Azi aflăm Maşina Anului în Europa

Duster se află astăzi în faţa celei mai mari provocări de marketing din întreaga istorie Dacia. Azi vom afla cine a câştigat premiul Maşina Anului 2011 în Europa, cea mai râvnită distincţie de acest tip de pe Bătrânul Continent.

Împreună cu Duster, în finală se află Citroen C3/DS3, Alfa Romeo Giulietta, Volvo S60, Opel Meriva, Nissan Leaf şi Ford C-Max.

Îmi pun banii pe Giulietta. Şi îmi pun banii pe faptul că Duster va fi pe podium.

Aflăm azi.

LATER EDIT: Nissan Leaf e câştigătorul. Giulietta a fost pe locul al doilea, iar Duster pe ultimul loc între finalişti. Adică pe 7. Nu mi-au ieşit niciuna dintre predicţii. Mi se pare uşor forţată poziţionarea lui Leaf, pentru că maşina prezintă încă visuri. Dar e bine să ştim că lumea vrea să promoveze ecologia. pe de altă parte, poziţionarea lui Duster e – dacă dăm la o parte naţionalismul – normală. Duster nu vine cu nimic nou, singurul său atu fiind preţul. Care e mic tocmai pentru că motoarele sunt vechi, platforma e veche. Conceptul e nou, dar asta n-a ajutat prea mult.

7 comentarii la “Azi aflăm Maşina Anului în Europa”

  1. asm spune

    Eu as miza pe Leaf – chestie de tehnologie noua, imagine verde si de trend.
    Pe de alta parte, si Giulietta merita apreciere, iar nu in ultimul rand, chiar m-as simti mandru sa vad Duster pe podium.

  2. Thor spune

    Juriul apreciaza tot ce este “verde”.
    Leaf locul 1.
    C-Max sau Meriva locul 2

  3. gelu spune

    scandalul din Franta va atarna greu de roata lui Duster
    As vrea ca Leaf sa i-a caiamacul. Asa cum a zis asm, chestie de trend si s-ar da un impul vanzarilor deci tehnologiei, deci toata lumea ar fi multumita.

    Ma gandesc la Meriva, totusi

  4. cosmin spune

    Leaf – locul 1 , Giulietta doar o masina frumoasa , Meriva locul 2 , DS3 locul 3 si Duster pe locul 4

  5. Radu spune

    1 Giulietta, 2 Leaf, 3 Duster!! Parerea mea

  6. gelu spune

    hehe. . . nu pot decat sa ma bucur:
    Leaf a luat caiamacul. Ignoranta nu e o caracteristica a vesticilor.
    Duster a avut o adevarata piatra de moara de tras si cred ca acolo a fost mana concurentei ce se vede depasita de bunul simt comercial al celor de la Renault.
    Meriva e pe 3, no bad

  7. Thor spune

    Daca i-au dat premiul lui Leaf ar trebui sa-l ofere si camionului folosit pe perioada testelor pentru a incarca cele doua masini puse la dispozitia juriului.

    Bravo Opel pt 3 ani consecutivi cu o masina pe podium !