Duminica fara culoare

P-L-I-C-T-I-S-E-A-L-A! Marele Premiu al Principatului Monaco a fost cea mai plictisitoare cursa pe care am urmarit-o in ultimii cativa ani buni in Formula 1. A fost, de altfel, prima cursa de ceva vreme incoace in care depasirile au fost la fel de dese precum cursele comentate fara eroare de Miki Alexandrescu.

Nu e bine, ceva nu se invarte bine in Formula 1. De acum incolo, redactia Automarket va promova vizibil si va sustine deschis orice masura pe care FIA o va lua inspre revenirea spectacolului intr-un sport care pierde de la cursa la cursa mai multi spectatori. Motorsportul are de suferit si, odata cu el, fanii adevarati ai curselor cu motor sufera.

Si pentru ca am adus vorba de Miki Alexandrescu, cuplul de comentatori s-a intrecut si de aceasta data in gafe de clasa a cincea. Ceva trebuie facut si in acest sens. Urat si din ce in ce mai tampit comentariul absolut neprofesionist al celor doi. Pana la proba contrarie, orice alt cuplu ar putea vorbi mai bine. Calatoriile de munca platite bine de TVR prin intermediul nostru pe care le face Alexandrescu la jumaatte dintre cursele anului sunt cea mai proasta investitie pe care Televiziunea Romana o face de ceva vreme incoace. Prefer sa taca si sa fie platit pentru asta. Cred ca am da banii pe abonamente mai usurati.

4 comentarii la “Duminica fara culoare”

  1. prudentul spune

    De ani buni spun ca etapa de la Monte-Carlo nu-si mai are locul. Asa cum s-a demonstrat si la Bucuresti, circuitele inguste stradale omoara din fasa spectacolul (americanii evita totusi acest lucru. deoarece la ei latimea pistei de strada e sensibil mai mare). O cursa auto-moto fara posibilitatea unor depasiri e un nonsens prin definitie. Orasul Monte-Carlo e superb, circuitul deasemenea, dar ce folos. Sa fim lasati in pace cu traditia si alte gogosi. Exista atatea circuite de viteza pe lumea asta care pot oferi spectacol adevarat si care nu sunt incluse in calendarul FIA pentru F1. Din pacate interesele financiare si (presupun) lobby-ul facut de monegasci primeaza.

    Cat despre comentatori, o observatie. Individul care-l secondeaza pe Alexandrescu e de 1000 de ori mai penibil (Victor Bonifaciu cred ca-l cheama). Asta a fost un motociclist ratat pe vremuri, motiv pentru care ne asasineaza cu agramatismele lui. Si spun “agramatisme” la propriu. Individul ne-a scos peri albi ani de-a randul la comentariile MotoGP de pe Eurosport si cred ca tot el e si acolo. Urmariti-l si garantat veti auzi ceva de genul “aceasta circuit”. Deasemenea tot vocabularul sau se reduce la aceleasi expresii pe care le-am auzit de ani de zile si pe care, din pacate, le stiu pe de rost. Norocul nostru (partial) este ca la MotoGP este ca acum face echipa cu un alt comentator, excelent. Din pacate nu-i stiu numele, dar este asa cum ar trebui sa fie un comentator sportiv.
    Nu stiu dupa ce criterii sunt angajati unii comentatori si mai ales cine-i tine in brate de atatia ani. Nu se poate ca de atata timp TVR sa nu fi primit semnale ca cei doi nu au ce sa caute pe posturile lor. Si totusi, par batuti in cuie acolo, indiferent de conducerile care se perinda pe la TVR. Ma mir mai mult ca acelasi lucru se intampla si la Eurosport.

  2. lex spune

    Adevar graiesti ! F1 a devenit un sport PLICITISITOR in ultimii ani. Nici nu mai stiu de cand nu am mai asistat la o cursa la care sa spun “asta da cursa” deja devine enervant, m-am saturat si de comentatorul asta de doi bani care nu face altceva decat sa ma scoata din minti, nu e cursa la care sa nu faca gafe de 2 lei, ca sa nu mai vb de faptul ca un comentator trebuie sa fie impartial. M-am saturat sa pierd timpul in fata TV-ului si sa vad cum nu se intampla nimic, sunt satul pana peste cap, ce naiba oameni buni pana si in INDY unde aproape toate circuitele sunt ovale este spectacol, depasiri spectaculoase, accidente, greseli la standuri, da macar ai la ce sa te uiti. Nu stiu ce sa intampla dar pana si cursele sunt filmate prost, nu mai ai senzatia aia pe care o aveai in anii ‘90 cand ti se pareau fantastice cadrele filmate prin intermediul camerelor montate pe masini, Ba chiar mai rau, am impresia ca oamenii astia chiar se feresc de spectacol, masinile astea au ajuns atata de scumpe si de pline de tehnologie, incat pilotilor le este frica sa se depaseasca unu pe altul. Eu unul m-am saturat acum o sa ma uit la curse din an in paste si de cele mai multe cu sonorul pe 0 zero. sau poate ma apuc sa invat germana am vazut ca pe RTL oamenii aia muncesc nu gluma ca sa te faca sa vizionezi o cursa.

  3. Kissu spune

    Asa este, din pacate! Sunt fan F1, urmaresc cursele de pe vremea anilor 91-92 cand le transmitea Eurosport… Dar Monaco a fost picatura care a umplut paharul! Comparativ cu spectacolul oferit de MotoGP, F1 e de rahat!

    Cat despre Miki si Friki (cum i-a botezat o colega de serviciu pe Alexandrescu si Bonifaciu) ce sa mai zici?! Astia sunt lipiti cu SuperGlue de scaunele de comentatori TVR!!! Bonifaciu a disparut de la MotoGP de pe Eurosport. Pe cand dispare si de la TVR? Iar Miki…(Alexandrescu) mai bine si-ar reinnoi rezervarea ptr locul de veci. Si broastele testoase mor odata si odata….!

  4. 1stblood spune

    Monaco are sens: yahturi, fete, mare, bani, bani … nu retin daca am spus bani ? Cam cat alte 3 mari premii insumate . Si sa avem pardon, odata la 2-3 ani cand ai o depasire sau o incercare de depasire frumoasa la Monco …. face .