De ce iubim femeile

Adevaratii gentlemeni se recunosc fara a iesi la suprafata cu gesturi evidente. Analizand astazi materialul de presa publicat de Ferrari in care ni se povestea faptul ca Luca di Montezemolo, seful Calutului Cabrat, a realizat primele tururi de pista cu cel mai nou model italian, California, mi-au ramas ochii pe o parte din declaratia sa de presa.

Nu parea – si poate pentru multi nu pare – nimic senzational in ceea ce Montezemolo spune, insa exista acolo un mic amanunt care frapeaza chiar si un jurnalist obisnuit cu astfel de declaratii:
Sunt foarte satisfacut de munca pe care au facut-o femeile si barbatii de la Ferrari atunci cand au dezvoltat noul California”.

Femeile si barbatii. Si in primul rand “femeile” de la Ferrari. E totusi o diferenta fata de reactiile de gen “oamenii nostri au facut” sau “baietii s-au descurcat”. Si uite-asa demonstrezi, fara sa vrei, ca a fi gentleman inseamna ceva mai mult decat a te imbraca frumos si a avea o atitudine care degaja o superioritate normala si placuta.

6 comentarii la “De ce iubim femeile”

  1. Luca spune

    Un comentariu jenibil = jenant + penibil…. Cand nu ai ce sa scrii, poti baga si texte de genu asta…. sunt probleme mai importante in lumea auto pe care puteai sa le tratezi… Ai scos tu din context un detaliu extrem de important… Braaaavo…

  2. dori spune

    poate i s-a scris declaratia de catre cei care se ocupa de PR. aia, de obicei, cam au grija la detalii de genul acesta, iar acesta de fatza sigur a fost sugerat de o femeie care lucra in PR la Ferrari.

  3. softman spune

    Luca… observatia lui mircea este cat se poate de buna, avand in vedere “mandria” barbateasca a majoritatii celor din industrie. Comentariul tau e ridicol si tradeaza un misoginism iesit din context. Altfel spus, decat sa comentezi cand n-ai nimic de comentat, mai bine te abtii.

  4. Eugen spune

    Intamplator comentariu lui Mircea Mester a fost chiar bun si demn de citit.

  5. magda spune

    mie mi se pare chiar inteligent…sa scrii un articol intr- o revista auto…nu doar tehnic…sa aiba si o alta conotatie…pe mine una…care nu sunt interesata deobicei de astfel de articole…m-a atras…felicitari deci autorului !

  6. james spune

    mircea e gay, nu stiati