Eu fac Germania

Romanii sunt asi in tot ce fac. Chiar daca n-au nicio treaba cu subiectul, nu ezita in niciun moment sa te contrazica cu informatii care par scoase din manual si din enciclopedie. Uneori, insa, nu le iese.

Episodul de astazi se leaga tot de Scirocco-ul pe care l-am avut in test in acest weekend si despre care va voi povesti mai multe in cateva zile, pe sectiunea dedicata a site-ului. Am fost sa-l spal. Evident, unul dintre putinele exemplare existente in Bucuresti a facut ca interesul pentru a-l vedea si fotografia sa fie enorm. La spalatoria de cartier din fata blocului meu, seful ma cunoaste. I-am dus o gramada de masini de ultima generatie pe care le-a vazut pentru prima data acolo. De aceasta data, era mai fascinat decat de obicei.

In margine, cu un VW Caravelle vechi, statea un baiat. Un roman. Mare, cu burta, cu abordare frontala pe orice subiect:

“Frate, asta-i varza. Am vazut in Germania acuma noul Corrado, l-au prezentat astia de la Volkswagen la Frankfurt, acuma”.

Pauza. Noul Corrado nu exista. In lumea auto, cand spui “Frankfurt”, te referi la Salonul de la Frankfurt. Care nu a avut loc in acest an, ci in 2007. Din pacate pentru el, specialistul in masini al spalatoriei a dat de unul care citeste si scrie in fiecare zi despre ele, fara a avea impresia ca le stie insa pe toate. Dar aici era vorba de o idiotenie flagranta.

Spun simplu: “Nu a fost niciun salon la Frankfurt anu’ asta”.

El: “Frate, a fost, l-am vazut io acolo pe Corrado”

Eu: “Noul Corrado nu exista. Frankfurt n-a avut loc anul asta, ci anul trecut, la inceputul lui octombrie. Am fost acolo, asa cum am fost si la Paris, la inceputul lunii asteia”

El, ceva mai inmuiat: “Bai, la Frankfurt in oras, ca acolo prezinta VW toate modelele noi”

Eu: “Ok, frate. Daca tu spui ca e asa, asa o fi. N-am venit aici sa ma cert cu nimeni”.

A urmat o pauza de telefon.

El, impaciuitor: “Frate, nu vreau sa te superi, dar chiar l-am vazut. Am vorbit cu un tovaras de-al meu de la Porsche din (si aici a urmat un oras german spus cu accent de Bucuresti, deci nu pot sa va spun exact despre ce e vorba) care mi-a spus ca de fapt sunt niste masini facute intern doar pentru aia de la Volkswagen, nu le-au aratat inca nimanui”.

Eu: “Pai si atunci cum de le-au prezentat la Frankfurt?”

El: “Nu stiu, frate, eu doar fac Germania. Hai ca am fugit.”

Si a fugit.

10 comentarii la “Eu fac Germania”

  1. george spune

    Mdeah…asta-i un mic “secret al lui Polichinelle”…

  2. Seth spune

    ii plina lumea de papagali din astia …

  3. eduard spune

    hihihiiii, aidi bre ca si tu in emisiunea aia, bagi tot felul de pareri de genul “e naspa ca nu-mi place mie”
    in principiu, tot bagare in seama e, fara sustinere.
    ca sa nu mai spun ce marlanelile gen “haide frate” ce spuse la teveu sunt pur si simplu jenante, astia iti sunt targhetul, baietii cu germania si cei cu logan si citroien…
    in rest tine-o tot asa, trebuie sa fie si unu pentru manelisti

  4. NONAME spune

    Tu esti redactor sef?! hahaha…..ce e cu gunoaiele astea de articole sau opinii…tu ai impresia ca ii doare pe unii si pe altii unde iti speli tu masina si ce conversatii de ca…t ai tu cu toti analfabetii din Bucuresti! De azi un vizitator mai putin pe site-ul vostru de opinii obosite …poate in viitorul apropiat le povestesti la cititorii tai cum ti-o freci tu la rece cand te plictisesti….

  5. eu spune

    Mestere… ieri te-am laudat! azi…. vai de steaua ta norocoasa…. nu mai zic nimic, tot ce era de sus au spus mai sus NONAME si Eduard! n-ai cu cine, niste… DESTEPTI!
    M–ai tampit cu Scirocco al tau, cat te mai lauzi ca l-ai avut la test???

  6. anonim spune

    din blogul asta se vede ca esti umblat Mestere pe la toate saloanele. si se mai vede o treaba: ca lauda de sine nu miroase a bine… deja baietii au semnalat asta inaintea mea…..

  7. michimaus spune

    Macar are cu ce sa se laude si vorbeste in cunostinta de cauza…
    Voi cu ce va laudati? ….ah da… cu nimic.

    PS: Poti imbraca o maimutza intr-un costum dar….tot maimutza va fi
    DECI ….puteti sa urmariti 10000 de aparitii auto…pana sa ajungeti jurnalisti sa puteti comenta mai e drum lung.. looserilor!

  8. mitzi-pitzi spune

    maestre, esti uns cu toate alifiile….. cel mai tare bloger….ever!!
    hahhaaaaaaa, hai ca m-ai distrat destul!

  9. eu spune

    are cu ce sa se laude…. :) ) mda….. michimaus tu esti Mester undercover? Rusinica…… cand cineva iti zice ca esti beat, mai e cum mai e… dar cand zi de zi, se ia cineva de tine, AR TREBUI SA-TI PUI UN SEMN DE INTREBARE!

  10. NONAME spune

    Ia sa spui tu la lume ce jurnalisti sunteti voi!!! ….faptul ca traduceti din alte limbi articolele si postati in limba romana pe site va face jurnalisti….sa va fie rusine ….cate din articolele postate sunt facute de voi????…..cati jurnalisti sunteti voi acolo la revista ????…..iar pt michimaus zis si Mester ….noi “prietene” nu ne laudam cu lucrurile altora….iar tu esti doar un jurnalist cu diploma in rest esti catastrofa naturala….ce scrii tu se vede in blogurile tale…..restul articolelor stim si noi ca nu sunt scrise de tine….doar se vede ca nu esti capabil!!!! TOTI vad asta!!!