Sunshine

Vineri, adica acum doua zile, am avut o discutie cu un bun prieten al meu in care acesta blama suficienta in care Renault a intrat in ultima vreme din punctul de vedere al designului imrpimat modelelor sale. I-am dat partial dreptate. Exista o plafonare, o limitare, ceva care ii stringe pe oamenii aia. Nu stiu daca am dreptate sau nu, pentru ca nu sunt specialist in design, insa simturile imi spun exact acest lucru.

Au trecut doar doua zile de atunci. Astazi, designerii Renault ne dau un binemeritat bobarnac. Prezentarea primelor fotografii oficiale ale noului Laguna Coupe m-au facut sa ma uit lung dupa profilul dinamic al masinii si sa imi dau seama ca s-a terminat noaptea polara in birourile de creatie ale francezilor. Take a look!

Un comentariu la “Sunshine”

  1. Hopirtean Ovidiu spune

    Sincer sa fiu asa este, Renault nu are masini atractive din punct de vedere al designului. Daca Citroen si Peugeot au masini prezentabile atat ca design exterior cat si ca design interior, Renalut e pe departe corigent la acest capitol.
    Nu cred ca exista in lumea auto un astfel de design precum cel adoptat de Renault (mai ales ca este al 5lea producator in lume grupul Renault Nissan)
    Evolutiile lor in materie de design exterior este o involutie totala care se exprima si in volumul lor de vanzari. Iti aduci aminte cum aratau Citroen acum 10 ani? Dar acum ?
    Asta este evolutie de la C2…. la C6 toate arata impecabil si se pot bate cu rivalele lor Germane, Japoneze si Coreene.
    Velsatis de la Renault o gluma buna.
    Ai vb de Laguna, io nu cred ca va face vanzari fata de Pasat, A4, BMW3, Mercedes C, Mazda 6 sau chiar si de Mondeo.
    Toate is net superioare din punct de vedere de design exterior si interior.
    Din 2000 ma intreb unde se indreapta Renault? Deocamdatate e pe un trend descendent.