The great Twitter

Acum ceva vreme, cand a izbucnit revolta din Chisinau, cele mai mari publicatii ale lumii titrau “Revolutia Twitter”, sustinand ca platforma sociala Twitter sta la baza “adunarii” celor care au protestat in capitala Republicii Moldova impotriva comunismului.

Spre deosebire de alte retele sociale, Twitter inseamna, intr-adevar, informatie. Mi-am sacrificat acest weekend pentru a patrunde mai adanc in tainele Twitter si am descoperit, dupa doua zile, un loc in care afli tot, imediat dupa ce se intampla. Uitati Google. Viitorul e live search.

Pe Twitter am gasit un subiect genial. Dacia SHIFT Concept. E lucrarea unui tanar student roman. Sunteti liberi sa o admirati pe Automarket. Cele doua zile au dat roade, am scos de nicaieri un material care sunt sigur ca va aparea in urmatoarele zile in tooata mass-media romaneasca, indiferent de suport: net, print, TV. Ce trebuie sa retineti e ca ati vazut pentru prima data subiectul pe Automarket. Nu a existat, pana duminica la ora 22:00, nicio referire la acest subiect in afara de forumul pe care tanarul designer Liviu Tudoran si-a publicat fotografiile.

Twitter e mare.

P.S. Nu e un subiect exclusiv, penrtu ca nu suntem singurii care au dreptul de a va prezenta imaginile si informatiile. Spre deosebire de altii, stim sa facem diferenta dintre EXCLUSIV si PREMIERA.

Ok, si acum analizam:

1. Primii care au reactionat sunt prietenii de la Promotor. Duminica seara, punct alb. Fara sursa, punct negru. Titlul articolului – “Cel mai nou model Dacia”. Punct negru dublu.

Edit: Silviu Draganescu, autorul articolului de pe Promotor, imi scrie un mail in care sustine ca a primit linkul spre poze pe Messenger. A dracu’ potriveala.

2. Daciaclub a reactionat, normal. Bila alba de sus pana jos.

3. Automod scriu si ei despre Dacia SHIFT Concept. Sursa: Automarket. II trecem la capitolul “prieteni”.

4. Banknews preiau si ei stirea, o copiaza complet de la noi si apoi pun link. Sunteti niste adevarati. Zero puncte.

5. masini.acasa.ro rescriu stirea. Au oameni care cauta pe net dupa stiri si au vazut-o prima data pe formului Product Design, de unde am luat-o si noi (sursa fiind specificata in subsolul articolului nostru). E na!

Etichete: / /

5 comentarii la “The great Twitter”

 1. burningflame spune

  esti prea entuziasmat… twitter e un simplu moft, informatie nedocumentata, scrisa de oricine! va disparea la fel de repede cum a aparut. believe me!

 2. Sorin Grumazescu spune

  Felicitari pentru articol.
  PS: Tu dormi vreodata? :)

 3. Mircea Mester spune

  Merci.

  Oho. Si inca cum! :)

 4. eBogdan spune

  Da se pare ca efectul twitterului si-a facut treaba :)

 5. Sorin Grumazescu spune

  Demand: la final vrem si festivitate de premiere. :D