma caute masina e ca noua :)

  53. Gerula spune

    Dar daca individul in cauza, pus pe capatuiala, are “blatul” aranjat la politie unde mai cotizeaza si el cu ceva procent din sumele produse?
    Ca doar nu vine din Fundul Bargaului in Bucuresti ca stie el ca aici e nebunie in trafic si face pe zmeul.
    Ca sa te angajezi la o smecherie de genul asta trebuie in primul rand sa cunosti traficul, locurile “sensibile” orele cand o poti “pune” de un mic eveniment. Plus ca obligatoriu cel putin doi in masina ca nu se stie peste cine da, poate e unul mai aprig si-i amesteca cu tot cu tablele de la troaca sa vina descarcerarea sa-i scoata de acolo.

    Pericolul cel mare e ca se poate da usor intr-o psihoza generala in care la orice intersectie sau in orice situatie sa nu vezi in jur decat participanti la trafic gata sa intre in tine pentru bani.

    @cutzu78:
    In orice situatie in care evenimentul s-a produs prin incalcarea regulilor privind prioritatea de trecere si daca nu s-a completat “Constatul Amiabil” este obligatorie prezentarea la Biroul Accidente pe raza caruia s-a produs evenimentul in 24 ore si il anunti si pe neicusor ca trebuie sa mearga si el.
    P.S. Nu cred ca ti-ar face placere sa-ti faca cineva smecheria asta cum nu cred ca ai fi bucuros sa te trezesti cu masina sifonata sau si mai rau de neutilizat dintr-un asemenea motiv ba sa mai pierzi si timp pe drumuri.

  54. voolkhan spune

    apoi, no, careva de mai sus spunea bine: tre sa fii cu capul sa ii dai bani unuia asa aiurea pe strada….
    ca apoi il vede dumnezau, de imi face el mie cu mana sa trec si apoi se infige in mine; ar fi bine sa treaca PRIN mine, si sa se tot duca…………c-apoi si de pun mana pe el……..las’ daca ii mai trebuie………..

  55. t spune

    total de acord cu buligone. in cel mai rau caz mergem la politie, aflu nume, adresa, tot. vedem pe urma cum conduce un escroc cu picioarele in ghips.

  56. Marius spune

    Exista constat amiabil care il primeste fiecare (teoretic) cand isi incheie polita RCA. Datorita acestui constat amiabil nu esti obligat sa mergi la politie, doar sa anunti dauna la asigurator (conform ordinului 5/2010 CSA). Nu ti se ia permisul, nu primesti nici o amenda.
    BTW…nu numai Bucurestiul se confruta cu “soferii de duminica” si Clujul este la fel…din pacate

  57. LORY spune

    Romania o tara de banditi,hoti,corupti si curve ,cu parere de rau dar asa se intampla intr-o tara care nu are nici un Dumnezeu …:( in strainatate politia e politie si nu accepta mita aici daca le arati banii le curg balele…