Autobahn, frate

Romanii vor autostrada. Chiar daca imi pun in cap juma’ de tara, va spun sincer ca nu meritam nici macar drumuri europene.

Aseara ma intorceam spre Bucuresti dinspre Pitesti. Dupa ce am evitat celebrul Deal Negru din cauza faptului ca din Ramnicu Valcea se venea bara la bara (am luat-o inspirat prin Curtea de Arges, un traseu recomandat prin virajele sale mai ales daca ai in test VW Scirocco), urma autostrada. Adica, teoretic, o portiune care trebuia sa dureze putin si sa se termine lin. Ei bine, nu.

Rar mi-a fost dat sa vad (si am batut destule autostrazi la viata mea) ca pe 100 de kilometri cu doua benzi sa vad 12 (douasprezece) accidente in lant. La fiecare 5 kilometri parcursi bara la bara din cauza politiei si a accidentelor, eram martor la o alta dovada a faptului ca, daca ii dai viteza romanului, acesta te ia de prost.

De la Logan-uri la un Aston Martin botit si prins intre alte doua Megane-uri ca-ntr-un sandvis, masinile romanilor care nu au auzit probabil in viata lor de distanta de siguranta erau jertfite in templul vitezei romanesti: A1. Mi s-a parut insa incredibil ca, la doar cativa kilometri dupa ce ai vazut unul, doua, trei sau n-spe alte accidente sa te dai erou necunoscut si sa intri cu 140 in cel din fata ta doar pentru ca a franat din cauze independente de vointa sa. Nu, pe bune, cat de idiot tre sa fii? Probabil cel putin la fel de idiot ca bucuresteanul dintr-un Opel Kadett vechi caruia stopurile nu ii functionau si despre care stiai ca franeaza doar cand te apropiai amenintator de el.
Am traversat autostrada in patru ore. Uite de-aia nu e bine sa ii inveti pe ai nostri cu binele.

7 comentarii la “Autobahn, frate”

  1. maddan spune

    Ceea ce mi se pare incredibil este faptul ca niciun buletin de stiri nu a mentionat accidentele in lant de pe autostrada. Si asta nu e prima data. Cand a mai fost asta-vara un accident groaznic pe A2 nu l-a remarcat nimeni.

    O fi si asta o politica?

  2. Florinache spune

    Off Doamne!!! Autobahn-ul este cea mai sigura sosea din lume, si nu au limita de viteza pe anumite portiuni. Ce s-ar intampla la noi in aceleasi conditii? Nici nu vreau sa ma gandesc…Soferii kamikaze ar fi un bun supranume.
    Toate cele bune!

  3. eu spune

    Mestere… noteaza-ti ziua asta: azi nu te mai critic!ba chiar te felicit!si daca iti pui juma’ de tara in cap, te sustin!

  4. george spune

    Deci e mai bine sa sufere 100 din cauza unui cretin? Hmmm…Pe acelasi principiu se merge cand se instaleaza restrictii de viteza de 50 si 30 la ora…pentru unii din astia care nu pot numara pana la 10 fara 3 pauze, care fac scoala de soferi la fara frecventa si-si iau carnet pe spagi mai mari decat castigul anual al multor rumani…

    De ce sa facem ca Basescu atunci cand a spus ca n-avem nevoie de autostrada? N-ar fi mult mai eficient daca politia si-ar face treaba…un pic mai bine decat acum iar cretinul ala fie s-ar indrepta sau ar renunta la masina? Ca asa s-a facut peste tot in lumea asta civilizata…Credeti ca Fritz, de civilizat ce e, respecta cu strictete TOATE regulile de circulatie? Sau americanii au chiar atat de mult bun simt incat merg toti ca unul? Stiu foarte bine ca daca au calcat in strachini platesc spontan si scump. Pentru anumite chestii (bautura, de ex.) se ajunge si la parnaie…in aceeasi zi…

    Rumanii nu sunt cretini din nascare…sunt doar precum copiii aia cu parinti plecati in Spania la munca…isi fac de cap fiindca tine…daca pui ciomaga pe ei, ajung de pot fi dati de exemplu la englezi…garantat…

    Pana atunci hai sa ne apucam sa mai facem niste autostrazi si niste centuri de ocolire ici-colea ca dureaza un drum de Oradea de zici ca mergi in Patagonia pe jos…

  5. stefan spune

    erai cumva cu un Scirocco albastru ? cred ca te-am depasit inainte de a intra in Pitesti
    Cu autostrada ai dreptate, de la km 25 pana la intrarea in Bucuresti erau cel putin 25 de masini lovite, ultimii 20 de km de autostrada i-am facut intr-o ora

  6. Kap spune

    Mircea, chiar daca unii (cam prea multi) nu merita, asta nu inseamna ca nu trebuie facuta.Ca-n stilul asta te-ai fi dus cu bicicleta la Vilcea sau in Ardeal…
    Si aici chiar are dreptate george: doar bita recte amenda sau carnetul luat ori chiar puscaria ii calmeaza pe unii.Care nu pot invata respectul intre soferi nici dupa x ani, insa deprind instant “fleshuitul” si stationatul cu avarii in mijlocul strazii…Si preponderent din cauza carora se intimpla atitea pe sosele.

  7. andriipopa spune

    Poate e putin cam dura remarca ta. Dar sa stii ca intr-adevar romanii nu stiu sa mearga pe autostrada. Si nu stiu sa mearga pe orice drum in general. Am vazut si eu Aston Martin pe Bucuresti-Pitesti, pe banda a doua mergand cu 90, fara sa dea semne ca ar trece pe banda intai…asa….de dragul cruisingului.
    Nu cred ca iti ridici jumatate de tara in cap, doar pe idiotii care merg pe autostrada la plimbare. Si aia nu-s chiar asa de multi si pe langa asta se mai si imputineaza.