8 la Barcelona

Felipe Massa – Intr-o discutie pe care o aveam la inceputul sezonului cu unul dintre bunii mei prieteni, as in motorsport si in special in Formula 1, acesta imi spunea ca nu il vede pe Massa campion mondial. De ce? Pentru ca nu este tipul omului care sa aiba incredere in el, sa se trezeasca dimineata, sa se uite in oglinda si sa exclame: “Azi trebuie sa castig!”. Ei bine, se pare ca Felipe nu se trezeste dimineata.

Lewis Hamilton – Lewis e primul in clasamentul general dupa patru etape scurse din acest sezon. CIne ar fi pariat pe el la inceputul anului era considerat nebun. Astazi, Bernie Ecclestone spune despre el ca daca ii pui pe cap casca lui Michael Schumacher ai toate sansele sa il confunzi. Bine macar ca astazi am avut parte de cateva cadre cu Schumi la boxele Ferrari, ca altfel intram la banuieli.

Fernando Alonso – Cand castiga e in al noualea cer, cand pierde mai ca-si bate colegii de echipa. La finalul cursei de astazi statea abatut intr-un colt in timp ce Massa si Hamilton se bucurau si isi vorbeau amical. Se pare ca armonia la McLaren nu va mai dura mult. Si cand te gandesti ca oficialii echipei britanice l-au adus pe Hamilton tocmai pentru a invata de la Alonso!

Robert Kubica – Face parte din grupul pilotilor care se tine scai de cei din fata. Ar fi interesant de vazut cum s-ar comporta la volanului unui Ferrari sau al unui McLaren. Pentru ca atunci n-ar mai fi nimeni in fata lui.

David Coulthard – Cand il urmaream astazi imi fugea mintea la duelurile pe care le avea cu Mika Hakkinen si la faptul ca, intr-o primavara a anilor ‘90, daca era lasat sa castige in prima etapa din Australia, poate se afla acum in locul finlandezului, cu cateva titluri la activ. Azi vea Red Bull gratis si conduce bine. Experienta? Eu as zice ca e nebunia unui pilot care nu imbatraneste.

Nico Rosberg – Inainte de cursa spunea ca daca ar reusi sa castige vreo doua titluri mondiale n-ar mai fi numit “fiul lui Keke” ci “Nico”. Dupa cursa, pot spune ca si el face parte din grupul pilotilor care merita un volan mai complex si mai scump.

Heikki Kovalainen – Trage cat poate de ce a ramas din masina campioana mondiala. DUpa ce in prima etapa a fost facut cu ou si cu otet de un mult prea temperamental Flavio Briatore, mi-as dori sa il vad la o echipa de top, de unde sa ii intoarca palmele italianului. Oricum, deocamdata ii da palme lui Fisico.

Takuma Sato – A reusit sa prinda ultimul loc in puncte. CuU aceasta ocazie, la Super Aguri se bea sampanie in valuri. Eeste primul punct castigat de echipa japoneza in Formula 1. Ce ati spune daca la anul s-ar apropia si mai mult de primele pozitii?

Comments are closed.