Eveniment versus eveniment

M-am saturat de vise! Daca ar trebui sa aleg intre atat de mediatizatul Car Luxury Show si Bucharest Challenge, as arunca la cosul de gunoi imediat primul eveniment si l-as lua in brate in momentul urmator pe al doilea.

Evenimentele pline de bube, pseudointalnirile intre bogatii care isi etaleaza aurul de pe Rolls si de la gat si expozitiile fara nicio valoare din punctul de vedere al informatiei auto ma lasa din ce in ce mai rece. Am mai avut acum cateva luni un astfel de eveniment – Luxury Show – la Romexpo, iar atmosfera a fost un amestec de inmormantare si haos, un mix intre fite si comportamentul jalnic al vizitatorilor din randurile inalte ale plebei.

Marea mea problema este faptul ca mass-media promoveaza acest eveniment ca pe unul de mare importanta nationala si planetara. Despre Bucharest Challenge s-a scris in contexte atat de tampite incat era sa vomit. Nu se poate ca in momentul in care in fata ta sunt piloti de clasa mondiala, cand FIA isi arunca ochii spre Romania, tu sa scrii despre efectele negative ale zgomotelor si despre cum cativa locatari (stim si noi cum se comporta locatarii de la bloc in Bucuresti) fac gura in fata scarii, nestiind despre ce naiba este vorba in propozitie. Macar daca n-ar fi aceiasi cu cei care au rupt cearsaful de pe gard pentru a vedea o frantura din ceea ce presa de zero calitate din Romania a numit “circuitul de Formula 3″.

Mi-e sila, asadar. Avem doua evenimente. Unul de talie mondiala si unul de talie de cartier. Si am ales sa le promovam atat de diferit incat se schimba polii magnetici pana ne prindem despre ce e vorba in fraza.

4 comentarii la “Eveniment versus eveniment”

  1. BOGDAN spune

    Mircea nu mai fi suparat pt ca niste idioti habar nu au sa aprecieze cat de important a fost Bucharest Chalange pt Romania si ridica in slavi luxury show (intentionat am scris cu caractere mici) ; ei sunt preocupati de fotbal ,de ce fel de masini isi mai iau fotbalisti si inplicit daca e laget de fotbalisti si de masini la lor d c nu ar prezenta si luxury show . Noi nu avem inca ziaristi care ca fie ocupati intradevar de sporturile cu motor ( in nici un ziar nu vad stiri despre WRC atunci cand are loc o etapa).
    Asa ca zic sa nu iti mai faci griji pt ca cei cu adevarat pasionati de masini stiu c e mai important

  2. munteanu spune

    Suntem atit de limitati incat nu putem aprecia lucrurile de calitate sau valoare.Vorbind la modul general presa romana de toate genurile nu face decat sa creeze pseudo-modele,promoveaza pseudo-evenimente din care sa se hraneasca dorinta de “glamour” a romanilor.Ne este caracteristic covorul cu “Rapirea din serai” de pe perete.In vremurile in care a aparut in casele romanilor reprezenta maximul dorintei si aspiratiilor.Acum avem Luxury car …Gresesc cand sunt atit de critic.Este un eveniment al lumii auto dar din pacate va fi important doar pretul exponatelor nu si valoarea lor tehnica.

  3. AndreiRN spune

    Intalnirile de orice fel au la baza promovarea economica a unui produs. Chiar daca de multe ori se ascund sub o fatada “sportiva” realitatea este tot economica. Este adevarat ca la o prezentare a masinilor de lux va aparea o clientela pe masura sau doar persoane parvenite care vor sa-si etaleze “jucariile” in public cu aceasta ocazie. La o prezentare cu ceva elemente sportive sustinuta de un grup oarecare de sponzori vor aparea spectatori de o varietate mai mare.
    In toata aceasta invalmaseala de interese si pasiuni mai apare si o minoritate de nemultumiti care parca traiesc pt astfel de ocazi cand pot si ei sa faca gura mare si sa primeasca atentie.
    Acuma pt mine, ….. fiecare cu damblaua lui si eu cu ale mele.

  4. crix spune

    peste 10 ani cand fiecare din cele 2 evenimente isi va fi decantat spectatorii, moralitatea va iesi triumfatoare , iar sforaiturile vecinilor sau fie si numai ale unor oameni ce vor sa epateze cu opulenta unor sclipiri inselatoare vor lua drumul tomberonului pe care il merita!!!!