Dacia, hamsterii şi fantomele

Studenţii Facultăţii de Autovehicule Rutiere din Piteşti au realizat un prototip de maşină hibridă. Şi, pentru că Dacia este mama şi tatăl oamenilor de acolo, uzina le-a pus la dispoziţie învăţăceilor un Sandero Stepway pe baza căruia aceştia să-şi construiască proiectul. A ieşit Dacia Hamster, un proiect de master care nu are-a face cu un model oficial Dacia. Dar care, pe seceta de informaţii de la începutul lunii iunie, dă bine ca ştire şi a inundat internetul cu viteza sunetului. Evident, totul a început de la daciaclub, acolo unde de obicei apar primele fotografii, primele informaţii, primele orice despre Dacia. Doar că dacă la daciaclub apar poze şi informaţii fără background, aşa cum e normal şi firesc, cusăturile de pe lângă poveste au fost inventate ulterior de cei care au văzut în informaţia asta un Dumnezeu cu motor electric. Sau cu propulsie hibridă.

Nu, Hamster nu este primul hibrid Dacia, nu e nici un viitor model electric. Nu va apărea în serie, nu va apărea nici măcar ca prototip şi nu, Dacia nu “va învăţa” de la studenţi nimic. E un proiect lăudabil al unor piteşteni. Care piteşteni au mai creat proiecte lăudabile.

Deci nu. Despre hibrizi sau modele electrice Dacia vorbim peste câţiva ani. Pe bune.

7 comentarii la “Dacia, hamsterii şi fantomele”

  1. cristy09 spune

    Mircea, daca nu te superi, te rog sa precizezi si site-ul de unde ai preluat informatia…

  2. Mircea Mester spune

    Care dintre informaţii?

  3. Autogreen spune

    Îi apreciez din tot sufletul pe oamenii astia care pun suflet și construiesc ceva din pasiune. Bravo lor, poate vom avea puntea spate ca optiune pt upgrade-ul unei Dacii.

  4. stefan spune

    Pe masina scrie Electric Way 4WD, asta s-ar putea sa insemne, dupa parerea mea, cat un motor electric pe fiecare roata. Laudabil, felicitari.

  5. Manolo spune

    Mi se pare mie sau e doar un sistem 4×4 in care puntea spate e antrenata de un motor electric alimentat de la alternatorul motorului ( in versiunea de baza )

  6. diesel spune

    E un exercitiu bun, sunt convins ca va lasa niste urme in viitorul apropiat.

  7. stefan spune

    @Manolo, poate fi asa cum zici tu, dar ma indoiesc ca alternatorul poate face fata la atata solicitare, adica sa sa incarce si bateria si sa ‘hraneasca’ si toate sistemele electrice.