SIAB. Natura moarta.

Cateva dintre povestile ascunse dar extrem de interesante ale SIAB 2007.

1. Duminica, in cea mai aglomerata zi de la SIAB, un pusti de vreo 18-19 ani urca pe barele de sustinere ale unui stand pentru a-si recupera balonul cu heliu care urcase in varfu’ corturilor. Fiind chemat inapoi de organe (nu il durea burta, e vorba de cele de securitate), omul a raspuns: “Pai daca tot am dat 150 de mii macar cu asta sa ma aleg”!

2. Cele trei exemplare de la standul Maserati (GranTurismo, Quattroporte si Coupe) au fost deja cumparate. In plus, cateva Coupe-uri in plus si-au gasit cumparatorii. Acestia nici macar n-au intrebat de pret.

3. Brabus a vandut accesorii la scoruri imense pentru o prima participare oficiala la SIAB. La cum arata masinile, e absolut normal.

4. Multi dintre cei care ajung la SIAB Otopeni nu stiu ca in pretul biletului de intrare (15 RON) NU intra si pretul parcarii (alti 15 RON). Enervati, unii s-au hotarat sa dea cu sapa salonului si au plecat inapoi spre casa, nervosi.

5. Standul McDonald’s e undeva in spatele spatelui spatelui halei 2 (adica hala din spate). Dupa culoarul cu toalete ecologice, faceti dreapta. Bun loc si-au gasit. oricum, asta e o informatie utila, pentru ca una dintre marile enigme la SIAB este “Unde e McDonald’s-ul?”

6. Centrul de presa are forma unei garsoniere si dispune de fix doua (doua) laptopuri. Stiu ca nu incape comparatie, insa la Geneva sau Frankfurt sunt cateva sute.

7. Programul evenimentelor de la SIAB a fost atat de bine definitivat incat nici macar jurnalistii nu stiau cand se intampla unele sau altele prin Otopeni. Elegant.

8. Unii jurnalisti au dat din nou cu bata-n balta, scotand porcu’ din ei in momentul in care mocaciunea (a se citi cadoul importatorilor sau spaga, in limbaj colocvial) aparea la orizont. Din pacate pentru jurnalistii auto cunoscuti care nu se coboara (unii) la acest nivel, breasla a dat-o iar in balarii. Mai multe cititi AICI.

9. Exista un munte de acreditari neridicate de catre jurnalisti. Pentru cei care ajung sa citeasca aceste randuri, acestea se afla in cantrul de presa. Cum ajungeti la centrul de presa? Platind bilet. Ole!

 

2 comentarii la “SIAB. Natura moarta.”

  1. Mbilly the kid spune

    Stim ca gusturile fine vor spune BLEAH! SIAB-ul asta…Dar asta e ce avem. Ce daca sunt doar 2 laptopuri? Ce daca toti taranii nu se dau la o parte cand vrei sa te holbezi si tu un pic acolo?… ce daca nu ai unde manca? Multe ‘ce daca?-uri’! E la 20 de km de casa nu la 2000!!! Ca Geneva, Frankfurt, Paris. Maine ma duc la SIAB. Pe jos.

  2. Mircea Mester spune

    Buna asta.

    Si eu vin, facem un mars al solidaritatii? :) )