Nissan Leaf este Maşina Anului 2011 în Europa! Duster, pe 7

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 29.11.2010
Nissan Leaf a devenit primul model cu propulsie alternativă care îşi adjudecă cel mai râvnit premiu auto din Europa. Dacia Duster a fost ultimul între cei şapte finalişti.

Nissan Leaf, primul model electric al celor de la Nissan, şi-a adjudecat titlul European Car of the Year 2011. Titlul modelului japonez subliniază încă o dată faptul că modelele ecologice câştigă teren atât pe piaţă, cât şi în preferinţele juriilor de specialitate. Dacia Duster, singurul SUV care a intrat în finala COTY 2011, a fost la final ultimul între cei şapte finalişti.

Leaf a adunat 257 de puncte, reuşind să-şi adjudece locul întâi după o bătaie umăr la umăr cu Alfa Romeo Giulietta. Modelul italian a reuşit să se claseze pe poziţia a doua în clasament, cu 248 de puncte. De altfel, finalul a fost unul extrem de strâns, al treilea model clasat pe podium - Opel Meriva - adunând cu doar patru puncte mai puţin decât Giulietta.

În afara podiumului s-au clasat Ford C-Max (224 de puncte), Citroen C3/DS3 (175 de puncte) şi Volvo S60/V60, cu 145 de puncte. Dacia Duster se mulţumeşte cu singura calificare în finală din istoria mărcii de la Mioveni, clasându-se pe poziţia a şaptea, cu 132 de puncte.

CLASAMENT FINAL EUROPEAN CAR OF THE YEAR 2011
 

1. NISSAN LEAF (257p)
2.

Alfa Romeo Giulietta (248p)
3. Opel Meriva (244p)
4. Ford C-Max (224p)
5. Citroen C3/DS3 (175p)
6. Volvo S60/V60 (145p)
7. Dacia Duster (132p) 

Steve Cropley, redactorul-şef Autocar: "Duster merita mai mult în finala Car of the Year!"

Comentarii (46)

  • Era clar
    Desi Giulietta trebuia sa castige locul 1 era clar ca ia Leaf. Asta e mai mult politica si pt incurajarea masinilor electrice. Puteam sa jur ca asa o sa fie :) Bafta
    41 50
  • e incredibil ca a castigat pocitania asta de masina!
    38 57
  • Leaf
    Deci vreti nu vreti trebuie sa fiti educati cu forta sa acceptati mizeriile astea de masini pseudo-green .
    38 48
  • ,.....
    cumm naiba e urata crd ca volvo sau duster saa duca dracu cu rabanul lor de nissa
    6 47
  • Poate data viitoare o sa fim mai sus...
    30 2
  • schumi
    COTY 2011
    A ajuns si premiul asta la fel premiul Nobel pt pace. Sa vedem pana la urma cati vor cumpara acest pseudo-greencar.

    Oricum nu-i rau pt Giulietta, best of the rest.
    28 31
  • tomita
    la ce oferta e in america pt nissan leaf, cred si eu ca as vota. daca si in europa de vest e la fel atunci clar merita. daca nu, atunci ne pare rau pt ei, cu tehnica lor moderna si ultrascumpa
    7 8
  • rabla
    da da ce sa spun ca e o rabla
    13 4
  • COTY nu inseamna neaparat vanzari mari si/sau fiabilitate etc dupa castigarea titlului
    vezi COTY of the year:
    2007 ford s-max
    2001 alfa 147
    1998 alfa 156
    1996 Fiat Bravo/Brava

    Daca ar exista infrastructura si m-ar pasiona automobilele ecologice cred ca acest Leaf ar fi cea mai buna optiune. Dar nu este asa. Marketing, publicitate agresiva ca doar e societate de consum :))
    17 22
  • A fost un trucaj
    Duster trebuia sa iasa pe primul loc.

    Rusine Dinu Patriciu!
    30 40
  • popa dracu'
    autogerontofilii isi baga unghia in gat. S-au nascut cu motorina in nas si vor sa moara cu ea picurand din transfuzie.

    Lumea inteligenta merge spre viitor, ignorantii raman la vechile preferinte. Sa nu mai pomenesc ca majoritatea benzino-tdisti nu depasesc stadiul de admirat pozele cu supercaruri de pe net iar pe forumuri sunt "specialisti" ce nu se lasa pacaliti de noua si verde conspiratie mondiala.

    Duster nu putea sa ajunga pe primul loc, Giulieta merita. Leaf e promotorul noului si premiul e in fapt o chestiune de mesaj tuturor ce vad in automobil si altceva decat o modalitate de a-si afisa cojones-urile (prea) mici sau lipsa.
    30 13
  • @gigel
    designul nu are importanta in acest context
    10 12
  • mda
    asta e viitorul..oricum leaf nu se adreseaza cocalarilor cu fumigene...sau cei cu tractoare germane!!! e firesc.. ma bucur pt alfa si singur motiv pt care nu a luat locul 1 a fost ca nu e green,in rest poate e mai strong,dar asta e politica acum de piata masini green!! asteptama replica germanilor cu ale sale tractoare sa vedem cat de green le pot face..doar daca le vopsesc..:)))
    30 14
  • atat de aproape.. dar atat de departe :)
    13 4
  • maniaku
    ...
    urata cu crengi
    14 29
  • :)
    unde va e dusteru ala smecher???
    na acuma sariti patriotilor, voi chiar ati crezut pt un pic ca o sa castige?
    :)))))
    7 32
  • eroare
    Pai daca green-ul e de viitor ,atunci de ce mai atacau Americanii Irakul ?! :)))
    19 16
  • Pentru Greenpeace
    Am o intrebare , daca o masina ca asta este prezentata ca si eco - green - salvatoarea planetei , spuneti-mi si mie curentul respectiv care este tras in masina toata noaptea ca sa mearga 50 de km cum este produs ? Nici intr-un caz nu se incarca de la panouri solare sau centrale eoliene .

    Asa ca superiorii care se simt ecologisti ar fi bine sa-si puna niste intrebari inainte sa puna etichete .
    16 41
  • ...ce pacat...a pierdut masina masculina (alfa) si a castigat masina gay!...
    14 33
  • @vxf
    nu iti pun nici o eticheta o faci singur ignorand realitatea.

    In ignoranata ta esti absolut sigur ca singura sursa de a produce energie electrica este carbunele. Sigur, tu nu ai auzit de hidro si nuclearo. Nu ai auzit nici de hectarele de eoliene din SUA si nici de proiectulde ZECI de miliarde de Eu ce prevede instalarea celei mai mari centrale solare din lume undeva in Africa.

    Stii ce ma omoara pe mine? Nu CO2 din harbul tau cu 4 roti ci prostia unora ca tine.

    PS.
    1. Leaf nu salveaza lumea, asta o facem noi (ma rog, unii dintre noi). Dar de unde stii tu asta?
    2. Franta produce 70% din e.e. din centrale electrice
    34 8
  • erata
    70% din centralele nucleare
    10 1
  • Pentru cei care mai credeau ca lumea asta nu e controlata si ca topurile astea sunt corecte si arbitrii impartiali.

    Leaf e cea mai buna masina din acest an... mda, sigur!
    12 20
  • Nissan Leaf
    pt toti ageamii
    bai fabricarea unei masini cu motor termic nu polueaza?! polueaza la fel de mult, daca nu mai mult decat crearea unei masini electrice... asta spun specialistii nu eu ! in privinta asta sunt chit. incetati cu porcariile astea, ca deveniti ridicoli !
    Insa o masinia electrica are emisii zero pe toata durata de viata. Nu va mai agatati ca disperatii de niste premise false... masinile electrice nu vin sa inlocuiasca maine brusc pe cele cu ardere interna... calmati-va!
    34 7
  • tomita
    in romania e limitat dar in state multi au sisteme eoliene solare de alimentare a casei lor si care de asemenea, cele mai avansate produc mai mult decat consumul casnic al respectivilor. diferenta respectiva se duce la retea. dar presupunem ca ai o masina electrica, atunci iti alimentezi masina din instalatia proprie. NU mai dai bani la smecherii de la petrol, care iti baga tot felul de accize si taxe.
    acesta ar fi singurul motiv pt mine sa cumpar o masina electrica. nu asa zisul "green". independenta de diversii rechini din energie
    13 3
  • abia astept ca toti astia care sunt "green" si sunt de o agresivitate complet aberanta in toate discutiile, sa isi dea seama ca au fost niste maniputlati si niste naivi si ca de fapt se urmarea doar stoarcerea lor de bani... :) viitorul e ce vor cei care va vand produsele sa fie :) si care va baga in cap ce idei vor ei si va dau impresia ca sunt ale voastre :)
    13 25
  • Jos cu masinile electrice !
    Jos cu masinile electrice !
    18 29
  • Nyklas
    Felicitari
    Una peste alta, ar trebui sa fim toti mandrii ca Dusterul a intrat in finala!!!
    E intr-adevar surprinzatoare decizia finala, insa noi nu stim toate criteriile dupa care s-a facut alegerea asta! Oricum, Dacia a facut un pas mare si de ce sa nu ne mandrim si noi cu asta!!?? Vedem in top 7 vreun Mertzan, BMW, Audi, VW? Nuuu! Asa ca... pieptu sus romani!!!
    17 4
  • ma tem...
    ma tem ca asta va fi cea mai buna clasare a unei masini romanesti la acest gen de competitii. EVER!
    2 10
  • @Nyklas
    bine punctat!desi imi doream ca Giulietta sa castige (a fost atat de aproape)eram totusi sigur ca asta va fi rezultatul.cat despre cei care critica dacia duster ca a ramas pe locul 7 din 7,le recomand sa se uite cate masini nu au reusit cel putin sa se califice in finala
    2 2
  • noroc
    A avut noroc ca nu a participat Ampera sau Volt, mult mai evoluata dpdv tehnologic.
    Deci se stie cine e COTY 2012
    6 24
  • Semtex
    Concluzii Nissan Leaf
    Aveti bunul simt si cititi ce scrie presa internationala de Nissan Leaf... voi nu numai ca nu stiti ce spun review-urile, dar nici macar n-ati vazut masina in realitate si faceti remarci rautacioase la adesa ei bazandu-va pe... nimic!

    In primul rand
    *Nissan Leaf e PRIMUL model electric din lume abordabil ca pret si merita respect macar pentru atat.

    Dar Nissan Leaf e si o masina inteligent construita. Este aerodinamica, extrem de silentioasa, spatioasa, confortabila, puternica, distractiv la condus si un paradis pt fanii gadget-urilor de tot felul...

    Superlativele nu se opresc aici...
    *Leaf e clasificata ca fiind cea mai eficienta masina compacta din SUA

    iar acum...

    *este PRIMUL automobil electric din istorie care cucereste trofeul "Masina anului"

    Se poate spune ca Nissan Leaf e primul reprezentant dintr-o noua era, o era in care predomina responsabilitatea fata de ecosistem si fata de comunitate.
    25 6
  • luati aminte!
    un mesaj adresat "primitivilor" care au ceva impotriva masinilor electrice
    si cand au aparut primele automobile in sec 19 erau persoane care se temeau de ele si le ostracizau... incet, incet insa si-au facut loc in societate... acum fie ca vreti voi sau nu exista o piata pt masinile electrice... asta-i situatia si nu aveti cum sa faceti nimic impotriva acestui lucru
    23 5
  • Pentru mine topul asta nu are niciun sens. Leaf e o uratenie de masina, Scumpa, electrica.. nu mi-as lua asa ceva nici daca s rezbira cu masca la gura..
    8 21
  • stresat ca face imagine proasta la semafor volkswagenului tau fumegator?
    12 4
  • EUROVISION!
    premiul asta e ca eurovisionul : castiga cine trebuie!
    eu cred ca dacia merita un loc in primii 3 deoarece a reusit ce nimeni altcineva nu a putut si anume sa faca un 4x4 la pret de masina mica!
    in al doilea rand pt toti pseudo-ecologistii de mai sus : stiti care e cu adevarat o masina green? aceea care merge pe hidrogen dar nimeni nu o va produce vreodata pt ca ar pierde piata de combustibili deoarece unei masini cu H2 ii pui in rezervor apa de orice fel!
    7 11
  • Petrocompaniile au in vedere dezvoltarea de site-uri verzi. Este in spiritul oricaui individ cu mai mult de 70 la IQ sa caute orice sursa din care sa faca bani. Pentru acesti afaceristi banii nu trebuie sa fie din petrol ci din orice dar orice se poate vinde ca si combustibil. Pe ei putin ii intereseaza cu ce vor merge masinile, se vor adapta si vor oferi H2, E.e. dupa caz, functie de cerere.

    Deci, dezamagire: Leaf se va vinde ca painea calda, masinile electrice vor bazaii in voie pe sosele, vor aparea si automobilele pe hidorgen si vor bazaii si alea. E o chestiune de EVOLUTIE.

    Sunt sigur ca acu' 200 (si) de ani birjarii ce scuipau seminte de pe banca carutei lor si putind a transpiratia ce le curgea pe ceafa groasa si fruntea ingusta (am un dejavu autohton) declarau acelasi lucru vazand primele calesti fara cai: totul e o minciuna, veti plati scump, e o conspiratie mondiala!

    Hm...suntem o tara libera. Unii aleg sa priveasca in viitor, altii nu au descoperit nici periuta de dinti.
    10 5
  • nissanu asta arata ca si o balena cu aparat dentar
    8 22
  • Haideti sa mai lasam "tractorasele nemtesti" si sa mai respiram putina "apa". Merita sa ne respectam putin, chiar daca pe bani grei, nu?
    1. Legat de Dacia Duster, sau de masini low-cost in general.......mi-am dat seama abia acum ca am gresit judecand-o aiurea. Siva spun de ce. Este o mare arta sa faci o masina scumpa, cu o tehnologie rafinata, la bani multi. Dar, este o si mai mare arta, ca sa poti face o masina ieftina, cu o tehnolgie decenta, la un pret de mizerie. Nota bene. Si la urma urmei, nu conteaza ca Dusterul s-a agatat si el acolo, de ceilalti, in acel top, precum ciulinele de haine. Important este ca e acolo. Scurt.

    2.Americanii inca viseaza frumos, la V8-uri si muscle-car-uri. Si e normal, cand benzina e mai ieftina decat apa minerala. :P
    Europenii raman conservatori pe pozitii, cu motoare de drujba pe benzina si motorina, supraalimentate de turbine si compresoare mecanice. Asta e, asa se intampla cand carburantii sunt scumpi.
    Asiaticii insa, riscau sa ramana de caruta. Si au invatat sa priveasca spre viitor. Si sunt megasmecheri. In timp ce nemtii va dau pe la nasuc cu jeturi de diesel, japonezii va gadila celulele olfactive cu vapori de.....apa pura. H20. V-ati prins acum de ce sunt tari?
    5 9
  • Alex Radoi
    @gelu
    No comment... (Tare!)
    2 2
  • @sorin
    pe undeva ai dreptate........da acum nu putem sa spunem ca japonezii sunt ce-i mai tari din industria auto....
    tehnologia in ziua de azi o are toata lumea........nu e greu sa construiesti o masina electrica (0 noxe si alte minuni) insa e foarte greu sa o vinzi si sa ai profit de pe urma ei......
    chiar si ingineri DACIA sunt capabili sa ofere o masina electrica publicului insa tehnologia costa si nu cred ca se gaseste vreun tembel sa cumpere un 'loganE'(ELECTRIC)la un pret de vreo 20-25k euro.....
    un lucru e sigur.......electricele sunt pe drumul cel bun.......in 10-15 ani vor fi la fel de comune cum sunt si ipod-urile si altele........
    sa nu uitam ca atunci cand a iesit in productie ford model-T acesta costa cat 2 case in america......si dupa 10 ani costa cat juma' de casa..
    6 1
  • leaf
    Si totusi sa ne gandim la viitor. Vitorul va apartine masinilor electrice. Daca era un BMW X6 cu motorul asta de la leaf... bun este bmw... merita. Nici eu nu sunt de acord cu leaf , dar pentru viitor totusi este cea mai buna solutie. Ca, curaj Leaf= loc 1, iar Daster = loc 3-4. Nu studiul asta arata vanzarea de masini pentru 2011.
    1 0
  • ori cum trebuia sa castige volvo
    0 7
  • raduku
    Idei si Certitudini
    Cred ca as avea idei cum sa fac o masina electrica mai buna si mai accesibila decat Nissan Leaf.

    As merge pentru autonomie de 300..400 Km indiferent pentru ses / munte, sistem autonom de incarcare a bateriilor, atat cat sa transporte patru persoane si bagajele aferente unui concediu normal in tara.
    1 6
  • @raduku
    Nissan a inceput cercetarile in domeniu acum 20 de ani si a investit o caruta de bani... daca vrei sa fii luat in serios incearca sa gandesti mai mult
    5 0
  • raduku
    hdd - Solutie
    Solutia este chiar destul de aproape. Totul sta in conceptia acumulatorului. Trebuie sa-l gandesti putin altfel , din pacate nu doresc sa-mi divulg ideea.
    Salutari
    0 3
  • hahahhahah
    esti penibil !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru