Miki strica Formula 1. Cifrele o arata.

Prietenul meu Berti Panaiot mi-a facut cunostinta astazi cu ratingurile transmisiunii de Formula 1 de duminica, atunci cand la Barcelona a avut loc Marele Premiu al Spaniei.

Cifrele ne arata tuturor ceea ce cunosteam deja, dar nu am avut unde sa verificam: Formula 1 pierde teren enorm in Romania. Si indraznesc sa cred ca asta se intampla atat din cauza comentatorilor de serviciu care ne fac duminicile un iad, cat si a TVR-ului, care nu stie sa managerieze corect un sport urmarit de sute de milioane de oameni la nivel mondial.

Califiacrile de sambata au avut rating 0.5% (share 3.2%). Studio F1, emisiunea dinaintea cursei, a ajuns la 0.6 puncte de rating (share 3.4%). In sfarsit, marea cursa de la Barcelona, GP-ul prin care F1 revenea in Europa si in care asteptam spectacol, a avut un rating de 1.5% si share 7.5%.

Trebuie spus ca un punct de rating echivaleaza cu circa 115.000 de oameni care urmaresc transmisiunea. Asadar, TVR-ul a avut cu putin peste 160.000 de oameni care au urmarit cursa de la Barcelona. RU-SI-NOS!

In tot acest timp, in Germania, la transmisiunea RTL-ului, se ingramadeau 5.4 milioane de telespectatori, adica 6.5% din intreaga populatie a tarii. Share-ul (procentul de telespectatori care urmareau F1 din totalul televizoarelor deschise la acea ora in Germania) este unul urias: 43.1%!

Miki, lasa-ne!

via | Twitter

Etichete: / / /

13 comentarii la “Miki strica Formula 1. Cifrele o arata.”

  1. eBogdan spune

    Miki, lasa-ne, lasa-neeeeee !!!

  2. Catalin spune

    F1 nu are farmec fara Miki. Este cireasa de pe tort.

  3. felix spune

    Avantajul cu Miki , e ca parcurgi 2 curse diferite in acelasi moment…una vizual si alta audio.

  4. mad79 spune

    am stat si m-am tot gandit,cred ca relatia TVR(e fapt a tuturor televiziunilor ce au transmis f1 in Romania)cu Miki Alecsandrescu,se bazazeaza pe o relatie de santaj,daca vreti sa-i spunem asa,adica Miki,cu conexiunile de la fata locului,iar TVR,cu transmisiunea,iar celor din TVR,le este frica sa rupa pisica in doua,atfel nu imi explic cum il tolereaza si promoveaza de atata timp!

  5. alecstm spune

    Intr-adevar rusinos. Tin sa cred ca Miki distruge sportul acesta in Romania. Daca tin minte si la protv cand a fost difuzat F1 tot el a comentat. Aia au avut mai multa minte, nu au mai cumparat licenta si sa dus si Miki de la ei. Oare el nu isi asculta comentariile? nu le inregistreaza? Imi vine greu sa cred. Ar trebui el sa demisioneze, nu sa fie dat afara de la TVR. O emisiune cu un rating de 0.6 ; 0.5 % nu isi are rostul! Dar pana cand noi platim si nu sponsori emisiunii, sau cei care isi fac reclama in acea perioada, pana atunci totu e roz la ei. Cred ca avem nevoie de o miscare mai mare pt. ai “detrona” pe cei 2 comentatori. BAFTA

  6. npacurar spune

    Am recitit comentariile de la stirea F1 http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/19897/marele-premiu-al-malaeziei-button-castiga-jumatate-de-cursa.html

    Acolo am spus ce-am avut de spus in leg. cu Miki si Viki (vezi @comentatori (DEMOnick, scuderia si camil_1) de npacurar 05.04.2009, 15:50)

    Insa, daca e adevarat ce scrie la Info pentru fani de CatalinF1 05.04.2009, 17:06 si anume ca “Nu sunt 100% sigur insa am auzit de la 2 surse ca licenta pentru Formula 1 in Romania este achizitionata de o firma, a carui actionar este Victor Bonifaciu. Aceasta firma vinde la randul ei catre TVR si mai are in plus si un cuvant greu de spus in privinta comentatorilor. Trist pentru ca daca este adevarat nu conteaza cate mailuri, gen ca al Npacurar, s-ar trimite – tot nu s-ar lua nici o decizie.”… atunci treaba e nasoala. :(

  7. Masini noi spune

    La cum i se impleticeste limba in gura lu nea Miki nu ma mira faptul ca scade ratingul

  8. rrazvann spune

    Singura solutie este ca drepturile de transmisie sa fie cumparate de alta televiziune …..care sa-si puna “mikisorii” lor

  9. Paul Gheorghe spune

    Daca este adevarat faptul ca firma lui bonifaciu vinde cursa la TVR… atunci hai sa emigram… va recomand sa downloadati cursa inregistrata din alte surse.

  10. kraftwerk spune

    Pacat ca Dan Mihai Alexandrescu nu stie ca trebuie sa se retraga (acum), la fel cum a facut si Cristian Topescu (la vremea lui).

  11. cineva spune

    chiar asha de nashpa e cu miki asta? din curiozitate o sa dau pe tvr1 la urmatorul mare premiu sa vad ce e cu nebunul ala de primeste mai multe reclamatii decat autostrazile din romania

  12. roadempire spune

    Eu zic sa te uiti pe RTL

  13. lex spune

    make him stop please, era cat pe ce sa sparg minunatie de TV din cauza comentariului. M-am saturat ce naiba chiar asa de greu este sa gasim un comentator de formula 1 bun ?