Despre maşini şi oamenii care contează

Într-o ţară în care cunoştinţele auto se rezumă de multe ori la discuţii în contradictoriu între fanii TDI şi cei dCi, un nume precum Hiromu Naruse nu spune nimic pentru 99.999% dintre cei care urmăresc sau nu mersul industriei. Doar fanaticii Toyota erau puşi la punct cu importanţa acestui om în structura companiei japoneze şi doar ei ştiau, eventual, ce înseamnă Naruse-san pentru fiecare maşină pe care Toyota o scoate pe piaţă.

Şi-a petrecut 47 de ani în curtea celor de la Toyota, unde a venit la 20 de ani să lucreze la birouri, însă la câţiva ani de la respectivul moment îl găseam deja îmbrăţişând vocaţia vieţii sale, cea de pilot de teste. După ce a testat şi dezvoltat cele mai importante modele produse de Toyota în ultima jumătate de deceniu, confundându-se practic cu istoria constructorului japonez, Naruse s-a stins ieri. Ironia sorţii face ca unul dintre cei mai cunoscuţi piloţi de teste din industrie să fi murit la volanul celui mai puternic model produs vreodată de Toyota, LF-A Nurburgring Edition, la câţiva paşi de cel mai cunoscut circuit al lumii, Nurburgring Nordschleife, supranumit şi Iadul verde.

Rest in Peace, Naruse-san.

mare

P.S. Un material emoţionant despre Hiromu Naruse poate fi citit AICI.

6 comentarii la “Despre maşini şi oamenii care contează”

  1. george spune

    Un amanunt nu tocmai lipsit de importanta, din punctul meu de vedere: pozitia in care au ajuns masinile dupa accident arata exact ca in cazul unui accident rezultat dintr-o depasire ratata. Sau a unei depasiri ratate in mod deliberat, if you know what I mean.

  2. Motorstory spune

    Tot respectul pentru genul asta de oameni. Fidelitatea si pasiunea merita mai mult decat un sfarsit langa o masina de descarcerare.

    In nici un caz nu merita ironii stupide de genul http://topgear.ro/stiri/lexus-l-a-facut-ko-pe-bmw

  3. Rusu Claudiu aka mowgli spune

    @motorstory

    Auzi la cretinul asta:

    BMW l-a facut KO pe Lexus ! Pfff la banii aia cat costa Lexus, si mai si mori.. hai sa zicem daca ii omora si pe cei din BMW.. macar asa nu isi dadea lumea seama ce masina slaba e Lexus. Dar aia din BMW sa scape, iar cel din Lexus sa moara.. NU as fi dorit sa moara si cei din BMW Doamne fereste, ziceam asa ca idee. Apropo, 67 ani cel mai bun pilot de teste Lexus ?

  4. Ion spune

    1. Pacat ca a murit un om.
    2. Riscul era meseria lui.
    3. Idioti sunt pe toate drumurile
    4. Doamne fereste!!

    Feed list _numai_ pentru Mester blog exista!!
    Ce bine ca putem pastra legatura cu oameni inteligenti ;)

  5. Mircea Mester spune

    @Florin Ivan
    Uşor…

  6. Meşter » Blog Archive » Noi de ce nu putem? spune

    [...] de compania japoneză şi de Lexus, marca premium a niponilor. Hiromu Naruse era numele său. V-am povestit la acea vreme ce a însemnat acest om pentru cel mai mare producător al lumii, astfel că nu voi relua [...]